Deserturi cu continut caloric scazut

Deserturi cu continut caloric scazut | Autor: korinna

Link direct la acest mesaj

DESERTURI

adriana
4 portii
110 calorii/portie

branza dulce de vaci 200grame
iaurt 150ml (o ceasca)
1 portocala
1 sau 2 mere rase (cu sau fara coaja)
scortisoara (optional)
Se amesteca bine iaurtul cu branza; portocala se curata de coaja si se taie in bucatele, marul se da pe razatoarea mare. Se amesteca fructele cu lactatele, se lasa la frigider jumatate de ora, apoi se aseaza in boluri de sticla sau castronele si se serveste cu scortisoara presarata deasupra Nr de calorii este pt 1 portie

Desert inghetat cu banane si fructe
0 calorii
1 banana coapta si parfumata (si dulce)
2 cani fructe inghetate (incearca cu cirese sau visine)
lapte de soia degresat (sau lapte normal)
:Pune banana, taiata bucatele, impreuna cu fructele inghetate si 1/4 ceasca lapte in blender. Amesteca pana compozitia devine omogena, apoi adauga lapte, pana la grosimea pe care o doresti. Serveste in cupe de inghetata. E super!!!

Lapte de Orez
12 portii
0 calorii
Orez, in cantitatea dorita
Miere, dupa gust
diverse arome: scortisoara, carob (pudra de roscove - inlocuieste foarte bine cacao), sau chiar cacao
Ustensile: blender sau mixer Se fierbe orezul bine, in apa. Se lasa la racit putin, nu este bine sa il punem fierbinte in blender.
Se pune in blender si se amesteca cu putina apa. Dupa circa 1 min de blenduire se adauga apa pina cind consistenta apare ca cea de lapte.

Se indulceste cu miere si aroma preferata.
Se indulceste cu miere si aroma preferata. Reprezinta o buna variatie la laptele de soia, cumparat din magazin, care mai are si componente artificiale...





Mimosa Granita
6 portii
0 calorii
3 portocale medii stoarse (numai sucul)
1/2 ceasca zahar
1 1/4 ceasca vin spumos (sampanie)
1 lingura suc de lamaie
Amesteca sucul de portocale cu zaharul, pana acesta se topeste. Toarna zeama de lamaie si sampania, amesteca, si pune in 2 tavi pentru cuburi de gheata.

Lasa la inghetat pana se intareste (cel putin 2 ore). Se poate apoi transfera in pungi si tine la congelator, rezista o saptamana!!!

Chiar inainte de a servi, pune un singur strat de cuburi in blender (daca e echipat cu lame de otel). Amesteca in 10-12 reprize scurte, sau pana nu mai raman bucati mari de gheata.

Toarna cristalele in pahare separate. Repeta imediat cu cuburile ramase si serveste pe loc.: Pentru cele care nu au blender, e bine de stiut ca pot lasa compozitia numai o ora la congelator, amestecand din 15 in 15 minute, in asa fel incat sa nu inghete complet, ci sa aiba doar o consistenta groasa.
Prajitura Darlette cu fructe de padure
8 portii
200 calorii/portie
3 cesti fructe de padure
3 oua mari
1 1/4 ceasca lapte
1 lingura extract de migdale
2/3 ceasca zahar
3/4 ceasca faina
1. Incalzeste cuptorul inainte, la foc mediu. Unge cu ulei o tava de prajituri, putin mai adanca.
2. Cu un mixer, bate ouale pana se fac spuma. Adauga laptele si extractul de migdale.
3. Adauga zaharul si amesteca pana cand acesta se topeste in compozitie.
4. Presara faina incet, amestecand mereu, pentru a nu lasa sa se formeze cocoloase.
5. Aseaza fructele in tava deja pregatita si toarna compozitia de aluat peste.
6. Lasa la copt 45 de minute.
7. Incearca prajitura cu o scobitoare, care ar trebui sa iasa curata din compozitie.
8. Serveste aceasta prajitura calda, sau la temperatura camerei.
Acesta este un minunat desert cu fructe de padure. Experimenteaza cu fructele tale preferate (zmeura, capsuni, afine, cirese etc), proaspete sau decongelate, fara a le mai indulci!

Serbet instant de fructe
0 calorii
2 cesti de fructe inghetate (aproape orice fruct, cu exceptia bananelor: capsuni, zmeura etc etc)
1/4 ceasca (60 ml) sau mai mult de suc de mere
Daca folosesti fructe proaspete, si nu congelate, lasa-le la inghetat inainte. Pune totul intr-un blender sau mixer elecric si amesteca, pana compozitia devine omogena.

Daca nu esti multumita cu consistenta, mai poti adauga suc de mere. Serveste imediat, sau pune la frigider. Atentie insa: sucul de mere (cel proaspat) se oxideaza, si capata o culoare mai inchisa, asa ca e de preferat sa se consume imediat.
Serbet instant de fructe 2
0 calorii
1 1/2 ceasca ananas din conserva, zdrobit si amestecat cu sucul
3 banane inghetate
3 cesti capsuni inghetate (sau zmeura)
Pune ananasul zgrobit in blender. Adauga din fructele inghetate cate putin, amestecand de fiecare data. Se imparte compozitia in portii de 1/2 ceasca si se mai pune la congelator 15-30 de minute. Daca lasi mai mult la congelator, scoate cupele cu ceva timp inainte de a servi, in asa fel incat sa nu fie foarte inghetate.
Serbet de ciocolata
4 portii
180 calorii/portie
2 cesti de apa
3/4 ceasca zahar
1/2 ceasca cacao
1 1/2 linguri de praf de espresso instant
1 lingura extract de vanilie
Amesteca primele trei ingrediente intr-o cratita medie, deasupra focului, pana cand se topeste zaharul, iar compozitia incepe sa fiarba. Toarna pudra de espresso si vanilia. Lasa la racit. Pune apui totul in niste forme de inghetata, la congelator, pana se intareste putin
Serbet de capsuni
6 porti
90 calorii/portie
1 ceasca de apa
3/4 ceasca zahar
2 cesti capsuni (proaspete sau congelate)
1/2 ceasca suc de portocale (stors proaspat)
Intr-o cratita medie, combina apa si zaharul. Amesteca deasupra focului, pana cand se topeste zaharul, apoi lasa la fiert 5 minute, fara sa amesteci. Pune deoparte, la racit.
Spala capsunile si curata-le (daca este necesar), apoi fau un piure din ele, in blender sau mixer. Intr-un castron potrivit, amesteca piureul de capsuni, siropul racit si sucul de portocale. Pune la inghetat intr-o tava intinsa, sau in cupe separate.


KORINNA mamika x 2


http://community.webshots.com/user/korinnay

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:



Cu drag,
Mihaela

Mergi la inceput