Inca o tara frumoasa, Norvegia!!!!
Saluatare ! Am intrat pe acest site din intamplare, mi se parut interesant cum oamenii isi impartasesc experientele din viata de zi cu zi (si nu, numai) din diferite colturi ale lumii. Am citti mai mult subiectele despre Olanda, Italia, Danemarca si Suedia, si m-am gandit de ce sa nu existe un subiect si pe Norvegia inca o tara superba Eu am locuit in Norvegia aproape 4 ani de zile impreun cu familia.. mi sa parut o experienta unica, Norvegia dupa cum se stie este regat si are o populatie destul de mica. Cand am auuns prima data in Norvegia eram doar un copil aveam 11 ani ...am urmat o scoala internationala la Oslo .. cu parere de rau spun ca nu am vizitat foarte mult Norvegia, din motive financiare.. este o tara foarte scumpa. Oricum am fost in cateva tabere in diferite statiuni turistice si impreuna cu parintii in perioada sarbatorilor de Craciun, vara veneam in tara. Peisajele sunt de vis .. orasul Oslo este o 'bijuterie',Multa curatenie lume civilizata totul este placut. Au trecut 5 aproape 5 ani de cand nu am mai vizitat NOrvegia... am fost in italia cateva luni in rest nu am mai iesit din tara.. m-as intoarce oricand acolo, chiar sa ma stabilesc.. dorinta mea ar fi de a termina cursurile acolo dar asta este aproape imposibil .. poate aveti si voi ceva experinte din aceasta minunata tara astept mesajele voastre !!! Andrei
Raspunsuri
lena spune:
Si eu sunt indragostita de Norge...de-abia astept sa aud povestiri de la fatza locului...cand mi se face tare tare dor de peisajele (deocamdata doar inchipuite ale fiordurilor norvegiene) pun muzica mea preferata A-HA...deci o sa fiu un gandacel calator la acest subiect, numai sa apara povestitori
Lena cu accesoriul cu nume scandinav Freya
voljena spune:
sa ma pun si eu pe lista la filo-norvegieni, am vizitat de mai multe ori in anii in care am locuit in suedia si apoi am stat in bergen un an. am amintiri tare dragi sufletului meu din perioada aceea...
exgrafix spune:
Buna fetelor.. personal nu cred ca se vor povestii pe aici prea multe pentru ca Norvegia nu este o tara prea locuita de Romāni. In anul 1995 cand am pasit prima data pe "taramul renilor" cred ca erau in jur de 1000 de Romani, deci comparativ cu alte tari romanii sunt putini aici. Insa cei care sunt si i-am cunoscut sunt foarte prietenosi si aventurieri . Obisnuiam deseori in week-end uri sa iesim pe insulele lor din apropierea capitalei, la gratere ..baietii la un joc de fotbal sau o baie in fjord ... chiar si vara apele fiordului nu erau prea prietenoase, dar faceam cate o baie pe cinste sa ne amintim de litoralul nostru. Pe malul fiordului deseori gaseam cate o fisie mica de nisip unde intindeam un cearsaf ..stateam la plaja si daca te gandesti toate astea in mijlocul muntilor, este minunat. Orasul Oslo copil fiind l-am colindat pe jos de mii de ori in lung si in lat ... sunt foarte multe locuri de vizitat ..de la muzee, atractii turistice, parcuri, etc. Mie personal imi placea parcul Vigeland, in apropiere de centrul orasului unde dseori ieseam la plimbare pe role sau biciclete iar iarna pe skiuri si patine (se amenajau patinoaare naturale pe terenuri de baschet ). Iarna orasul spre deosebire de alte orase din Europa pe care le`am vizitat era un oras viu, plin de suflet.. lumea iubea skiatul (kiar mergeau pe skiuri si la munca!!!)... toti ieseau la plimbare pe skiuri de la mic la mare ..iar cei mai performanti (cum eram eu - joke ) incercau si pistele de la Holmenkolen sau alte orase mai spre nord. Era superba iarna.. dar cam luna (in jur de 7-8 luni). Tin minte intr`o zi de 17 mai.. ziua norvegiei care o celebrau cu foarte mult fast a nins... insa imediat si-a facut aparitia si soarele. Ziua de 17 mai era si ziua tatului meu ieseam pe Johansgate ..o strada lunga unde toti ieseau cu masute si scaunele in strada sau admirau din balcoanele hotelurilor si caselor paradele cu cai, cantaretzi etc.. aceste parade se opreau la castelul Regal chiar intr-un parc superb ..unde toata lumea era intampinata de Rege si familia acestuia care tinea un mic discurs ..dupa care parasea castelul intr`o 'limuzina' superba! . Totul era de vis casele norvegienilor erau foarte dichisite majoritatea case micute dar cochete. ..era ceva frumos.. Sper ca nu v-am plictisit prea mult si astept si experientele voastre din aceasta tara, macar cele imaginare daca nu ati avut inca ocazia sa o vizitati .. cu drag, Andrei
ankka13 spune:
buna fetelor .
eu am absolvit facultatea de litere ,sectia limbi straine ,profil engleza-norvegiana.nu am fost niciodata in norvegia insa am studiat mult despre tara ,limba ,cultura ,civilizatie .l-am citit pe ibsen ,pe hamsun si altii si e ca si cum as fi fost pe acolo.este una dintre tarile cu cel mai ridicat nivel de trai si cu peisaje extraordinare .Mitologia norvegiana de asemenea mi-a starnit interesul si multe alte traditii populare .Poate cu mrea bazata in special pe peste nu prea m-as acomoda :)
exgrafix spune:
Buna Anca... cred ca nu ai observat dar eu sunt baietel .. este destul de interesant ceea ce ne povestesti .. eu iti recomand sa vizitezi norvegia este o tara de vis. as mai sta putin sa mai povestesc dar imi este somn. v-am pupat ...ciao