Fetele din USA,poftiti la o barfa!(10)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nedda spune:

Eu am solicitat si primit viza pentru SUA de vreo 4-5 ori pana acum si n-am avut nici macar o data o experienta negativa legata de comportamentul functionarilor.
In primul rand toti functionarii care mi-au luat interviu erau americani, niciodata romani. Poate pentru loterie au si romani dar pentru celelalte tipuri de vize eu am vazut numai functionari americani la toate ghiseele. Toti cei pe care i-am vazut eu in exercitiul functiunii erau foarte politicosi.
Intr-una din dati cand am fost acolo era si un baiat tinerel care nu-si facuse pozele cum trebuie si dupa ce a stat toata dimineata la coada l-au trimis sa-si faca pozele si sa revina a doua zi. El a revenit tot in ziua respectiva si a inceput sa se certe cu functionarul roman din holul ambasadei cum ca el a stat toata ziua la coada si etc. La care acesta din urma i-a spus foarte politicos sa nu ridice tonul pentru ca viza americana e un privilegiu care i se acorda romanului si nu un drept al sau. Si cu asta, basta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura _Oprescu spune:

am si eu emotii pentru tata .Luni are interviu asa ca atunci vin cu informatii suplimentare...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Dragutii mei,uite-am intrat un pic sa va pupez pe cateva zile,ca noi maine ne mutam si nu stiu cat dureaza sa-mi schimb firma de net.Aveti grija de voi si de cariocile mele!Pup you all!

Irina & vevericii Agnes si Laur

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Spor la mutat vv

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Nu mai stiu cum o fii acum pe la ambasada USA la Bucuresti, dar oricum acum 3 ani si mai bine, eu una am vazut si functionari romani la ghiseul la care se statea pentru vize turistice. Poate acum odata cu reorganizarea noului ambasador americam sa se mai fii schimbat cate ceva si din atitudinea functionarilor de pe acolo. Asta nu este decat o chestie imbucuratoare!

VEVE, succes mult la mutat! Ce ai acum pe cap proaspata mamica!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Buna fetele,

Am fost in weekend pina la Las Vegas si am facut citeva poze.
Banuiesc ca toata lumea a vazut Las Vegasul din postcarduri (am si poze asa, daca vreti le postez), deci le pun pe cele din afara orasului.
Lake Mead
Hoover Dam
Grand Canyon
Din Avion

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Anamaria, pai asa frumoase si numai patru?? mai arata-ne si spune-ne si povesti :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

Anamaria..frumoase poze le-am vazut.....mai pune acolo niste fotografi.pt lexi....te rog sa imi mai spui o data unde ai spus ca gasesc ceara pt oua...pt decorat...si cum se numesteca eu cautas'si nu gasisi nicaieri,decit vopsea.......pe toate americancele.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crism spune:

Grozave pozele, am pus-o pe aia cu grand canionul ca background sa il imbolnavesc pe sotul meu. hehehehe
Merci, Ana-Maria

Cristina, sotia minunatului Sean, mamica la doi pitici frumosi, Connor Ryan 3 ani si Elena Maria 1 an.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allya spune:

da pai eu am patit o faza tare nasoala cand am mers prima data dupa viza F1 de student in mai 2001. AM dus I-20-ul si niste extrase de cont, scrisoarea de admitere si dosarele scolare si rezultatele la testele Toefl si GRE.
Am mers din Cluj toata noaptea cu trenul, am ajuns dimineata la 5 la Bucuresti si am mers direct la mabasada.
Acolo era o coada imensa si se tot faceau "liste"...Eu si taica-meu eram pierduti nu intelegeam ce e cu listele alea etc.
Erau niste gardieni care ne manau exact ca pe vaci, tu du-te incolo (faceau loc cu un ziar si mai impingea cu el pe aia de nu stateau in rand...) pe al ora 3 pm am intrat si eu in ambasada...
acolo era ghiseista aia de-ti lua actele, am asistat la o faza penibila la un batranel domn f respectabil i-au scos si cureaua de la pantaloni si la batranica lui i-au rasturnat continutul posetei pe masa....
In fine am mai stat si acolo cam 1 ora si am ajuns la un ghiseu, tipul ala era american sigur. Am vazut eu ca nu daduse viza nimanui cu exceptia unei fete care ceruse reintregire familiala (avea parintii cetateni). In fata mea l-a refuzat pe un batranel de aprox 75 de ani de la tara, om muncit, cu camasa facuta in casa si incaltat cu opinci pe motiv ca batranelul merge sa munceasca ilegal
De mine s-a luat f urat, din start mi-a zis ca de ce nu am job in Romania (eu tocmai imi dadusem demisia cand am primit admission letter-ul, oricum castigam sub 100$/luna....), ca de ce ma cred desteapta sa fac doctorat (asta fara ca sa fi zis eu ceva decat ca pt ce fel de viza am venit...), ca sunt tanara si scopul meu este nici mai mult nici mai putin decat sa ma marit in SUA....degeaba i-am zis ca am un logodnic si ca e stabilita deja casatoria, mi-a zis ca voi romanii nu dati doi bani pe familie! auzi la el imbecilul! si culmea ca mie visa denialul era facut pt viza de tip B! eu cerusem F care confera un cu totul alt statut!

