AVORT - crima convenabila sau legitima aparare?

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns delsim spune:

Eu nu am interpretat decat ce ai spus tu. Nu ai constatat tu ca e nou si deja a intrat in polemica? Ce rost avea, nu inteleg.

Dati-mi voie sa spun ceva: toate medicamentele, naturale sau artificiale pot avea reactii adverse.Nu numai anticonceptionalele.
Dar pentru orice medicament omologat pe lumea asta se face un bilant si se pun in balanta efectele benefice cu cele daunatoare, iar daca raportul este in net in favoarea eficientei se scoate pe piata.Iar pentru asta se fac studii de laborator, studii clinice pe parcursul a zeci de ani .Si tot timpul apar preparate noi cu cat mai putine efecte adverse, care sa fie cat mai bine tolerate etc. Normal ca fiecare are propria lui toleranta si propriullui mod de a reactiona.
Am divagat asa ca... revin la subiect.
Personal nu am facut nici un avort, desi am destui ani si am avutsi activitate sexuala sustinuta si regulata, dar m-am chinuit sa nu ajung in aceasta situatie.Deci stiu ca nu este usor sa incerci sa "nu ramai".Si bine am facut , ca vad din ce spun fetele ca nu e deloc usor sa treci prin asta.

Mergi la inceput

Eu personal, desi am destui ani si am avut o viata sexuala activa si sustinuta, am reusit sa nu raman insarcinata.Nu pot spune ca mi-a fost usor, dar am decis sa fiu responsabila fata de mine si corpul meu.Imi doresc mult un copil, m-am si maritat si am si cadrul familial ca sa-l fac, dar din multe motive acum nu se poate.
Acum , dupa ce am citit povestile fetelor, ma bucur ca am incercat sa nu "raman" si am reusit pentru ca vad ca avortul nu este deloc o experienta deloc placuta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danacaltan spune:

quote:
Originally posted by Marina

nu stiu daca v-ati aflat vreodata in situatia de a face sau nu avort...dar raman la parerea mea ca e decizia fiecareia dintre noi daca vrem sa aducem pe lume acel copil sau nu.
Danacaltan le-oi fi considerand tu pe femeile care avorteaza monstruoase dar asa cum ai tu dreptul la opinie au si ele... Iar ca sa judeci de ce a ramas insarcinata, de ce de ce...e greu atat timp cat nu esti Dumnezeu si nu ai toate datele problemei. Marina

(re) Precizari:EU PERSONAL NU JUDEC PE NIMENI, CACI ARE CINE SA O FACA...pentru cine n-a intzeles inca, vorbim eventual de DECIZII MONSTRUOASE, sa nu extrapolam la persoane neaparat, caci nu este cazul.Am impresia ca nu ai citit mesajul postat de mine, eu nu-mi aduc aminte sa fi scris ceva legat de "ramasul in insarcinare" nici al meu, nici al altora...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianne spune:

quote:
Originally posted by alex-n

"Pentru alex-n, vad ca esti nou pe site si deja ai intrat in polemica. Pentru ca tu spuneai ca dezinformarea ucide, eu vreau sa spun doar ca si anticonceptionalele au foarte multe efecte secundare, daca nu
stiai asta. Cine ti-a spus tie ca nu au, se insala amarnic. Eu stiu cazuri concrete de femei care au avut probleme de la pilule si sterilete. Nu toate femeile reactioneaza la fel la ele, unele se simt foarte bine, altele nu. Pentru ca esti barbat cred ca n-ai incercat nici unul si nu ai de unde sa afli pe pielea ta. Orice hormon sintetic si mai mult decit necesar are efecte secundare. Citeste statistici medicale pe Internet si ai sa vezi."

Draga Ioana,

Nu vad care este problema ca am intrat in polemica. Oare cei care sunt noi nu pot participa la discutii?
Am luat parte la aceste discutii femeiesti dintr-un singur motiv : pt a va informa de lucruri pe care le-ati inteles eronat si pe care nimeni nu s-a obosit sa vi le explice. Eu, unul ma straduiesc, avand in vedere , ce cele mai multe dintre dvs e posibil sa-mi fiti paciente. Sunt medic si cred ca stiu olecuta mai multe despre medicamente si efectele lor adverse.

