Ce sa aleg ???

Ce sa aleg ??? | Autor: Jeff

Link direct la acest mesaj

Lucrez de 2 ani intr-un birou. Seful este unul foarte exigent care ma streseaza pentru orice virgula sau cuvant pe care el considera ca se putea inlocui in fraza cu un altul si exemplele pot continua. Toti ne ducem la el sa ne verifice lucrarile tremurand aproape. Nu ne vorbeste urat, nu tipa (decat rar) dar are un stil ironic si jignitor....
Ma tine la job de la 8,30 pana seara chit ca am ceva de facut sau nu.
Salariul nu este mare si din el trebuie sa platesc taxe, impozite etc. Imi mai raman putini bani in mana. De Craciun mi-a dat o prima de 3x salariul de care am fost mai mult decat bucuroasa. Am siguranta zilei de maine (atat cat se poate in ziua de azi cand orice se poate intampla) si un contract semnat pe inca 2 ani de acum incolo.
Este un om serios, destul de tanar ca sa mai poata munci dar si destul de in varsta astfel incat sa fie de o rigiditate cam greu de suportat.
Nu-mi da voie sa am cabinetul meu personal (pe care am fost obligata de el sa-l inchid)= nu-mi pot deduce nici un fel de cheltuieli= impozit enorm, nu am voie sa am clientii mei = la 28 de ani simt ca ma ingrop si in nici un caz nu o sa-mi mareasca salariul (afirma mereu ca nu intelege de ce vor tinerii atat de multi bani de la varsta asta !!!!)
Colegii au (cu mici exceptii) caractere infecte, sunt realy oameni cu care nu prea iti vine sa pleci la drum, daramite sa imparti vreo 12 ore pe zi biroul.
Atmosfera este destul de tensionata si tind sa cred ca sefului nu-i displace pentru ca nu se chinuie sa ia nici o masura, in ciuda faptului ca stie cam care sunt problemele.

PROBLEMA: am gasit o cunostinta care are un birou unde as putea lucra.
Avantaje:
1. Salariul este cu 50 EURO mai mare (deci nu mare lucru);
2. Am posibilitatea sa am clientii mei, deci posibilitatea unui castig in plus fara limite, deci depinde doar de mine daca mai castig ceva sau nu;
3. Imi voi redeschide cabinetul = impozit mult mai mic decat pana acum;
4. Atmosfera este super (vorbim la pers a 2 a cu totii) iar echipa este formata doar din tineri;
5. Am posibilitatea de a lucra in multe domenii , fapt care evident ma va ajuta in viitor;
6. Imi voi imbunatati in mod clar lb. engleza (sunt multi clienti straini) pentru ca voi lucra mult in engleza, ceea ce nu pot spune ca fac la actualul job;
7. Mi-a promis ca salariul imi va creste constant ?! (e de vazut)

DAR:
1. Nu am siguranta pe care mi-o ofera actualul sef pe care de bine de rau il cunosc deja si stiu ca nu ar da pe nimeni afara pentru anume greseli inerente;
2. Nu-l cunosc f. bine pe individul care imi va fi sef si nu-l voi cunoaste nici caracterul decat lucrand cu el o vreme = sunt cam speriata de anumite perspective si de ce reactii ar putea avea in anume imprejurari (el se autoproclama om normal care intretine cu angajatii relatii cat se poate de relaxate, nu vrea sa-i streseze, vrea ca toata lumea sa fie multumita, etc.) Altfel, pare de treaba, este dezimvolt, destul de smecheras, foarte tanar, destept, dezghetat, are ambitie, vrea sa-si faca o echipa tare etc...

INTREBARE:

CE SA FAC MAI FETELOR ? SA RAMAN SI SA MA AFUND IN JOB-UL ASTA CARE NU-MI ADUCE SATISFACTII, CARE MA DEPRIMA CONSTANT, DAR CARE IMI OFERA SIGURANTA?

SAU

SA RISC SI SA MERG SPRE ALTCEVA, APROAPE NECUNOSCUT, DAR CARE IMI DA SANSA SA MA AFIRM, SA CASTIG MAI MULT DACA MUNCESC MAI MULT, SA PLEC ACASA FIX CAND TERMIN TREABA SI NU SA STAU LA JOB IN VIRTUTEA INERTIEI PENTRU CA TOTI CEILALTI O FAC SI NU VREAU SA FIU LUATA LA OCHI DE SEF DACA CER VOIE SA PLEC DUPA CE S-A TERMINAT PROGRAMUL(precizare: ceilalti, cu o sg. exceptie nu au nici prieten/a, nici familie nici copil).

Sunt tare, tare confuza si raspunsul ar cam trebui sa-l dau azi sau cel tarziu pana vineri.
CE SA FAC? AVETI VREO IDEE? VA ROG MULT......
MELANIA & ANNA-LUCIANA

melania

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Eu as pleca! Cel putin pt doua avantaje: colectivul si faptul ca poti avea propriul cabinet.Asta mi se pare foarte important.Jobul pe care il ai acuma, in afara de siguranta, nu-ti ofera mare lucru.Dar cine nu risca, nu castiga!
Bafta!

