germania/procura

germania/procura | Autor: ariadne

Link direct la acest mesaj

fetelor, va rog sa ma ajutati cu o informatie.
trebuie sa fac urgent o procura prin care sa fiu reprezentata de mama mea in Ro. pt.transcrierea certificatului de casatorie roman , spuneti-mi va rog trebuie facuta neaparat la consulatul roman sau se poate face si la un notariat german?????
si inca o intrebare, pot face o procura prin care mama mea sa-mi reprezinte toate interesele in Ro., sau individuala dupa caz?
va multumesc mult !!!!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

....pentru transcrierea certificatului de casatorie german in cel roman vroiam sa spun, sunt tare la ora asta....
multam mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Da, Ariadne, se poate face procura si la notariatele nemtesti! eu am facut in ianuarie una pentru mama mea (am scris-o in romana);si costa si mai putin decat la consulat, pe mine m-a costat 11 euro, dar am inteles ca depinde de la caz la caz.
La a doua intrebare, nu stiu sa-ti raspund.
Mult succes!

Elena&Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Teoretic poti face procura si la un notar german.Problema este ca sunt functionari care nu accepta decat procurile facute de consulat! La fel si cu procura generala.Teoretic, se poate face.Practic nu e acceptata peste tot.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 1Sanziana spune:

Procura se poate face numai la consulat,pt ca trebuie sa fie autentificata de statul roman.Procura nu se poate face la un mod chiar asa general ,cred.A mea a fost de genul:mama are e imputernicita sa ma reprezinte in toate actiunile pt obtinerea si ridicarea certificatului de casatorie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vikinga spune:

Si pe mine ma intereseaza lucrul asta, sunt in exact aceeasi situatie, chiar am citit ieri pe site-ul consulatului ca trebuie procura facuta la ei. Enervanta chestie. O procura asa mai generala am facut cind eram in tara tatalui meu, cum ca ma poate reprezenta la minsterul justitiei, de externe, al invatamintului si in contracte de vinzare-cumparare(apt, etc..). Dar cit de generala vrei sa o faci trebuie sa specifici tu exact unde si in ce te poate reprezenta ca altfel nu se poate, asa mi-a spus notarul de acolo. Si e cam greu, pt ca intotdeauna se mai iveste vre-o destinatie la care nici prin cap nu te-ai gindit ca ti-ar fi trebuit. Pt ca at cind mama/tatal tau merg undeva sa te reprezinte trebuie sa existe scris numele exact al institutiei unde au dreptul sa o faca.Si eu as incerca sa fac o procura la un notar aici ca mama sa-mi poata faca transcrierea actelor. Poate am noroc si mi-o accepta. Ca nu am nici o alta sansa sa ajung la consulat. Sa ma tii si pe mine la curent daca vrei, cu ce se mai intimpla in cazul tau cu transcrierea asta si cu noul pasaport.Pupici:)Vikinga& bb Aldohttp://community.webshots.com/user/vikinga109

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadne spune:

multumesc fetele!!!!
ideea este ca o prietena de-a mea si-a facut o asemenea procura la un notariat de aici si cei din Ro.au acceptat-o fara nici o problema, in acelasi timp consulatul tine mortis sa fie facuta acolo,uf!!!
de aceea va intrebam, oricum am sa merg saptamana aceasta la notariat si am sa incerc , mama mea pleaca in 10 zile de la noi si nu absolut deloc timp sa ajung la bonn.
clar ca trebuie specificat in ce actiuni si la ce institutii trebuie sa te reprezinte persoana imputernicita..
la mine este foarte incurcata situatia, trebuia de cand hau sa-mi depun actele de cetatenie numai ca la anul imi expira pasaportul romanesc si timpul nu este suficient pt.rezolvarea tuturor demersurilor, asa ca trebui sa-mi fac un pasaport romanesc nou si apoi sa renunt la cetatenie, halal!!!
concluzia: sa nu faceti ca mine, rezolvati totul din timp!!
vikinga, te tin la curent!

