exocervicita

exocervicita | Autor: cristinela

Link direct la acest mesaj

Buna
Am 25 de ani, casatorita, si acum 4 luni am fost diagnosticata cu exocervicita. Aveam dureri, arsuri insuportabile, si incepusem sa sangerez intre menstruatii. Mentionez ca luam diane 35, pe care a tb sa le intrerup, dr spunand ca ar fi si din cz acestora.
In nov. 2003 mi-am facut un set complet de analize ginecologice (printre care HPV, Chlamidia, cred, s.a), iar testul Papanicolau a fost II cu inflamatie.
Dr. mi-a dat un tratament cu antibiotice, apoi 2 luni cu Cerviron. Problema e ca tb sa ma duc la ctrl si mi-e groaza pt ca am inceput sa simt din nou arsuri, intepaturi (nici macar nu le pot descrie exact) "in partea de jos".
In perioada asta am avut mare grija de mine, am respectat tratamentul, ba chiar am trecut in paralel si la chestii naturiste, ceaiuri, tincturi, dar cu toate astea ... tot mai "simt ceva".
Ma puteti ajuta???

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns oanaDo spune:

cauterizarea e singura solutie
eu am stat ani de zile cu fel si fel de tratamente (atat traditionale cat si naturiste)
pana la urma la cauterizare am ajuns !!!!
E o solutie radicala dar n-ai de ce sa te temi.
E simplu si usor.... dar te refaci complet in 6 sapt.
Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinela spune:

Mersi, Oana.
Eu credeam totusi ca tratamentul pe care l-am urmat n-a fost prea "puternic".
Am citit de curand in Formula AS despre un medicament, CERVUGID, care se pare ca e f. eficient si chiar as vrea sa o intreb pe dr-ita mea despre el.
6 saptamani de refacere nu e cam mult??? Nu stiu... cauterizarea mi se pare asa de radicala...
Ce alte tratamente mai exista (medicamentoase si naturiste)???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xyz spune:

Si eu am avut acelasi diagnostic "exocervicita", nu mi-a trecut dupa luni de tratamente cu cerviron si alte ovule, am facut pana la urma cauterizarea dar cu toate acestea cred ca rana mi-a aparut din nou. Deci nu este sigur ca te vei vindeca in urma cauterizarii. Daca afli ceva noutati despre "problema" tine-ma si pe mine la curent, vreau sa ma duc la un control sa vad exact daca intr-adevar mi-a reaparut rana.
Mult succes !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luli spune:

"Hop si eu cu calul meu!"
Care este diferenta intre exocervicita si cervicita? Intreb pentru ca eu am fost diagnosticata cu cervicita...........

Pupici

Luli

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xyz spune:

citat :

"cervicita - inflamatia colului uterin - daca este afectata numai partea externa, vaginala, a colului, este vorba despre o exocervicita, daca este afectata partea interna uterina, este vorba despre o endocervicita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinela spune:

Fetelor,
Am citit pe un alt site faptul ca ALBUSUL DE OU este folosit de chinezi pentru tratarea cervicitei si/sau leziunilor pe col. Se introduce in col un tampon steril imbibat in albus de ou timp de 3-5 zile. Eu aseara am facut chestia asta si ... om vedea.
Nu sunt o "naturista" inraita, dar cred ca rau nu are cum sa-mi faca...

Chiar nu stie nimeni de CERVUGID????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mali spune:

Si eu am avut in urma cu 6 luni aceleasi probleme ca si tine (CIN II-III, infectie cu HPV, dureri si intepaturi in zona pelviana) si am ales cauterizare in loc de tratamente naturiste (aici oricum nu as fi gasit plantele de care aveam nevoie). Inflamatia a persistat 4 luni dupa cauterizare, am fost silitoare si am facut tratament cu ovule pana m-am plictisit iar cand am renuntat la ele inflamatia ... a disparut. Singurul tratament naturist pe care l-am facut, in disperare ca nu mai scapam de inflamatie, a fost sa ung colul uterin cu crema de galbenele in fiecare seara (asta am aflat-o pe site-ul asta). Ultima citologie facuta in urma cu 1 luna zice ca nu mai e urma de inflamatie.
Oricum ai grija sa folosesti prezervativul in cazul in care ai HPV si acum dar si dupa cauterizare tip de 6 luni (daca alegi varianta asta).

Mergi la inceput