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

Decizia depinde de structura ta ...esti persoana care vrea un job caldutz dar sigur? sau vrei sa iti iei cariera in propriile maini? Eu am fost in fata acestei decizii si am ales varianta 2 urgent. Asa as face si acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Si eu as pleca, fara regrete. Stii cum se zice: nu risti, nu castigi! Eu am avut un post caldut, dar prost platit. Cand mi s-a oferit varianta numarul doi, am plecat fara nici cel mai mic regret. Si nu regret nici in ziua de azi. Bafta multa!

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Draga Melania, si eu as alege varianta 2, fara discutie. Pana la urma nici un serviciu nu este sigur, oricat de sigur iti pare la un moment dat. Asa ca, go for it! Bafta!

Ruxi si Clara pisicuta, 1 an si 6 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns janib spune:

Eu as alege varianta 2 fara sa ma gandesc mult. As avea posibilitatea sa imi deschid prorpiul cabinet deci o siguranta tot ai avea, si la un serviciu care te deprima, mai bine nu te duci... Parerea mea.

Oricum succes in alegerea pe care o vei face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi_dalma spune:

quote:
Initial creeata de Jeff

Lucrez de 2 ani intr-un birou. Seful este unul foarte exigent care ma streseaza pentru orice virgula sau cuvant pe care el considera ca se putea inlocui in fraza cu un altul si exemplele pot continua. Toti ne ducem la el sa ne verifice lucrarile tremurand aproape. Nu ne vorbeste urat, nu tipa (decat rar) dar are un stil ironic si jignitor....
Ma tine la job de la 8,30 pana seara chit ca am ceva de facut sau nu.
Salariul nu este mare si din el trebuie sa platesc taxe, impozite etc. Imi mai raman putini bani in mana. De Craciun mi-a dat o prima de 3x salariul de care am fost mai mult decat bucuroasa. Am siguranta zilei de maine (atat cat se poate in ziua de azi cand orice se poate intampla) si un contract semnat pe inca 2 ani de acum incolo.
Este un om serios, destul de tanar ca sa mai poata munci dar si destul de in varsta astfel incat sa fie de o rigiditate cam greu de suportat.
Nu-mi da voie sa am cabinetul meu personal (pe care am fost obligata de el sa-l inchid)= nu-mi pot deduce nici un fel de cheltuieli= impozit enorm, nu am voie sa am clientii mei = la 28 de ani simt ca ma ingrop si in nici un caz nu o sa-mi mareasca salariul (afirma mereu ca nu intelege de ce vor tinerii atat de multi bani de la varsta asta !!!!)
Colegii au (cu mici exceptii) caractere infecte, sunt realy oameni cu care nu prea iti vine sa pleci la drum, daramite sa imparti vreo 12 ore pe zi biroul.
Atmosfera este destul de tensionata si tind sa cred ca sefului nu-i displace pentru ca nu se chinuie sa ia nici o masura, in ciuda faptului ca stie cam care sunt problemele.

PROBLEMA: am gasit o cunostinta care are un birou unde as putea lucra.
Avantaje:
1. Salariul este cu 50 EURO mai mare (deci nu mare lucru);
2. Am posibilitatea sa am clientii mei, deci posibilitatea unui castig in plus fara limite, deci depinde doar de mine daca mai castig ceva sau nu;
3. Imi voi redeschide cabinetul = impozit mult mai mic decat pana acum;
4. Atmosfera este super (vorbim la pers a 2 a cu totii) iar echipa este formata doar din tineri;
5. Am posibilitatea de a lucra in multe domenii , fapt care evident ma va ajuta in viitor;
6. Imi voi imbunatati in mod clar lb. engleza (sunt multi clienti straini) pentru ca voi lucra mult in engleza, ceea ce nu pot spune ca fac la actualul job;
7. Mi-a promis ca salariul imi va creste constant ?! (e de vazut)

DAR:
1. Nu am siguranta pe care mi-o ofera actualul sef pe care de bine de rau il cunosc deja si stiu ca nu ar da pe nimeni afara pentru anume greseli inerente;
2. Nu-l cunosc f. bine pe individul care imi va fi sef si nu-l voi cunoaste nici caracterul decat lucrand cu el o vreme = sunt cam speriata de anumite perspective si de ce reactii ar putea avea in anume imprejurari (el se autoproclama om normal care intretine cu angajatii relatii cat se poate de relaxate, nu vrea sa-i streseze, vrea ca toata lumea sa fie multumita, etc.) Altfel, pare de treaba, este dezimvolt, destul de smecheras, foarte tanar, destept, dezghetat, are ambitie, vrea sa-si faca o echipa tare etc...

INTREBARE:

CE SA FAC MAI FETELOR ? SA RAMAN SI SA MA AFUND IN JOB-UL ASTA CARE NU-MI ADUCE SATISFACTII, CARE MA DEPRIMA CONSTANT, DAR CARE IMI OFERA SIGURANTA?

