Fetele din USA, poftiti la o barfa! (7)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Conchito, "voila de vezi"
Renuntarea la cetatenia romana

Persoanele care detin cetatenia romana pot solicita, in baza legii, renuntarea la cetatenia romana, in urmatoarele conditii:

sa fi implinit varsta de 18 ani;

sa prezinte motive temeinice pentru renuntare;

sa nu fie urmarite pentru executarea unei pedepse penale in Romania;

sa nu fie urmarite pentru debite catre statul roman sau catre persoane fizice ori juridice din Romania.

Acte necesare

a) cererea de renuntare la cetatenia romana, completata in doua exemplare si semnata;

b) lista cu date personale;

c) certificatul de atestare fiscala, eliberat de administratia financiara din localitatea ultimului domiciliu din Romania, din care sa rezulte situatia debitelor solicitantului fata de statul roman;

d) certificatul de cazier judiciar eliberat de sectia de politie din localitatea ultimului domiciliu din Romania;

e) dovada detinerii cetateniei altui stat (pasaport sau certificat de naturalizare).

Durata de solutionare

Aproximativ 6 luni de la data depunerii cererii si achitarii taxelor consulare.

Taxa consulara: 380 USD (taxe si expediere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Laura Takacs
Americanii sunt legati de maini si de picioare daca esti in Ro si ti se intampla ceva, pt ca esti inca cetatean roman. Te-am confuzat si mai tare?

nuu, mi-ai dat o informatie traznet. deci daca ajungi in RO (sa zicem in vacanta) si esti cu dubla, intri sub incidenta legii romanesti si acte sau alte chestii le faci la institutiile romanesti cu functionarii de-acolo, nu la ambasada in 3 secunde cum am vazut ca si-a rezolvat sotul meu? :))

dar cand esti pe teritoriul unei tari terte, cum esti considerat?

fetele, imi cer scuze, poate va plictiseste discutia deschisa de mine, dar e prima oara cand intreb despre asta si va multumesc pentru rabdare si informatii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

quote:
Originally posted by conchita

stati asa ca mi-a venit in cap o propozitie mai clara: deci, daca am dubla cetatenie, pierd din drepturi aici, in US? stiti ca nu poti avea anumite joburi daca nu esti cetatean american, se mai aplica si la dubla cetatenie? un eventual fiu al meu poate candida la presedintia US daca o are si el tot dubla (cetatenia, mey)?

mey, conchita, nu-mi spune ca vrei sa-ti trimiti cv-ul la cia sau fbi... :)) oricum, sansele tale vor fi mai mari daca-ti pastrezi si cetatenia romana, te fac aia double-agent :))
iar eventualul tau fiu (mi-a placut cum ai zis :)) sa nu-si faca probleme d-astea. astia scormonesc dupa drogurile de la petreceri, hartuirea sexuala, aventuri extra-conjugale si alte kestii d-astea "spectaculoase". :))

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelabebe spune:

Sa ma iertati daca am fost neserioasa si v-am facut pofta cu steaku.Mi-ar face o placere deosebita sa va am oaspete intr-o zi...

Pupici!

mihaelaH

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Ca sa intri sub legea incidentei romanesti 100% cred ca trebuie sa-ti faci repatriere, daca vrei ii intreb pe ai mei, ca ei sunt proaspeti cu chestia asta. Dar daca citesti la Department of State eu au ceva despre persoanele cu dubla cetatenie. M-as uita acuma, dar trebuia sa plec acu' 5 minute sa-l duc pe bebe la dr. Ma uit maine daca vrei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mn spune:

mei fetelor mei eu nu pot face fata...

mai demult m-am apucat de facut pagina de la consulatul de aci si
evident ca a ramas doar proiect...oricum aici este un link care v-ar ajuta http://www.cmmcweb.net/oldsite/consulat/servicii.html

sper sa aduca lumina!!

mircea.

Mergi la inceput

aha, multumesc de transcriere, Laura. nu inteleg o chestie, ca sa renunti la cetatenia romana tre sa mergi acasa sa iei cazierul si hartia de la administratia financiara? pai cazier parca am furnizat si la cererea de schimbare a vizei cand m-am casatorit... ce le mai trebuie?

si daca mergi in ro cu pasaport american ce se mai aplica?

Laura, recunostinta vesnica pentru ca iti faci timp sa raspunzi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaelabebe spune:

quote:
Originally posted by conchita

quote:
Originally posted by Laura Takacs
Americanii sunt legati de maini si de picioare daca esti in Ro si ti se intampla ceva, pt ca esti inca cetatean roman. Te-am confuzat si mai tare?

nuu, mi-ai dat o informatie traznet. deci daca ajungi in RO (sa zicem in vacanta) si esti cu dubla, intri sub incidenta legii romanesti si acte sau alte chestii le faci la institutiile romanesti cu functionarii de-acolo, nu la ambasada in 3 secunde cum am vazut ca si-a rezolvat sotul meu? :))

dar cand esti pe teritoriul unei tari terte, cum esti considerat?

fetele, imi cer scuze, poate va plictiseste discutia deschisa de mine, dar e prima oara cand intreb despre asta si va multumesc pentru rabdare si informatii

Nu ne plici Conchita, da' io-s paralela cu intrbarile.Mai invatz si io

mihaelaH

Mergi la inceput

Laura, ti-e bebicul bolnavior? :((( sanatate multa si fuga la doctor!

Iubi, agent dublu as fi numa la friptura Mihaelei :))

Mircea, intru la noapte pe siteul tau, cand ma intor ce la munci.
acum chiar ca fug, e tarliu :))

aa, si sa va gasesc la episodul OPT! :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Ah, avem si noi o dilema care ieri am sunat la department of labor si, afara de faptul ca ne-au intrebat de unde avem nr de telefon (?!; de pe site-ul lor), n-am aflat nimic. Intrebarea ie: daca esti in state cu viza H1, ai voie sa ai al doilea job, part time?

Mergi la inceput