Vroiam sa stiu daca cineva a citit acest text pentru a schimba citeva pareri si idei.
Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)
As vrea sa ma intorc la subiectul de la inceput, acela cu "The Passion of the Christ". Vreau sa va spun ca l-am vazut aseara pe CD pirat (ca se pare ca nu vine in Romania anul asta). Si vreau sa spun ca nu am putut sa dorm noaptea, nu din cauza violentei despre care se vorbeste atata, dar fiindca m-a pus pe serios pe ganduri. M-au pus si mai tare pe ganduri criticile pe care le-am citit pe internet dupa ce am vazut filmul. Critici care se legau mai ales de Mel Gibson si de "inclinatiile lui sadomasochiste",, si cum ca filmul ar fi fost atat de violent incat sa rascoleasca spiritul si nu sa-l inalte si ca regizorul ar fi incearcat sa-si transmita propriile credinte. Si acum stau sa ma gandesc, chiar nu poti face ceva sincer pe lumea asta , fiindca de la atatea interese ascunse risti sa-ti sara lumea in cap.
Cu toate astea putem invata ca daca esti sincer si insisti, pana la urma castigi si uite cum se inghesuie lumea la film.
Toata lumea poate sa aiba propriile critici pozitive sau negative la adresa filmului, dar asta nu inseamna ca trebuie sa aruncam cu noroi in initiativa unui om care cred ca a vrut sa faca ceva pentru arta, ceva sincer. Altfel cred ca nu s-ar fi zbatut atata si s-ar fi importivit unei intregi bande de oameni din industria cinematografica.
Si pana la urma filmul nu impune nimic, nici macar nu ti-l pune pe Isus intr-o lumina speciala. Ideile sau crezurile pe care le ai cand intri la film, hotarasc felul in care privesti filmul.