SAU

SA RISC SI SA MERG SPRE ALTCEVA, APROAPE NECUNOSCUT, DAR CARE IMI DA SANSA SA MA AFIRM, SA CASTIG MAI MULT DACA MUNCESC MAI MULT, SA PLEC ACASA FIX CAND TERMIN TREABA SI NU SA STAU LA JOB IN VIRTUTEA INERTIEI PENTRU CA TOTI CEILALTI O FAC SI NU VREAU SA FIU LUATA LA OCHI DE SEF DACA CER VOIE SA PLEC DUPA CE S-A TERMINAT PROGRAMUL(precizare: ceilalti, cu o sg. exceptie nu au nici prieten/a, nici familie nici copil).

Sunt tare, tare confuza si raspunsul ar cam trebui sa-l dau azi sau cel tarziu pana vineri.
CE SA FAC? AVETI VREO IDEE? VA ROG MULT......
MELANIA & ANNA-LUCIANA

melania

O intrebare:::: DE LA CINE AI DE INVATAT MAI MULT???
Stiu ca la 28 de ani poti crede ca le sti pe toate dar nu este asa. Eu am 34 si tot nu ma simt 'super tare' inca... si nu sunt jurist unde cultura specifica profesiei (cauzistica sau cum se zice) conteaza enorm, experienta cuiva in cunoasterea oamenilor poate sa ti fie de folos etc etc etc... si pe langa asta eu stiu cat de greu este sa intri in tma avocateasca si sa mai si prinzi pe cineva dispus sa te invete...

Pe de alta parte nu poti fi nefericita 12 ore pe zi!!!!! ai doar o viata si conteaza enorm mediul !!!!
Conditiile impuse de actualul sef pot parea draconice colectivul poate parea dificil (stresat) ... dar tb sa vezi daca sunt pb care te fac sau nu nefericita sau doar mofturi si ambitii ale momentului.
Dar ,..apropos de siguranta ,,,, oare exista??? si in viata DOAR CINE RISCA CASTIGA...
Apropos ,,, CE TI ZICE INTUITIA??? sau SUFLETUL???
Succes si daca mai imi vin idei iti scriu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns helbi spune:

Eu as risca si as alege jobul 2. Esti tinara, daca acum te cramponezi de "locul caldutz" ce vei face peste 10 ani? RISCA si redeschide-ti cabinetul!

Ralu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns saphir spune:

Eu m-as risca si as alege job-ul numarul 2.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia spune:

eu as risca
stii si tu ca cine nu risca nu castiga. plus ca 12 ore de stres continuu nu fac deloc bine sanatatii tale.Alege varianta 2
Flavia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jeff spune:

MULTUMESC DIN SUFLET FETELOR,
Ma ajutati mult - nici voi nu va dati seama cat !
Probleme ar mai fi de discutat:
Actualul sef nu mi-a facut vreodata propuneri indecente, ceea ce in lumea noastra cat de dese sunt...
Viitorul nu stiu ce ar avea in cap ref la...., eu insa sper ca-l pot tine la distanta la acest capitol.
Actualul m-a ajutat in situatii grele si mi-a aratat ca atunci cand am nevoie mare de el e alaturi de mine. Mi-e cam rusine sa plec, dar la urma urmei sunt la mijloc viata mea, timpul meu, banii mei, familia etc.
As vrea sa mai raman, de frica necunoscutului, a nesigurantei zilei de maine in alt loc, din obisnuinta, de fraiera...
As vrea sa plec ca sa am o viata mai buna, mai mult timp pt. copilasul meu, mai multa flexibilitate, acolo am sansa sa fac chestii pe care nu le prea fac aici, si mai ales sa folosesc in mod curent lb. engleza cu care simt ca rup din ce in ce mai mult legaturile.
Vreau sa plec pt. ca e o atmosfera f. tampita: unul dintre colegi, foarte capabil de altfel, dar extrem de badaran si misogin, a fost numit adjunctul lui, un fel de sef al nostru. De atunci si-a luat-o rau in cap, da ordine la toata lumea - gen "adu dosarul, ACUM !, te duci la arhiva, sa-mi dai lingurita acum, taci din gura, du-te si vorbeste cu clientul din camera cealalta....tranteste tot, da cu pumnul in masa, ba mai ne cadoriseste si cu epitete '-ce faci pe proasta cu mine etc" in contextul in care seful al' mare nu-mi cere sa fac nimic niciodata fara sa ma roage frumos si fara sa-mi multumeasca dupa. In consecinta toata lumea este cu nervii la pamant, nervii plutesc in aer si restul.
Inca ceva: din cauza atmosferei, m-am apucat de fumat: de la o tigara - doua la chefuri sau intr-un bar, acum ajung la 1/2, sau mai mult dintr-un pachet pe zi. Vreau sa ma las si nu pot: la job stam ore intregi fara sa facem nimic, si rezultatul este ca fumam ca prostii din plictiseala sau de stres. Culmea este ca in week-end nu fumez nimic pentru ca nu simt nevoia. Ciudat nu ?
La viitorul (nu stiu...) loc de munca nici nu se discuta de fumat...seful mi-a zis-o: aici, fara tigari....
Va mai scriu
Melania & Anna-Luciana

melania

Mergi la inceput