Faptul ca anticonceptionalele au multe efecte secundare nu l-am considerat niciodata un neadevar. Asa este! Dar crede-ma, multe din ele apar la un nr. neseminificativ de femei, comparativ cu efectele benefice pe care le are. Studiile facute si articolele pe care tu ma inviti sa le citesc sunt convis ca sunt corecte, dar sunt pur statistice. Firmele farmaceutice sunt obligate sa mentioneze toate efectele secundare care apar, chiar daca sunt la 1 femeie din 10 milioane .
Intreaba, te rog un ginecolog cu experienta, de exemplu, cate cazuri de cancer de san, sa zicem, a intalnit in intreaga lui cariera la femeile pe care le-a tratat. Vei fi surprinsa de raspunsul lui!

Alex

Draga alex-n mi-ar place sa-ti spun ca nr femeilor care au suferit de pe urma folosirii anticonceptionalelor este la fel de nesemnificativ ca nr. barbatilor care sunt interesati de contraceptie si de ce nu si/sau de protectie. Dar din pacate nr. femeilor afectate de efectele contaceptivelor orale nu este chiar asa de nesemnificativ! Cred ca efectele negative se datoreaza in primul rand faptului ca medicii recomanda aceste pilule dupa culoarea ochilor sau stiu eu, dupa inaltime.
Intr-adevar este o problema de educatie, in special a femeilor. Si cred ca medicii sunt primii care ar trebui sa prezinte cat mai detaliat cuplurilor( si nu femeii) care sunt principalele metode de contraceptie. Din proprie experienta( de pacienta) pot spune ca marea majoritate a ginecologilor recomanda in primul rand pilulele contraceptive( dupa principiul amintit mai inainte). De aici cred ca vin multe probleme! A doua pe lista este metoda steriletului, o alta metoda cu dezavantaje doar pentru femei!
Nu vreau sa para un atac ceea ce ti-am scris, dar ai spus ca esti medic si...barbat! Cred ca ar trebui sa fie responsabilizati si barbatii, nu doar femeile. Nu rareori am auzit femei care se plangeau ca sotilor nu prea le place sa foloseasca prezervativul! Nu vreau sa mai vorbesc despre vasectomie, care este reversibila
Imi cer scuze daca am fost cam feminista dar mi se pare ca in aceaste discutii doar femeia a fost culpabilizata!
Cu respect,
Dianne

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danacaltan spune:

quote:
Originally posted by adrianangi

Eu am comis aceasta crima si ma declar vinovata! Si inca de doua ori, recidivista! Nici macar la Dumnezeu nu pot cere iertare, pentru ca eu insami nu ma pot ierta. Nu merit iertarea! Ma uit acum la baietelul meu si imi spun ca daca nu as fi fost nesabuita, cindva, ... ceilalti doi copii ar fi fost la fel de curati si nevinovati... I-AM UCIS! Si nimic din tot ce poate imi veti spune nu-mi va schimba parerea. N-as mai face asa ceva in viata mea! Indiferent care ar fi consecintele.
Stiti ce ma apasa cel mai tare? Nu vina mea, ci soarta sufletelelor pe care le-am impiedicat sa se nasca. Nu au facut rau, deci nu sunt in Iad. Dar nici n-au fost crestinate, asa ca nu sunt nici in Rai. Biserica spune ca sufletele copiilor nenascuti plutesc in neant, intre Rai si Iad, pierdute. As putea face ceva, orice, pentru a salva sufletele copiilor mei?...

"Nu exista dragoste.Exista doar dovezi de dragoste" Jean Cocteau

Si eu am facut , ma declar vinovata...dar nu pot sa-mi opresc lacrimile...era o fiintza nevinovata, care n-avea de unde sa stie ca eu eram studenta, n-aveam bani, n-aveam chef de complicatii.As vrea sa ma poata ierta, eu nu pot.
Acum am un baietzel care ar fi trebuit sa fie si el dus, daca as fi respectat "ordinea fireasca a lucrurilor", credeti-ma ca ma fost de 1000 de ori aproape de pasul asta, dar pina la urma n-am putut si ma bucur.Caile umblate sunt cel mai usor de strabatut, dar oare chiar este acela drumul??? N-a fost deloc simplu nici acum, tati inti a zis ca ne vrea, pe urma nu ne-a mai vrut, am ramas si fara casa, au spus doctorii ca bb are hepatita si ca trebuie sa fac avort(in 5 luni!!!). La 7 luni(de sarcina), in urma unui traumatism(agresiune, mai bine zis), bb a avut mult de suferit...dar mi-am luat inima-n dintzi si am facut cum am crezut ca-i bine.Nici acum nu ne prea descurcam noi doi(tati s-a retras din schema) dar suntem sanatosi, n-avem nici hepatita nici nimic.Cum s-a agatat de vita pustiul asta, Vladutz, ii vad in ochi bucuria de a trai...si nu pot sa nu ma gindesc la celallt bb, care nu a fost atit de norocos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pepsica spune:

