Fibrom uterin?
Raspunsuri - Pagina 12
elenatim spune:
Buna fetelor, am vesti foarte bune pe care as vrea sa vi le comunic. Nu stiu daca mai tineti minte,daca nu va zic eu, am avut un miom uterin(fibrom de consistenta moale =polip=nodul miomatos) de 14mm, de care am scapat .Am facut histeroscopie operatorie,o metoda chirurgicala foarte usoara, fara internare , a durat aproximativ 1h 20min de cind a inceput anestezia generala si pina m-am trezit;am mers acasa si citeva zile am avut o hemoragie in cantitati foarte mici.Azi am mers dupa rezultat si totul este OK,polip de tip endometrial hiperplazic.Trebuie sa fac tratament cu DUPHASTON 2x1tb/zi din ziua a16-a pina in ziua a 25-a a ciclului menstrual pentru a stopa hiperplazia .In tot acest timp pot sa raman insarcinata,nu este nici o problema.Medicul a spus ca ma asteapta cu vesti despre inmultirea natiunii.Va pup dulce si va urez succes.Eu cred ca am facut cea mai buna alegere in situatia mea.Voi ce credeti?
adinap spune:
salutare fetelor,
am vazut noutatile si recunosc ca si eu am scurgeri dar n-am facut niciodata teste serioase pt asta. dar nu ma deranjeaza si nu au miros urat. am facut candva analize si treb sa iau niste ovule si nu mai stiu ce med treb sa ia si sotul. oricum nu era ceva de luat in seama, cel putin asa am crezut eu.
despre fibroame: spre surprinderea mea nu m-a pus nimeni sa fac analize amanuntite sa vada consistenta, natura acestora. se simt tari la palpare si atat le-a fost de ajuns mai ales ca genetic am ascendenti destui. (nu stiu daca e adevarat dar se spune ca e ereditar)
de cand am aflat singurul gand e sa gasesc toate noutatile pentru a scapa de scoaterea uterului. GANDUL ASTA NU-L ACCEPT.
Voi ce stiti despre laparoscopie?
carmenus spune:
Si eu pot sa spun ca am ascendent pe mama si tot asa am citit si eu ca se transmite ereditar. Dar se mai spune despre fibrom ca este "boala virtutii", adica fac fibroame in special femeile care nu au nascut si nu au facut avorturi.Cu toate astea, mama a avut mai multe nasteri si pe la vreo 45 de ani avea fibroame pe care, desi se simtea foarte rau, a refuzat sa le opereze. Au mai trecut 10 ani pana la menopauza, cand probabil au regresat, timp in care nu s-a mai simtit rau. Si asta fara sa faca nimic. Ideea e ca pot creste sau scadea necontrolat, in functie de modificarile hormonale, asa mi-a spus medicul de la ecograf.
Eu fac in prezent sedinte de acupunctura in urma carora sper sa mi se regleze ce e de reglat prin organism. Oricum, desi fibromul este cel putin la fel de mare, ciclul pare sa se normalizeze, vine mai regulat si in cantitate mai mica. In paralel, am inceput sa-mi pun comprese cu coada calului, dupa metoda Mariei Treben, si o sa urmez si tratamenttul lui Carmen2003 cu bai de plante despre care spune ca i-a fost de folos. Meditez si la embolizare.
Asa ca, Doamne-ajuta ca ceva din toate astea - si mai ales rugaciunea - sa aiba efect.
adinap spune:
salut,
din cate am vazut in familia mea, nu exista o regula a aparitiei fibroamelor in functie de varsta sau sarcina.
mama a facut histero la 30 de ani dupa ce nascuse deja 2 fete.
mai am doua matusi care s-au operat ceva mai tarziu. culmea ca bunica a fost sanatoasa tun din punctul asta (si sora mea la fel).
sincera sa fiu baile cu plante le-as incerca si eu, desi am incercat altele care nu au mers
sa auzim de bine
adinap spune:
[quote]Originally posted by elenatim
Buna fetelor, am vesti foarte bune pe care as vrea sa vi le comunic. .....
Ma bucur pentru tine si te asteptam cu vesti bune
dana p. spune:
Eu nu am stiut ca se poate sa fie ereditar aparitia fibroamelor. Eu am fibrom acum, dar mama mea nu are si nici bunica nu a avut, cred ca nu tine de ereditate ci de hormoni fiecareia dintre noi.
La mine in familie nu a avut decat soacra-mea, care oricum nu este pe aceeasi linie descendenta cu mine.
Eu cred ca mi-a aparut acest fibrom ( sau mai multi ca inca nu stiu exact cati am de fapt)din lipsa de progesteron si exces de estradiol , si-a asta am patit-o din cauza sarcini pe care am pierdut-o anul trecut in august.
Cum te mai simiti Adina ?
Dana
adinap spune:
salut,
eu ma simt bine
Am o prietena care a nascut de curand la Giulesti cu dr Marinescu
si imi povestea ca erau tipe care relativ repede dupa ce le operase el de fibrom prin tehnica laparo ramasesera gravide.
voi ce stiti?
prettysunshine spune:
Fetelor,am si eu o intrebare.Stiti cumva daca Duphastonul poate sa intarzie venirea ciclului?Am luat cate doua pastile pe zi din ziua a 16-a pana in ziua a 25-a,iar ciclul trebuia sa vina de ieri si a nu a venit nici azi.Sarcina nu este sigur.
• Nu-i suficient sa-i iubim pe cei buni, trebuie sa-i iubim si pe cei rai, caci numai prin dragoste poate fi alungata rautatea din ei.(Henryk Sienkiewicz)
titisha spune:
Ei, bine DA!
In cazul meu, care in mod normal am un ciclul la 21 de zile iar dupa ce am luat cate o pastila de duphaston din ziua a 10 a pana intr-a 20a (tocmai aceasta devansare pt. ca ciclul era la o perioada mai scurta) a fost cam la 25 de zile. Asta cam de trei luni.
Titisha
prettysunshine spune:
Titisha,daca e sa ma gandesc ca mie ciclul imi venea cam la 24 de zile,inseamna ca deja a intarziat vreo 4 zile,eu am zis ca trebuia sa vina ieri ca ieri au fost 28,dar eu de vreo 6 luni nu-l mai am la 28, ci la 24-25 si am zis ca Duphastonul o sa-l regleze,dar nici chiar asa,sa-l am la 30 sau chiar mai mult,cine stie?
• Nu-i suficient sa-i iubim pe cei buni, trebuie sa-i iubim si pe cei rai, caci numai prin dragoste poate fi alungata rautatea din ei.(Henryk Sienkiewicz)