Inseminare artificiala [IAS] 8

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Roxiana ce indicatie pt inseminare ai?

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns annaa spune:

Legat de cab. MEDIS am gasit ceva postat de gabi25

"...la Cuza Voda e si doctorita la care am fost eu in Iasi, Dr. Mihaela Grigore.
Are cabinetul particular "MEDIS" pe str. V.Alecsandri, nr.9, sc.C, ap.1, tel.0232/276015...."

Ana

Mergi la inceput

Fetele...dar chiar nimeni nu mai face inseminari???

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amparo spune:

Buna fetelor!
ca si voi ma declar aspiranta,cu toate ca problemele mele nu sint foarte grave,doar o ovulatie mai greoaie,dar cu clomifen a fost in fiecare luna.
Legat de IA,stie cineva care este durata de viata a spermatozoizilor care au fost centrifugati? este mai lunga sau mai scurta decit in conditii "normale" sa zicem?????
Si tot legat de asta: voi ati facut inseminarea la 24 de ore dupa Pregnyl sau mai tirziu? Care e procedura normala?
Merci si sa auzim de

Mergi la inceput

Amparo, durata spermatozoizilor e aceasi, dr meu zice ca de maxim 3 zile,centrifuga nu face decat sa-i aleaga pe cei mai rezistenti si mai mobili.
Inseminarea de regula e programata de pe o zi pe alta,de obicei sunt deajuns 24 de ore dupa pregnyl, ca ovulatia sa se produca, dar trebuie tinut cont si de marimea folicului etc.

Pupici

AniS
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amparo spune:

Anis,multumesc din suflet de raspuns,m-am mai linistit...Intr-o saptamina voi afla daca e cu noroc sau trec la a treia inseminare,dar macar sint multumita ca dra mea(Anca Moisa) imi spune ca sigur o sa fie bebe,mai devreme sau mai tirziu,mai ales ca si analizele hormonale ziua 3 mi-au iesit bine!
Te pup si sper sa-ti dau o veste buna saptamina viitoare!Tine-mi pumnii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole74 spune:

Salut!
Am citit ca in afara se fac 4 tipuri de inseminari artificiale:
- in vagin;
- in tub;
- in cervix;
- in uter.
IA intrauterina se efectueaza numai dupa spalarea si tratarea spermei. In urma acestei proceduri este posibil obtinerea unui numar mai mare de spermatozoizi decat cei rezultati in spermograma. Nu prea inteleg cum? Daca stie cineva...
La noi care din acestea se fac?
De asemenea, am citit ca se practica, dar nu intotdeauna cu succes (datorita faptului ca nu rezista spermatozoizii) congelarea mai multor ejaculari repetate, in cazul unui numar mic de. Ati auzit sa se practice si la noi aceasta procedura?
Multam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nounou spune:

Probabil nu e vorba de un numar mai mare, ci de o concentratie mai mare (acelasi numar de spermatozoizi buni, dar intr-un volum mai mic de sperma); mergand pe ideea ca nu e suficient doar unul, ci o echipa consolidata, pentru penetrarea ovulului (se spune ca au fost filmati spermatozoizii si ca se deplazeaza in sir indian), eliminarea acelora 'handicapati' conduce la o eficienta mai buna a 'echipei', care nu mai are si sarcina de a-i 'ocoli' pe cei slabi
Mie, ca fizician, mi se pare pertinenta aceasta judecata, care poate fi SF la fel de bine ...

Mergi la inceput

Da,Nicole si la noi se practica treaba cu congelarea, dar e exact cum ai spus tu ineficienta(eu stiu ca la Giulesti de ex, se face). Dr meu imi spunea..atunci cand eu i-am propus dubla inseminare ,fiind vorba de vreo 3 foliculi, ca nu e eficienta metoda, si nici metoda cu congelarea, motivele ar fi ca, nu cantitatea primeaza ci calitatea..iar asa nu se obtine o calitate satisfacatoare.
Iar ceea ce ai expus tu ,asta referitor la metode, sincera sa fie singura eficienta e cea in uter, ca in cervix (col) si vagin o obtii instantaneu si pe cale naturala...de regula astea sunt metode pt cele care nu vor sa aibe contact sexual cu un barbat .(religii ,secte..etc).

AniS
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole74 spune:

Merci, Anis!
M-am hotarat sa merg la Niculescu si Cocei pentru inseminare. Am sa incerc si asta inainte de a trece la FIV, iar cum ai spus tu, m-am mai gandit si eu si 600 Euro la Medsana e cam mult pentru inseminare. Am sa ma programez la Niculescu pentru inca o monitorizare si apoi am sa fac inseminare, probabil ca in septembrie, dupa concedii.
Pupici

Mergi la inceput