Despre gradinarit (3)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

pomeanm, m-am uitat, nu e trompeta floarea mea. A mea e mai deschisa, ca si a trandafirului japonez, doar ca pistilul e aproape invizibil. O sa astept pana face flori si pe urma iti trimit o poza, poate asa ma poti ajuta. Iar cu liliacul ce ma sfatuiesti sa fac? O sa-i fie prea cald oare pe balcon? O sa-mi infloreasca oare?
Mai am o intrebare: ce ii place marantei, ca mama se plange ca i se rasucesc frunzele si nu stie ce sa-i mai faca, unde sa o puna. De ce conditii are nevoie? Cata apa, cat soare, ce fel de ghiveci?
Va multumesc, sunteti atata de harnice ca nu pot decat sa va invidiez ca aveti gradini unde sa va puteti desfasura avantul gradinaresc, eu ma inghesuiesc intr-un balcon unde avem si o masa, care masa se strange ca sa lase loc hamacului, si uite asa.
Va pup,

scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pomeanm spune:

scarmanus, imi pare rau ca nu a fost sa fie cu floarea ta.
Maranta o am si eu de vreo 4 ani si ii merge foarte bine. Am tinut-o multa vreme langa o fereastra unde era soare dupa-amiaza dar protejata de perdea. Pot sa-ti spun ca m-a surprindea de la o saptamana la alta ritmul in care crestea. Si inflorea intr-una. De udat o udam destul de des (la 2 zile vara, iar acum de 2 ori pe saptamana). Am impartit puiuti la toata lumea si le merge bine. Acum o am la alta fereastra, mai la umbra si nu mai creste asa de exuberanta dar mie imi place mai mult, e mai compacta. Rasucirea frunzelor se poate datora lipsei de umiditate, frigului (nu ii plac temp sub 18º) sau daunatorilor. Acum, in primavara se poate multiplica si poti incepe si sa-i pui putin ingrasamant lichid la 2-3 saptamani. In cazul in care e vorba de daunatori cel mai bine ar fi sa izolezi un lastar sanatos si sa pornesti o planta noua, distrugand-o pe cea afectata de acestia.
Sper ca ti-am fost de folos.
Mirela
P.S. Liliacul nu cred ca e prea pretentios chiar cultivat pe balcon. Tunde-l dupa inflorire, simuleaza-i o ploaie din cand in cand si nu vei avea probleme.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

in primul rand, dragi gradinarese, Adevarat a-nviat!


quote:
Originally posted by Otilia
Dar daca tie iti plac vrei sa ti le pun deoparte?
Mai sunt niste salate salbatice prin curte (una se numeste pissenlit, adica pipi in pat, cica e diuretica) dar le arunc si pe alea. Vai ce fraiera sunt, acum m-am uitat intr-o carte si e una si aceeasi!
Si fructele se fac... papadiute! ..........................................................

Ca sa vezi ce de calitati si eu le vinez peste tot ca sa le distrug!




vezi ce de chestii interesante descoperi? si da, poti sa mi le pastrezi mie pe cele care nu le vrei tu, las-sa fiu numai eu sanatoasa, sa vezi ce muschi tari o sa am.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Hristos a Inviat! la toate fetele harnicutze!

quote:
Originally posted by Aurelia

anto merci mult i-mi da sperante ceia ce spui tu !,un singur lucru insa nu prea inteleg eu "1-2 cm mai sus de unde a cazut floarea" pai florile la a mea sint 9 si sint dinspre virf in jos mai sus de locul unde au crescut nu am cum sa tai o fi oare de fapt mai jos cu 1-2 cm? poate asa nu?




Ti-am trimis un pm!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina spune:



Otilia, gradina mea este plina de anemone. Sunt superbe. Le-am plantat asta-toamna. Mi-au inflorit si zambilele batute, floarea Pastelui si lalelele.

Fetelor, am o mare suparare. Anul trecut (in octombrie) mi-am plantat de jur imprejurul gardului ienuperi argintii (vreo 70). Toata iarna a fost superb, parca eram la munte cu ei plini de zapada. Acum constat ca o parte s-au uscat. Adica unii s-au facut maronii (vreo 7-8) iar altii sunt tot verzi dar se scutura. Mai am vreo sansa sa-si revina? Cum pot sa-i ajut? Plizzzzzzzzzzzz!

Pupicei


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Fetelor, stiti cumva cum sa le fac pe Kalancioaele mele sa infloreasca? Am doua, sunt inalte si cu frunze mari, sanatoase, dar nu au facut niciodata flori (le am de vreun an si ceva) desi le tot dau puiuti de jos. In schimb, la servici sunt vreo cateva mici, dar tot timpul inflorite. Stiti cumva, trebuie sa le tund? Ce sa le fac?

Cristina, cum arata ienuperii? De unde i-ai luat? Dar anemonele?

Laura si bebitele: Bianca (5 ani) si Ramona (1 an si 11 luni)
http://community.webshots.com/user/lauratenea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina spune:

Laura, kalanchoe oricum nu mai infloreste acum. Tunde-le numai varfurile, se vor ramifica si iti vor inflori..la iarna.

