Sensibila la mirosuri!

Sensibila la mirosuri! | Autor: ali

Link direct la acest mesaj

Ieri mi s-a intamplat ceva destul de ciudat.
Am fost la cineva si pe casa scarilor mirosea groaznic.Chestia e ca mi-a venit sa vomit din cauza mirosului.
Ovulatia am avut-o cu o saptamana mai devreme si tot sper sa se fi prins ceva. De fapt asta astept de vreo trei anisa raman insarcinata.Credeti ca e posibil ca dupa o saptamana ( daca s-a intamplat cumva minunea!) sa fiu deja sensibila la mirosuri?Eu in general simt mirosurile imediat( deh, fierea mea lenesa) dar chiar sa-mi vina sa vomit niciodata.
Sa fie doar imaginatia mea bogata sau dorinta mea prea puternica de a avea un prunc?

VA pupacesc!

ali

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danette spune:

Ali, uite, iti copiez niste randuri de pe un site. Asta in legatura cu starea de voma...
Posibile semne de sarcina sunt:

"Aparitia senzatiei de greata, voma, dimineata in primele 2-8 saptamani dupa concepere. Aceste probleme pot fi cauzate de schimbarile hormonale in timpul sarcinii sau de prezenta tensiunii arteriale ridicate, intoxicatiei alimentare sau altei boli.
Pierderea poftei de mincare sau dimpotriva pofta excesiva de diferite alimente care apare mai des in primul trimestru. (Ele se pot datora, totusi, unei diete necorespunzatoare, stresului sau menstruatiei).
Modificari de gust, intoleranta (nesuportarea) fata de anumite mirosuri. Deasemenea ele pot aparea si in cazul unor maladii a sistemului digestiv.
Depresie, irascibilatate, somnolenta sau insomnie. Toate aceste sarcina si ca urmare alimentele partial digerate ce contin acid, trec in sus prin esofag spre gura. Aceste senzatii pot aparea si la femeile ce sufera de boli ale stomacului (gastrite, ulcere senzatii se datoreaza schimbarilor fiziologice, hormonale, ce au loc in organismul d/voastra in aceasta perioada.Insa ele pot fi confundate cu acealeasi senzatii aparute ca rezultat a maladiilor sistemului nervos central, stresuri.
Urinarea frecventa incepe de obicei dupa 6 - 8 saptamani dupa concepere. Ele se datoreaza presiunii crescute a uterului marit asupra vezicii urinare. Dar aceasta poate fi cauzata si de afectarea tractului urinar (boli ale rinichilor), diabet sau alte maldii.
In primul trimestru apar si niste dungi de culoare albastra si roz sub pielea sanilor si a abdomenului.
Inchiderea la culoare a liniei dintre ombilic si pubis apare in cea de-a patra sau a cincea luna, dar poate avea drept cauza si dezechilibrul hormonal sau o sarcina anterioara. "

Legat de kg, poate ca ar fi bine daca ai lua macar 4,5 kg in plus.
Ai ciclu regulat? Stii daca ai ovulatie?
Nu vreau sa te speriu, dar din cate stiu eu persoanele mai slabute sau cele supraponderale au tendinta sa aiba cicluri anovulatorii.

Mult succes, sper sa fi gravidutza!

ici, Dana

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Multumesc pentru raspuns. Nu sunt nici slabuta si nici supraponderala.
Sunt convinsa ca nu s-a intamplat nimic dar ma mint eu singura.Cate dintre noi nu si-au aanalizat in fiecare luna toate simptomele in speranta ca va fi insarcinata?
Cred ca majoritate din cele aflate in aceeasi situatie.

ali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

Pai, iti faci un test de sarcina sau de sange ca sa te linistesti. Chestia asta cu linistitul e mare lucru, m-am lamurit dupa ce mi s-a intamplat mie. Azi au venit uratii dupa un ciclul de 40 de zile, n-am patit in viata mea asa ceva, eram cu sperantele undeva sus de tot, aveam si greata si dureri de sani da' nici un test prin casa. Am cumparat ieri si am facut unul, m-am simtit atat de dezamagita, am inceput sa plang si azi venira urataniile de rusi. Ma intreb si eu ca si ali oare dorinta mea o fi blocat menstruatia sa vina?
Asa ca draga ali, fa un testulet.

Oana_B

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabid spune:

Eu am avut treaba cu mirosurile imediat dupa ...imi facea greata orice vedeam si miroseam.Deci se poate sa apara greata din prima!

Dintre simptome de sarcina eu as mai spune si burta umflata,intepaturi in zona uterului...tot din primele saptamani.

Gabi.

Mergi la inceput