cervicita- urgent

cervicita- urgent | Autor: crina2004

Link direct la acest mesaj

am fost de curand la un control ginecologic de rutina si mi s-a spus ca am cervicita. mi s-a prescris cervugid ovule. ce ma nelinisteste este faptul ca diagnosticul a fost pus fara analize,nu era obligatorie o analiza a secretiei vaginale? dupa urmarea tratamentului ce analize as putea sa-mi fac sau sa-i sugerez doctoritei sa-mi prescrie pentru a vedea daca sunt vindecata? va multumesc si astept cu nerabdare raspunsul dumneavostra.
si va rog sa imi explicati mai pe indelete ce inseamna cervicita.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martha78 spune:

Nu este nevoie de o serie de analize pentru punerea diagnosticului de cervicita; am avut si eu si intr-adevar printr-un simplu control se pot vedea acel leziuni ale colului.
Cervugidul cred ca este un produs nou, chiar i s-a facut reclama intr-o perioada si probabil ca este bun.
Pentru cervicita se incearca vindecarea cu medicamente, iar daca tratamentul nu da rezultate se face cauterizarea.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luli spune:

Marta si ti-a trecut dupa tratament? Ce tratament ai facut tu si cat de grav era?
Pupici

Luli

Mergi la inceput

Nu stiu cat de grav a fost dar pe mine chiar ma programase pentru cauterizare. Mi-a recomandat spalaturi zilnice cu galbenele, Cerviron si Betadine(ovule),iar la urmatorul control spre surprinderea mea am aflat ca cervicita s-a vindecat.

Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crina2004 spune:

Si esti sigura de dignostic? Adica esti sigura ca asta ai avut si mai ales ca s-a vindecat? pe mine ma bate gandul sa ma duc la un alt control , la un alt doctor, poate chiar in bucuresti( eu sunt din galati si acolo am fost diagnosticata, dar fiind studenta in bucuresti ma gandesc ca nu ma costa decat consultatia, adica nu e un efort deosebit). dar unde sa ma duc in bucuresti? ma gandeam la medsana.voi ce ziceti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mali spune:

Eu cred ca ar trebui sa faci in primul rand o citologie care iti va spune exact natura ranilor de pe col. Eu am avut in urma cu 6 luni 4 rani pe col cu modificari atipice ale celulelor (CIN II-III) ,mi-au fost cauterizate si acum totul e ok. Cauterizarea ranilor de col nu este dureroasa si, in plus, este eficienta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreutza spune:

Crina, eu cred ca ar trebui, daca vrei sa fii sigura, un examen colposcopic si o secretie vaginala + Papanicolau. Cervicita este inflamatia colului uterin si, doctorita mea a spus ca pana cand nu faci colposcopie(se uita la col cu un soi de microscop; si nu doare deloc, numai cat iti pune valvele si asta cred ca stii) nu poti pune un diagnostic exact. Eu am avut colul un pic inflamat si, dupa cerviron si ciprofloxacin, la colposcop a reiesit ca nu mai aveam nimic. Multi medici vad rosu si pun un diagnostic fara investigatii mai atente. Eu cred ca e un test de bun simt.
Cu drag,

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by crina2004

Si esti sigura de dignostic? Adica esti sigura ca asta ai avut si mai ales ca s-a vindecat? pe mine ma bate gandul sa ma duc la un alt control , la un alt doctor, poate chiar in bucuresti( eu sunt din galati si acolo am fost diagnosticata, dar fiind studenta in bucuresti ma gandesc ca nu ma costa decat consultatia, adica nu e un efort deosebit). dar unde sa ma duc in bucuresti? ma gandeam la medsana.voi ce ziceti?

Da pentru ca diagnosticul mi-a fost pus de 2 medici si in urma colposcopiei am aflat ca intr-adevar nu mai aveam nimic.
La mine cervicita se manifesta prin sangerari si dureri mari la contact. La tine cum este, ce simptome ai?

Mihaela

Mergi la inceput