Ienuperii arata ca niste braduti dar teposi si fac niste bobite mititele mov (din care se face gin..sic). Cei care am eu senzatia ca nu s-au prins..arata cam nashpa..din pacate :((( I-am luat de la cineva din Harghita, este o "crescatorie" acolo.
Anemonele le-am luat de la Metro. A existat o oferta cu ladite cu bulbi de primavara (anemone, lalele, zambile, floarea Pastelui) - 144 de bulbi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Dragele mele,

am cam absentat de Paste, dar nu prea am avut chef de nimic!!
Sotul era bosumflat incä de luni, inainte de Pasti si cicä, nu avea nimic, cind il intrebam de ce are botul asa läsat!!
Am vorbit si cu tata in seara de inviere si colac peste pupäzä, imi spune si el niste vorbe de "duh" cä m-am supärat de tot!!
Bine, in dimineata zilei de inviere, dupä multe "convorbiri" cu mine insämi, m-am luat bine de el si ne-am spus tot oful!!!
Concluzia era cä eu, incäpätinata cea mai tare din parcare, nu l-am mai bägat in seamä in ultimul timp si drägutul suferea in exil, färä o mingiiere din partea mea!!
Dupä faza cu tata, la telefon, a venit si m-a incurajat si de atunci s-a dat pe brazdä!!...acum sint mai drägutä cu el, dar nu stiu cit!!
Hai sä revenim la grädinile si balcoanele noastre...eu am pus semintele in cutie la geam si dupä vreo 4 zile au scos toate albästrelele cäpsoarele, iar zorelele ( am pus numai 8 seminte ), care au iesit o zi mai tirziu au crescut in alte 2 zile de vreo 5 cm!!
Am si plantat 3 din ele pe balcon, s-au pleostit un pic, dar a2-a zi erau vesele!!...s-au prins!!...cine e seful de tarla!!
Am mai gäsitsi seminte de floarea soarelui piticä ( si semintele sint pitice!! ) si le-am plantat si pe ele, dar direct pe balcon.
Au räsärit si zorelele de pe balcon ( toate!!)...numai cimbrul se lasä asteptat ( l-am semänat la distantä mare ca sä nu-l mai separ dupä ce räsare, in ghiveciul cu trandafiri...adicä trandafirul!!...cä din 3 mai am unul!!...äla roz se pare cä e mai tare de "sämintä"!! )
In locul lui äla rosu, pe caruia i-am scos rämäsitele pämintesti, am plantat floarea pasiunii ( hehehe...sä vezi citä pasiune la noi pe balcon!!...ne-o tragem in aer liber!! ), care cicä infloreste de te rupe!!...in orice caz, pe carton avea o multime de flori!!
Mä oftic cä nu mi-au räsärit cräitele!!...am furat citeva caspule din Ro, dar se pare cä nu au fost ajunse la maturitate...florile ästea mi-au mincat o parte din copilärie!!...dar tot le iubesc!!...se fac din petale, picäturi pt. ochi si se pläteau fff bine pe vremea lui Ceausicä!!
Dacä nu. imi cumpär gata crescute si le plantez asa...sint flori care nu au nevoie de mare ingrijire, sint frumoase, infloresc de te sparg, miros si eu le gäsesc foarte decorative!!
Salcimul meu galben si pitic s-a supärat pe mine...nu mai scoate nici o floare!!!...a crescut dupä ce l-a halit motanul si acum am vorbit cu el sä facä bine si sä infloreascä un pic cä-mi pierd räbdarea!!!...si mi-a promis cä da!!
Oauuu, de azi sint ca. 17 grade pe aici si o mai tine asa!!...cool!!...dar nu stiu de ce, mi-au inghetat picioarele!!!...stau aici, cu usa de la balconia deschisä, bineinteles cä astept sä intre cäldurä de la sursä, dar se pare cä tre´sä mai astept!!
Mi-am bägat picioarele sub poponetul meu frumos!!

Otilia mamä...toate semintele de zorele räsar...imi inchipui ce "mare" de verdeatä o sä ai in cutiuta ta!!....o sä trebuiascä sä le räresti ca sä creascä lästarele mai puternice.
Asa am fäcut si eu prima datä cind mi-am cumpärat un pliculet ( numai unul ) cu seminte de flori de cimp...nu am avut räbdare sä le pun si eu mai departe si le-am aruncat asa peste tot...au iesit toate, dar asa rahitice, cä-mi venea sä pling!!...le-am rärit, dupä ce le-au dat frunzulitele, cä nu vroiam sä smulg flori diferite, ci numai dublurile, dupä care au crescut ca lumea.
Dar mi s-au lungit urechile pinä am väzut flori de la ele atunci...am zis cä anul viitor incep mai devreme cu räsadul, ca sä mä bucur mai din timp de floricele!!
Imi pusesem in cap sä le pun la inceputul lui martie si tot nu am reusit...uite cä primävara s-a läsat asteptatä!!

Vä pup pe toate, voi grädinäreselor pricepute si nepricepute!!!

Cami...floarea cu tepi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns scarmanus spune:

Mirela, esti un inger, mama o sa se bucure tare mult cand o sa-i spun cum sa-si oblojeasca maranta.
Multumesc frumos de sfaturi. Mia am niste intrebari, ca sa profit de experti . Adeca; in curand se va termina cu lalelele si cu piciorul cocosului (ranunculus), daca le mut pe toate intr-un ghiveci mai inghesuite, cat sa fie in pamant si sa nu se usuce, vor supravietui pana la anu' ca sa-mi faca flori iar, asa, udate din cand in cand? Ca nu vreau sa-mi ramana ghivecele goale dupa ce infloresc lalelele.
Tot referitor la liliac, cam cat sa-l ud? Ca eu pun in fiecare zi putina apa, ca mai am niste flori la poala. Fac rau?
Va pup cu drag,

scarmanus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antoioana spune:

Fetelor, mai trimiteti caldura si-ncoace!!!
anto

Mergi la inceput