"Tatal" spiritual Hamas a fost ucis!!!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alyssa spune:

Din pacate in urma violentei (din orice parte) sufera copii, oamenii de rind, batrinii...
L-au omorit pe leader? E prilej de bucurie? E o vorba pe aici : "Two wrongs don't make a right."...
Nu e nimica rau cu musulmanii, nici cu evreii, politica lor e de vina.
Eu m-am nascut intr-o familie de musulmani, intr-un orasel de linga Constanta. Orasul ce sa spun era impartit in egala masura ca numar intre turci, tatari, nohai, romani, aromani, tigani romani, tigani turci si mai erau si ceva evrei si armeni. Am crescut linistiti cu totii, ne-am respectat unul pe altul, am crescut de generatii impreuna. Nimeni nu ne-a invatat sa ne urim, sa ne batjocorim sau sa ne spunem: asta e locul meu, tu nu ai ce cauta aici.
Si mai imi aduc aminte de ceva. In familia noasta aveam o casa batrineasca. Nu mare, nici mica, o casa batrineasca, ce mai... Bunicul isi facuse un corp de casa intr-o parte, sora cea mare a bunicului in alta. Mai aveau o sora care plecase de tinara in Turcia si mai venea din cind in cind in Romania. Well, cind venea se certau de mama focului. "asta e casa mea" spuneau toti cu rautate... Si de acolo reprosuri si alte cuvinte grele... Si stiti ceva? Au murit cu totii demult iar casa batrineasca este goala, pustie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

Oricit rau ar face un om, oricite crime si atrocitati ar comite nu m-as putea bucura de raul altui om ! Cred ca fiecare isi va lua plata pt faptele lui.

M-am nascut si traiesc intr-o tara in care oamenii simpli, de diverse natii si religii au trait in pace, s-au inteles si pentru acest lucru ma bucur, intr-adevar.

Terorismul poate avea multe cauze, insa de multe ori e bine "camuflat" astfel incit sa para altceva. Si pe 11 septembrie 2001 in SUA si pe 11 martie 2004 in Spania si in toate conflicetele singeroase mor copii si oameni nevinovati numiti sec "victime colaterale". Cui ii pasa ?

Dumnezeu sa ii odihneasca in pace !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by Guestus

Hey
nimeni nu se intreaba din ce motive au aparut organizatiile teroriste?
Afghanii + irakienii + altii mor pe capete (din erori sau exces de zel) si sint trecuti la altele la rubricile de stiri...dar un atentat in Madrid este pe prima pagina si amplu dezbatut.

Nu conteaza de ce au aparut, atitudinea asta nu face decat sa mangaie pe cap teroristii, ca vezi Doamne "au dreptate saracii".

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liris spune:

eu cred ca , conteaza de ce au aparut.

asa le poti face oamenilor ce vrei , si spui , sa nu ajungeti teroristi ca nu-i frumos....chiar daca va calcam in picioare , ne batem joc de voi, voi sa stati cuminti .

este vorba de oameni , cu frustrarile lor, cu mindria lor .
de aia este important cum te porti cu ei , cum le vorbesti, ptr ca , cum sadesti , asa rasare. cind nu faci altceva decit sa-i batjocoresti eu nu cred ca trebuie sa te miri ca apar astfel de extreme, gen hamas.

pe BBC am vazut o data un documentar in care povesteau cum manevrele teroriste din ziua de azi au fost puse la punct de ...evrei...cind erau ocupati de englezi si-i zapaceau cu atentatele. Uite de vezi...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Liris , dar frustrarile si mindria ne-or fi ele dragi tuturor... dar uite eu nu inteleg ceva de ce se pun bombe in Israel/Madrid...in autobuze, trenuri cafenele.
De ce nu-si varsa unii frustrarea punand bombe la guvern? Ca doar nu-i de vina pentru politica cine merge cu autobuzul. Ca dac era asa... aveam noi romanii o tara perfecta, nu?

Uite va dau eu un exemplu de terorism relativ civilizat: corsicanii... Stiti de ei? Nu, va spun eu au pus bombe, nopti intregi sub primarie, prefectura, posta... tot ce era de stat. De abia poate forta guvernul francez pe cineva sa asigure cladirile publice in Corsica. Au mai dat si pe de laturi... e drept, dar... uite au obtinut atentie pentru cauza lor fara masacre de oameni nevinovati... Fostul prim ministru propusese un amedament la constitutie.. ca sa le dea drepturi de autonomie. Nu s-a rezolvat inca. Dar eu cred ca au mari sanse... si au si constiinta destul de linistita.