multumesc inca o data!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

quote:
Originally posted by ariadne

multumesc fetele!!!!
ideea este ca o prietena de-a mea si-a facut o asemenea procura la un notariat de aici si cei din Ro.au acceptat-o fara nici o problema, in acelasi timp consulatul tine mortis sa fie facuta acolo,uf!!!
de aceea va intrebam, oricum am sa merg saptamana aceasta la notariat si am sa incerc , mama mea pleaca in 10 zile de la noi si nu absolut deloc timp sa ajung la bonn.
clar ca trebuie specificat in ce actiuni si la ce institutii trebuie sa te reprezinte persoana imputernicita..
la mine este foarte incurcata situatia, trebuia de cand hau sa-mi depun actele de cetatenie numai ca la anul imi expira pasaportul romanesc si timpul nu este suficient pt.rezolvarea tuturor demersurilor, asa ca trebui sa-mi fac un pasaport romanesc nou si apoi sa renunt la cetatenie, halal!!!
concluzia: sa nu faceti ca mine, rezolvati totul din timp!!
vikinga, te tin la curent!

multumesc inca o data!!!!!

ari&celine

Pai cam asa a fost si la mine:anul trecut mi-am depus actele pt cetatenia germana si intre timp mi-a expirat pasaportul romanesc...mi-am facut altul si in curind o sa-l predau deci 120 euro plus drumuri si nervi pt citeva luni .

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

pt pasaport sigur tb facuta la consulat pt ca e procura speciala. Daca ai nevoie de mai multe informatii te pot ajuta ca abia mi-am facut pass prin procura, tb sa mi-l trimita ca e gata.
pupici lui Celine! ce mai faceti voi? ce mai face tati vostru?

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Crystinne spune:

quote:
Originally posted by Elena

Da, Ariadne, se poate face procura si la notariatele nemtesti! eu am facut in ianuarie una pentru mama mea (am scris-o in romana);si costa si mai putin decat la consulat, pe mine m-a costat 11 euro, dar am inteles ca depinde de la caz la caz.
La a doua intrebare, nu stiu sa-ti raspund.
Mult succes!

Elena&Laura

Si pe mine m-ar interesa sa o fac la un notariat pentru ca este mai ieftin. Cum ai facut mai exact? Ai scris-o de mana in fata notarului in limba romana sau te-ai dus cu ea scrisa deja?

Poate sa ne dea cineva un exemplu mai exact de procura, cum este scrisa, etc, ca sa o scriem si noi ??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Ariadne, inteleg ca tie iti trebuie de fapt un pasaport nou. Si eu am trecut prin toata povestea anul trecut, si pot spune ca nu a fost chiar atit de simplu. Pe scurt, iti trebuie multa rabdare, o caruta de bani si mult succes. Tot procesul are de fapt 3 faze:
1. transcrierea cerif. de casatorie in limba romana
2. schimbarea buletinului (din cauza schimbarii starii civile si eventual a numelui) la care iti trebuie noul certificat de casatorie.
3. schimbarea pasaportului, care se face in baza noului buletin.
In concluzie, mie mi-au trebuit 3 procuri individuale, si nu una. O procura pt transcrierea certificatului de casatorie, o procura pt noul buletin si a treia procura pt pasaport. In cazul meu fiecare procura a trebuit sa fie individuala, pt ca a ramas la serviciul respectiv. Si nu numai ca procurile au trebuit sa fie individuale, dar si foarte specifice si explicite, de exemplu procura pt certificat avea specificatia ca mama mea e imputernicita sa ma reprezinte in toate demersurile legate de transcrierea certificatului, si totusi nu a fost suficient!!! Mi-au facut certificat nou, dar n-au vrut sa i-l mai elibereze, ca cica nu scria negru pe alb ca e imputernicita sa-l ridice!!! Ca la nebuni, nu altceva!
Alte documente de care am avut nevoie au fost:
- certificat de casatorie original, tradus in limba romana si autentificat la ambasada, im baza caruia s-a intocmit certificatul roman
- permis de rezidenta, tradus in limba romana si autentificat la ambasada, care sa justifice de ce nu pot sa fac personal toate demersurile in Romania
- multe poze (vreo 6, sau mai mult, cu o margine alba speciala) - cei de la ambasada stiu mai bine. Pozele au primit la ambasada o stampila pe spate, ca sa certifice ca esti tu si nu altcineva.
Toate documentele le-am facut la Ambasada Romaniei. Nu stiu daca procurile se pot face si la notar, dar cred ca cel putin pt traduceri legalizate si legalizarea pozelor trebuie sa mergi la ambasada.
Mult noroc.

Mergi la inceput