Fibrom uterin?
Raspunsuri - Pagina 10
titisha spune:
quote:
Originally posted by rachel owen
Titisha, draga mea, mi-ai lipsit!
Pe unde ai fost?
Am crezut ca esti suparata pe mine!
„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”
Nu am de ce sa fiu suparata pe tine.Esti cea care mi-a dat cele mai importante informatii. Datorita tie am avut un punct de plecare in investigatiile privind problemele mele.
Dar, am avut si am in continuare foarte mult de lucru, am fost plecata o perioada de timp, dar acum voi incerca sa postez pe forum cateva pareri din experianta mea. In limita timpului disponibil.
Te pupic dulce, Titisha
titisha spune:
quote:
Originally posted by dana p.
Sincer vorbind imi este putin cam frica din cauza ca poate sa-mi spuna dupa ce imi face consulatie ca nu se poate face embolizare ca sunt fibroamele prea mici(18 mm, 20 mm si 21 mm).
Eu vreau sa fac embolizare ca altfel ma asteapta multe luni de tratament si m-am saturat de atata asteptare.
Trebuie mai intai sa stii foarte clar si sigur ca aceste mici fibroame sunt cauza faptului ca nu ramai insarcinata!!
Pentru asta trebuie sa faci toate celelate analize care sa-ti confirme asta.
Sustin aceasta parere, deoarece fibroamele tale sunt chiar f. mici. (Cunosc femei care au nascut cu fibroame mai mari.)Prin embolizare nu cred ca ele vor dispare in totalitate. Deci cred ca nu te va ajuta prea mult.
Inca o data: esti sigura ca asta este cauza???
titisha spune:
O sa va bombardez cu opiniile mele deoarece acum am ceva timp:
O data stabilit diagnosticul clar si sigur, ca din motivele fibromatozei nu puteti ramine insarcinate atunci treceti la treaba: In nici un caz nu optati din prima pentru operatie.
Embolizarea cred ca este una dintre primele alternative, dar nu si solutia finala. Este cert faptul ca in urma embolizarii fibroamele scad in dimensiune, dar absoult nimei nu va spune cu ceritudinea ca veti ramane insarcinate dupa aceasta interventie.
Fiti foarte atente daca nu cumva exista chisturi ovariene de dimensiuni mari. Embolizarea nu trateaza chisturile ovariene.
De asemenea, accentuez, pentru toate femeile in cauza: Repetati ecografiile cel putin la doi daca nu chiar la trei-patru ecografi total diferiti, fara sa le spuneti de la inceput de alte investigatii.
Am trecut prin aceata situatie!! In tara sunt o sumedenie de ecografe si o sumedenie de ecografi, dar foarte putini cei care se pricep sa le utilizeze corect. Consider ca cea mai completa este ecografia transvaginala. Va recomand Clinica SANADOR – Bucuresti, Dr. Hergheligiu. Eu insa am mai facut la cererea mea si o alta analiza (destul de scumpa) si anume RMN – rezonata magnetica, la Sp. Universitar – Bucuresti. Iar tot ce-mi era in ceata s-a clarificat.
Toata stima pentru echipa de la Laboratorul de angiografie. Am trecut pe acolo si am discutat detaliat toate amanuntele. Credeti cu tarie in ce a prezentat Rachel Owen. Este perfect adevarat.
In final dupa ce am consultat cativa medici am ramas la Dr.Badea. Prima lui recomandare a fost embolizarea.
Pentru “adinap” : eu am incredere in mi-a recomandat Dr. Badea si merg pe mana lui!!
Sunt foarte multe de spus, voi reveni cu detalii…..
Pana atunci, nu neglijati sa va informati cat mai mult posibil, dar decizia va apartine.
Pupici tuturor, Titisha
Ioana77 spune:
Buna seara.
Numele meu este Ioana si nu este vorba despre mine. Ci despre o prietena.
