Cum sa impac reteaua de cablu cu messengerul?
Oameni buni,
Dupa lupte seculare m-am conectat la o retea de net prin cablu. Foarte frumos, ura, ura, internet explorerul merge bine, downloadurile se fac cu viteza luminii fata de vechea mea conectare pe dial-up, DC-ul descarca paginile mai repede etc.
Numai ca NU-MI MAI MERG MESSENGERELE de yahoo si de msn ca inainte. Adica merg ca naiba, cu decalaj infernal intre mesaje. Folosesc la setari "Proxy HTTP", habar n-am ce e, dar m-am prins io ca e o informatie importanta. Si m-am mai prins din helpurile lu' Mr. Yahoo ca n-am nici o sansa sa-mi mearga webcamul si nici microfonul. Nu ca pe msn ar merge, dar acolo n-am puricat eu helpurile.
Acuma, nu tin mortis cu webcam si audio, dar as vrea sa mearga messengerul omeneste sau, ma rog, calculatoreste acceptabil.
Si ca sa nu mai inteleg chiar nimic, in disperare de cauza, incercand sa iau legatura cu cineva, am incercat sa accesez un chat. Kappa si astral. Nici astea nu ma conecteaza. Ca sa fie si mai dramatic si mai penibil, am descarcat si mircul. Nu ma conecteaza nici dumnealui. Altele nu mai stiam, dar tot aia banuiesc eu ca ar fi fost.
Va rog, daca aveti idee unde-i buba, salvati-ma cu o sugestie! Or fi niscaiva setari pe undeva, in fine. Chestia este ca pe conectare de dial-up messengerul a mers struna. (stiti voi, cu "no proxy" ).
Imi fac mea culpa pentru lungimea mesajului cat o zi de post si va multumesc!
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
Raspunsuri
Cristina spune:
Elena, si eu tot prin proxy ma conectez si merge msgr-ul. Incearca asa: deschide msgr-ul, du-te la login>preferences>connection si bifeaza "use proxies" si "Enable HTTP proxy" (pune-i si numele server-ului si portul).
Succes!
elena_ltd spune:
Cristina, asa am facut. Are setarile de rigoare. Inainte sa le fac, nu mergea deloc, evident. Cu toate astea, tot merge lamentabil.
Am uitat sa va spun ca este o retea locala. Ma gandesc ca o fi vreo protectie a administratorului retelei (firewall-ul ala?), habar n-am.
Chestia este ca nu merge absolut nici un chat.
O sa iau legatura cu administratorul, dar dau greu de el si speram sa ma descurcati voi intr-un fel sau sa ma lamuriti cam ce ar trebui facut.
Multumesc, Cristina!
emoison spune:
Pentru yahoo messenger, incearca si varianta "firewall with no proxy"...(nu te mira daca nu merge transferul de fisiere, voice chat si webcam). Sper sa mearga...
Cu bine,
Elena
elena_ltd spune:
Elena, hai ca am incercat si verificat si varianta asta. merge, se deschide mes, dar are un decalaj intre momentul trimiterii mesajului si primirii lui de vreo 3 minute!!!!!!! hehe, ca ma apuca pe mine pandaliile ca ceva nu-i la el acasa prin pc-ul meu e una, dar partenera mea de chat si-a luat jucariile si a plecat. Nu poate el sa transmita in timp real, dar daca trimite cate un rand la 3 minute, m-a amputat. Nu vad cand scrie celalalt (chestia aia cu x-ulescu is typing a message - ma rog, ca fapt divers, ca nu asta ma streseaza pe mine cel mai tare). Asa face pe orice optiune, mai putin pe dial-up (cu no proxy ala al lui). Numa ca eu tocmai ce am renuntat sa mai ingras factura de romtelecom. deh!
Multumesc pentru interes si promptitudine, daca ii dau de cap, va scriu si voua.
qsar spune:
Elena, incearca sa folosesti optiunea SOCKS de la proxy. Numai ca la adrese va trebui sa pui dupa cum urmeaza:
- use proxies
- fara "Enable HTTP proxy"
- check la "Enable SOCKS proxy"
- la server name pui aceeasi adresa ca si pentru proxy HTTP pe care il aveai inainte
- la "Server port" lasi 1080
- Selectezi "Ver 4"
Ii dai OK, si daca administratorul vostru de retea a setat corect granita spre Internet ar trebui sa mearga.
Daca nu merge, spune si poate incercam altfel.
Tati Q
elena_ltd spune:
Tati Q, multumesc pentru sugestie, am incercat si socks dar nu vrea, imi zice ca "you may need to modify your proxy settings". :) Voila de vezi!
Acuma, e posibil ca eu sa ma fi grabit cu intrebarea mea in disperare de cauza. Am fost chiar ieri la "sedinta de retea", ocazie cu care am aflat ca nu toate conexiunile sunt corect facute, ca tuturor le merg messengerele, dar nu le merg nu stiu ce jocuri si asa mai departe. Se asteapta sa se puna fibra optica si sa faca nu stiu ce modificari. Administratorul meu zice ca a deschis toate canalele si ca habar nu are de ce la mine nu merg chaturile. Nici eu nu am habar. Sper ca in curand sa maresc si eu ramul si hardul pcului si sa se rezolve si cu fibra. Poate asa se rezolva si problema asta.
Cum sunt atatea variabile alandala si informatiile mele insuficiente, ma tem ca deja ar fi un abuz sa va bat la cap cu intrebarea mea, dar va multumesc pentru orice sfat si sugestie pe care le credeti voi potrivite. Cu mintea voastra si norocul meu, poate iese la lumina si messengerul.
Multumesc inca o data.
qsar spune:
Elena, imi pare rau, dar pana nu se rezolva cu reteaua nu prea ai ce-i face. Cu "deschis toate canalele" iar nu e bine ca sunteti expusi unui posibil atac. Parerea mea este ca administratorul trebuie sa rezolve problemele, pana la urma e in job description-ul lui.
Tati Q
elena_ltd spune:
Da, Q, asa cred si eu. In ce priveste atacurile... hmm, chiar mi se intampla uneori cand inchid pc sa ramana unul agatat cica la shared-ul meu, desi n-am bagat inca nimic acolo.
Nu-mi ramane decat sa astept vremuri mai bune si sa iti multumesc.