Pina la urma m-am hotarit sa raspund la acest subiect... cred ca noi cele care am facut acest mare pacat, ar trebui sa trecem peste cumplita stare de vinovatie, si sa nu mai spunem ca nu ne putem ierta, acest lucru il poate face doar Domnul.. si intre timp putem sa facem ceva: sa ne spovedim la un duhovnic bun care sa inteleaga ca ne pare rau si sa ne dea iertarea lui... va spun ca nimic nu mi-a facut mai bine decit acest doctor sufletesc, nici psihologul, nici discutiile cu prietenii, nimic... si apoi noi cele care nu am mai avut " dupa" copii avem venic in fata noastra vinovatia noastra: nu trebuie sa ne resemnam ca sintem pe veci condmnate, trebuie sa ne rugam mereu pt. sufletul copilului nostru care se spune ca " pluteste" undeva dar caruia eu, cel putin, ii aprind mereu cite o lumanare si ii cer iertare zilnic in rugaciune...nu stiu ce altceva am putea face.. decit sa speram sa fim iertate si sa mergem inainte... nu trebuie sa deznadajduim, ci sa nu uitam ca iertarea lui Dzeu este mare

Mergi la inceput

Nu cred nici eu ca trebuie culpabilizate doar femeile.Ca doar nu fac copilul singure.Dar nici nu trebuie sa faca avort pentru ca asa vrea partenerul, daca ea are dubii.Nu trebuie sa ajungem nici in situatia de e fi gravide fara voia noastra, mai ales cand cunoastem direct sau indirect pozitia partenerului.Normal ca ei sunt tentati sa zica :Da-l afara!
Ca doar nu trec ei prin toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex-n spune:

Draga Dianne,

Ai perfecta dreptate in legatura cu efectele adverse ale AO(anticonceptionale orale). Au fost multe femei care le-au avut. Dar, inca odata (apropo de dezinformare) nu medicul care le-a prescris este de vina. Acestea sunt enumerate in prospectul respectiv.'

Ideea este ca nu exista o "metoda" de prescriere : femeia X ia AO Y pt ca.... Nu! Se fac incercari! Daca pacienta se simte bine cu el, se continua, daca Nu se incearca altul, pina cand se gaseste AO optim. Nu o lua ca pe o incompetenta a medicilor. Exact cum spuneai, fiecare femeie reactioneaza diferit. Si de aceea, cele mai multe renunta dupa prima administrare, daca nu s-a simtit bine. Ceea ce mi se pare o greseala!
Daca nu vrea si nu vrea AO (avand in vedere risucrile la care crede ca se expune) exista alte metode de contraceptie (nu neaparat steriletul).

Va vorbesc despre contraceptia la femei, nu pt a-l lipsi de orice responsabilitate pe barbat. Dar, de cele mai multe ori, la camera de intreruperi sarcini se prezinta femei care ne povestesc ca sotul nu VREA sa foloseasca prezervativul pt ca citez "placerea nu e aceeasi". Aceste femei trebuie sa stie. Probabil nu e cazul dvs, al femeilor care scrieti aici.

Scuze pt divagatie. Ideea pe care eu o sustin este aceea ca efectele adverse ale AO nu exista pe termen scurt si mediu (ma refer la efectele adverse grave pt viata femeii), ci doar in cazul unui tratament indelungat. Si lasand la o parte efectele tardive, chiar asigura un confort femeii in perioadele menstruale.

Metodele contraceptive au evoluat si s-au inmultit foarte mult in ultimii 5 ani, si crede-ma nu sunt numai AO si steriletul.Sunt o multime, iar la recomandarea unuia dintre ele, ambii parteneri trebuie sa fie de acord.

Cat despre vasectomie, da-mi voie sa te contrazic putin! Nu este 100% reversibila! Cam in 40% din cazuri nu mai este reversibila, ceea ce spune multe despre riscurile pe care si le asuma un cuplu care apeleaza la aceasta metoda. Dar, cum spuneam, decizia trebuie sa fie a ambilor parteneri.

Numai bine si sanatate maxima,

Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex-n spune:

Pt cele care se indoiesc, accesati

http://www.vasectomy-information.com/indexie.asp

Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

eroare

Mergi la inceput