A nascut acum 4 ani un bebe sanatos care timp de 9 luni a "locuit" impreuna cu cateva fibroame.
Dupa nastere Toti medicii i-au dat clar verdictul: histerectomie caci sansele de a mai ramane insarcinata sunt zero (inclusiv Prof Dr Ancar a concluzionat asa).
Dar....
Acum este insarcinata... din nou. Fibroamele exista, din cate am inteles eu sunt situate in afara cavitatii, dar cel mai mare este cat o mingie de tenis.
Din pacate embolizare peste sarcina nu se poate.
Azi a avut prima consultatie la dr Horhoianu - eu citind acum ce-ati scris voi am descoperit, si m-am bucurat, ca el face parte din Acea echipa.
Dansul doreste urgent o echo la dl dr Pop la Diagnosis ca sa poata sa demareze seria de analize si tratamente.
Sanatate multa tuturor!
Ioana,
YANN & PHILIP
_28.01.2004_
rachel owen spune:
Ioana, acest copil e dorit. Sa nu se ia dupa cine stie ce doctori, sa pastreze copilul, pe care si asa la obtinut greu, adica sarcina.
Se poate tine si sarcina si copilul, mai greu, ce-i drept, cu riscuri. Dar asta este viata toata, un mare risc. Risca pentru puiul ei. Apoi, dupa nastere, poate sa se gandeasca ce sa faca.
Tine-ne la curent.
Carmen! La apel! Spune-ti si tu parerea.
Ea a nascut cu fibrom si acuma are o mandrete de baiat.
adinap spune:
salutare la toate fetele
acum m-am intors de la bucuresti.
am fost la dr. badea si mi-a spus ca oricum chiar daca eu nu ma gandeam el tot la embolizare imi recomanda sa merg, asa ca trebuie sa-l sun luni sau marti si sa ajung dimineata la sp. universitar pt internare.
analizele se fac in prima zi si operatia a doua zi iar a treia plec?
n-am inteles ce acte sa iau: trimitere de la medicul de familie si
adeverinta de salariat ca s-au platit asigurarile sunt suficiente, sau mai trebuie ceva?
dana p. spune:
Fetelor am venit de la Bucuresti!
Am fost si am vorbit cu doctori de la angiograf care m-au dus la un doctor de la ginecologie Dumitrascu care mi-a dat o trimitere ca sa fac o echografie la Med Life . Am fost acolo si am facut o echografie transvaginala in care nu s-a vazut decat un nodul de 10 mm in interiorul uterului si 2-3 in afara lui (de mici dimensiuni) , si ovarul stang cu chist dar nu foarte mare. M-am intors la Spit. Universitar unde am vorbit cu cei de la angiografie si mi-au spus ca nu este pentru embolizare fibromul pentru ca este foarte mic.
Dr. Rares Nechifor m-au dus la Dr. Denisa Protopopescu care s-a uitat pe analizele mele si mi-a mai dat sa fac si altele, o parte la Medsana(chlamidya, toxoplasma, testul Papanicolau, secretia vaginala; si analizele hormonale din ziua a 3a, pentru ca eu le-am facut pe cele din ziua a 14a si 21) si o parte la Spit. Fundeni pe care le-am si facut, dar nu pe toate pentru ca Dr. Uscatescu la care am fost trimisa mi-a zis ca nu le poate face pe toate odata din cauza ca se incarca prea mult cu chelt spitalul. O sa ma duc la Bucuresti pe 1 iulie pentru repetarea analizelor la Fundeni si atunci o sa-mi faca si celelalte 2 analize.
Nu cred ca o sa pot sa merg sa fac analizele la Medsana cele hormonale si o sa le fac la Medicover unde le-am facut si pe celelalte.
Titisha, eu stiam ca nu poate fi asta cauza pentru care am pierdut sarcinile, pentru ca eu am ramas insarcinata de 3 ori dupa ce am avut o extrauterina acum 4 ani, dar m-am gandit ca trebuie sa scap de fibroamele care mi-au fost diagnosticate ca sa nu am probleme in momentul in care sper ca o sa mai raman insarcinata.