ce mai tura vura nu am primit viza si nu-mi venea sa cred cum un dobitoc decide in 10 minute viata mea si imi distruge toate realizarile si munca, pt ca s-a trezit cu fata la cearceaf, simteam ca ametesc si am fost intr-o stare groaznica o vreme....

Dupa 3 luni am mers din nou, ma casatorisem, aveam casa, pamant (de la bunicii nostrii), brosura la mine de la facultate, extrase de cont facute din imprumuturi pe o perioada scurta....
Si am nimerit chiar cand a venit ambasadorul de acum, inainte era un interimar...si alti ofiteri consulari...
Langa american era un baiat roman tare de treaba care m-a ajutat dezinteresat, efectiv l-a convins pe ofiterul consular ca a fost o greseala data trecuta. A fost numai interesat daca stiu suficienta engleza (ca abia vorbeam de emotii) si i-am aratat scorurile la teste si faptul ca in brosura de la facultate scria ca o sa mai dau un test de engleza vorbita inainte de orice...

Deci da sunt romani care sunt angajati la Ambasada SUA, care stiu obligatoriu engleza la perfectie asa ca sunt multi cu filologia.

A si batranelul de care va ziceam a venit si el si a fost iarasi in fata mea exact ca inainte....
si de data asta a primit si el viza si a putut sa-si vada baiatul plecat de 20 de ani...

Sotul meu a mers dupa viza dupa 11 sept, in octombrie si a primit-o fara nici un interviu.

KIM (Olivia) ma bucur f mult ca e bine amniocenteza! ti-am zis eu ca o sa fie f bine! sa-ti traiasca baietelul! a si numele de alexander e f comun.... dupa 42 de saptamani de cautari de nume in baze de date de nume cu semnificatii am ajuns in final la banala si neoriginala solutie de a-i da la copil numele bunicilor sai alexandru si constantin, lucru ce l-a incantat pe popa la Botez ca el credea ca noi le-am ales expre sa fie nume de mari sfinti...

VEVE felicitari pt un bebelus asa de frumos! sa-ti traiasca si sa creasca sa treac fara colici si cu somnic adecvat si pt mami!

RUXIJ, LAURA T probabil ca o sa va scriu in legatura cu taxele, ca tot nu m-am lamurit cu niste chestii...

va pupic si sper ca nu v-am disperat cu povestirile mele de doi lei despre vize..

mai fetelor tot citind ce ati mai scris (e plin de americance la subiectul asta) la pleata si ghiarele noastre sau cam asa ceva.... m-am apucat si eu de infrumusetat ca de cand cu bebe ma delasasem....inca is cat China (nu tin inca nici o cura ca alaptez) dar mi-am dat parului o nuanta rosie si mi-am facut maniciura frantuzeasca, mey! ce numai PETRA sa aiba? m-am prostit si am facut pe fotomodelul in oglinda de la baie care nu e perfecta de acolo niste dare, ma rog le treceti voi cu vederea si m-am pozat singura ca bebe nu putea si sotul era la munca... am pozat si freza si manichiura pt tot poporul...
Eu sunt in primul album family si in restul guverneaza Alex Dinu bebelusul meu...

va pupic,

Mergi la inceput