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Liris...tu vezi BBC ....iar Ruxij vede CNN + in California toate ziarele sint pro israeliene. Ruxij...aici vezi nr "teroristilor" din Irak http://www.iraqbodycount.net/ dupa terminarea oficiala a razboiului. Poate ne anunti cind se depaseste suma de 20 000.
Cel ce sta in Apache si bombardeaza case nu este terorist...el este aparatorul dreptatii din US.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

"De ce nu-si varsa unii frustrarea punand bombe la guvern?"

este ca si cum ai intreba de ce BLaden nu pune bombe la baza US dupa Luna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

La moartea unui sef/fondator a unei organizatii teroriste oricare ar fi ea hamas, alqaida, eta, ira nu am absolut deloc lacrimi de regret! Daca urmatoarea stire la tv va fi ca bin laden a murit de moarte buna sau un pic mai grabita nu vad nici un motiv sa ma intristez. Oricare ar fi motivele acestor grupari de nemultumire, terorismul nu e calea corecta sa-si revendice cererile. Sa facem politica pe marginea acestui subiect Israel/Palestina ar fi o discutie extrem de lunga cu adevarul undeva la mijloc, pina la urma era vorba in mesajul initial de moartea unui lider terorist. Acum eu ce sa fac? Sa pling de mila sufletului lui? Sa fim seriosi........Sunt atitea suflete nevinovate care mor din cauza unor astfel de lideri(egal nationalitatea si apartenenta lor), pt aceste suflete am sa pling.Iar de frica unora ca or sa fie atentate de razbunare...Pai ce daca ar fi trait nu ar mai fi fost atentate? Era cumva individul vre-un canditat pt premiul nobel ceva?! Vikinga& bb Aldohttp://community.webshots.com/user/vikinga109

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AC spune:

OFF-TOPIC
-------------

Ajunge subiectul acesta la zona Zoster? Daca Guestus si-a gasit un nou subiect de postat... e semn sigur de cearta!

pentru toate fetele

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

quote:
Originally posted by Guestus

Liris...tu vezi BBC ....iar Ruxij vede CNN + in California toate ziarele sint pro israeliene. Ruxij...aici vezi nr "teroristilor" din Irak http://www.iraqbodycount.net/ dupa terminarea oficiala a razboiului. Poate ne anunti cind se depaseste suma de 20 000.
Cel ce sta in Apache si bombardeaza case nu este terorist...el este aparatorul dreptatii din US.

Lasa mai, n-o da pe partea aialalta, nu discutam aici de US si the oil war care e in Irak. Nu ma zapaci. Asta nu e argument, adicatelea "iote ca si aia e rai", ci "distragerea atentiei opiniei publice de la adevaratele probleme....". Toti sunt rai, si unii si aialaltii, doar ca noi le luam partea unora sau altora dupa cum suntem noi inclinati (si eu, o repet a saptea oara). Asta nu ii face mai putin criminali nici pe unii, nici pe ceilalti. Mie imi sunt insa f.f. antipatici palestinenii si "lupta lor sfanta pentru libertate", iar tie iti sunt simpatici si bombitele in autobuze scuzabile. Eu cred ca in ziua de azi nu ne mai facem dreptate singuri, ar trebui sa fim ceva mai evoluati, sunt legi internationale, acolo se vede cine este mai puternic si dc. nu ti se face dreptate nimeni nu iti da drepul sa arunci bombe in magazine si autobuze, ca nu esti in Evul Mediu.

Da, dc. prin absurd ar ocupa ungurii Transilvania io una nu m-as apuca sa fac razboi sfant si sa pun bombe in Harghita, astea sunt lucruri care se decid la nivel politic si asta este, nu ne apucam sa ne omoram intre noi, mai ales trecatori si muncitori navetisti care nu au nici o vina.

Apropos, ca sa explic antipatia la adresa razboaielor sfinte, parerea mea este ca granitele sunt ceva anacronic si vor deveni din ce in ce mai anacronice, dovada fiind si felul in care incep sa dispara in Europa. Nationalismul e o tampenie, dupa mine, tine de involutie nu de evolutie, de aia nu am nici un fel de simpatie pentru cei ce lupta impotriva "cotropitorilor" si "imperialistilor". In ziua de azi prin ceeea ce se intampla la nivel tehnologic, distantele s-au micsorat considerabil, avionul, informatia, TV-ul, Internetul, fac lumea mult mai mica. Nu se mai duce nea' Abdul pe camila (sau nea Gheorghe pe cal) doo saptamani ca sa ajunga la 600km, acum in cateva ore ajungi la 10.000km, prin urmare granitele de pe vremea lu Pazvante cred eu ca o sa dispara, dar desigur intr-un viitor f. indepartat. Razboaiele nu ar trebui sa se mai faca cu bombe artizanale in ziua de azi, ci la masa tratativelor. Si ce daca a venit altu' si ti-a ocupat tara, acu' te enervezi asa de rau ca te apuci sa ii omori pe toti din jur? Dc. te enervezi asa de rau ca nu mai poti gandi, ar tb. sa mergi la balamuc direct. Ce e aia ca a ocupat "tzara", ce vorbe mari din secolul 17! Este adevarat ca cei mai puternici fac jocul in lume, asa a fost mereu si nu stiu cum s-a putea face sa fie altfel prea curand. Ar muri mai putini oameni de ambele parti dc. ar exista mai multa inteligenta de partea alora mai slabi, mai putin orgoliu si fanatism.

Decat sa moara oameni, mai bine ar face treaba sa traiasca cu totii mai bine pe bucata respectiva de pamant.

Parere personala si absolut netransmisibila.

ruxij

Mergi la inceput