Intrebare pt cei ex- US

Intrebare pt cei ex- US | Autor: Guestus

Link direct la acest mesaj

Hey
deci se paraseste US si nu se completeaza formularul de taxe. Fara sa fie respectivul cetatean... fara green card...doar cu o simpla viza H1B. Taxele sint platite toate la zi.....din pacate....hehehe
Afecteaza asta o angajare ulterioara?
Thanx

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Nu stiu, dar de ce nu faci taxele, ai putea lua bani. Noi mereu luam bani inapoi, anul asta am luat peste 2000$. Se poate face si online.

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Hey Ruxij
Beleaua este ca formularul trebuia trimis in 2003. Cred ca au intelegere pentru uituci sau pt cei puturosi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Veve spune:

Nu cred ca-i problema sa-ti faci taxele pe 2002.Insa e cam cu dus intors pt.ca depinde si de statutul cu care-ai fost in perioada aceea.Noi am gasit un formular de taxe netrimis al sotului,din 2001 cred,si-am incercat la H&R sa vedem daca se poate face ceva.Se putea....trebuia sa dam noi bani inapoi,pt.ca el era cu J1 si aparea aici "single" si castigase prea mult pt.statutul lui.(vreo 20.000)Asea c-am zambit de sub tramvai si-am renuntat...

Irina,Vevica-mica & margicu'din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Da, se pot face retroactiv pe un an-doi, nu mai stiu exact cat. Nici eu nu le-am facut pe 1999, cand am aterizat din OZN in Septembrie (doar sunt inca alien:)) si cand mi-a venit W2 eu l-am aruncat la gunoi! Mamaaaa, ce isteatza am fost! Acu' vaz ca nu patii nimic, yet.
Crez ca nu patesti mare lucru, dar m-as interesa dc. ar tb. sa iei sau sa dai bani si dc. e de luat fa-le, daca nu, nu.

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mir1301 spune:

Guestus,

sotul meu lucreaza pt H&R block si l-am intrebat ce se poate intampla in cazul tau. Mi-a zis ca nimic...daca tu ai de primit bani inapoi poti sa file si peste 3 ani fara nici o penalizare. Daca ai de dat inapoi bani o sa se aplice toata penalizarile in momentul in care o sa file pentru un nou tax return care poate fi peste 1, 2, 3 ani). Asta insa nu iti afecteaza jobul sau viitorul job in nici un fel.

Julia

Mergi la inceput

Thanx Julia
Deci aplicatia pentru o noua viza nu este afectata de faptul ca nu este formularul pt taxe trimis. Corect?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mir1301 spune:

Corect. INS si IRS sunt doua lucruri diferite. Singura data cand INS te intreaba de taxe e atunci cand aplici pentru green card sau cetatenie. Si mai e ceva...poti sa treci peste un an fara sa file pentru taxe. O sa il intreb pe sotul meu mai multe despre asta daca te intereseaza.

Julia

Mergi la inceput

Thanx Julia
Nu stiam de fapt cind INS intreaba de taxe.

Mergi la inceput