O sa-mi fac toate analize posibile care ar fi putut sa-mi opreasca din evolutie sarcinile , daca o sa descopar ca am ceva care putea sa-mi afecteze atat de mult sarcinile incat sa le pierd o sa fac tratament si dupa aceea ce-o vrea Dumnezeu.
Nu mai stiu ce sa fac si incotro s-o apuc, nu mai stiu la ce doctor sa mai merg. Problemele mele sunt atat de complicate incat pana acum nimeni nu ma lamurit de ce am pierdut celelalte sarcini (o sarcina sa zic ca am pierdut-o din cauza toxoplasmei imi iesise IG G pozitiv mare dar am facut tratament si scazuse) dar pentru restul nu am primit nici o explicatie.
Dupa ce o sa fac si restul de analize o sa ma inscriu cred la " Aspirante optimiste" pana atunci mai bantui aiurea pe site.Trebuie sa fiu optimista, daca stau tot timpul sa ma gandesc numai la ce este mai rau parca imi atrag rau spre mine.
titisha spune:
Din acelasi motiv nu am facut embolizare: fibroamele sunt mici. Eu am doua mai pronuntate: 3,5 – 4 mm cel mai mare. Dar am probleme cu singurul ovar care il mai am, cel sting, care este mare ca dimensiune, dar nu stiu f. sigur daca este un chist mare, sau doar este el marit de volum. “Compesind si functia celuilalt, el si-a marit dimensiunea”, aceasta interpretare mi-a dat-o alt medic.
Dar, eu am deja un copil, si sincer nu stiu daca voi mai vrea sa fac altul. Durerile pe care le am frecvent, chiar si in cele mai intime si delicate momente, starea de discomfort si hemoragiile abundente si dureroase, m-au determinat sa-mi fac investigatii.
Referitor la sarcina care nu poate fi dusa pana la capat: am trecut prin asta. La cea pe care am dus-o pana la capat, am stat “ca o leguma” toata sarcina in spital sub supraveghere, am luat medicamente si am facut injectii si pana la urma am reusit. Veneam acasa uneori in week-end-uri, dar si atunci cu mare grija.
Am spus ca am un singur ovar, asa este, celelat mi-a fost extirpat la ceva timp dupa ce am nascut, in urma unor mari si lungi dureri (asta este alta poveste). Dar si cu un singur ovar, ulterior am ramas insarcinata. Deci se poate. Si cu uter fibromatos, de asemenea. Scriu toate astea ca sa va incurajez, si sa aveti mereu sperante!!
Titisha
titisha spune:
quote:
Originally posted by adinap
salutare la toate fetele
acum m-am intors de la bucuresti.
am fost la dr. badea si mi-a spus ca oricum chiar daca eu nu ma gandeam el tot la embolizare imi recomanda sa merg, asa ca trebuie sa-l sun luni sau marti si sa ajung dimineata la sp. universitar pt internare.
analizele se fac in prima zi si operatia a doua zi iar a treia plec?
n-am inteles ce acte sa iau: trimitere de la medicul de familie si
adeverinta de salariat ca s-au platit asigurarile sunt suficiente, sau mai trebuie ceva?
adina
Ma bucur ca esti la Dr. Badea. Mie mi-a facut o impresie deosebita.Sa ne tii la curent dupa interventie. Cred ca astea sunt toate actele care iti vor trebui!!
Pupici si succes, Titisha!!
rachel owen spune:
Buna fetele!
Am intrat sa va spun ca am ceva dureri in partea cu pricina, dar azi am avut ceva scurgeri rozalii, iar de la ultimul ciclu am 4 saptamani abia marti. Probabil ca incepe sa elimine ceva de la tratament. Doamne ajuta!