Atat de aproape! Zi de doliu in Ro, in Europa

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tcelen spune:

Stiu ca Dumnezeu o sa aiba grija de sufletele lor,dar de ce?de ce a trebuit sa se intample asa ceva ,unor oameni care erau nevinovati,care sunt straini de cauza lor,a teroristilor,care,daca e posibil si de inteles asa ceva,omoara in numele lui Dumnezeu!?!Am urmarit toate reportajele,am plans pentru oamenii acestia,care si-au dat viata,nestiind pentru ce,ma rog pentru ei!

tcris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinamoro spune:

Am urmarit si eu la TV tragedia din Spania si m-a infiorat tot ce-am vazut acolo.Au murit si romani,chiar m-a impresionat cand am auzit ca au murit doi prieteni (tip si tipa) care au fost plecati la lucru,sa se realizeze material si apoi sa se intoarca in tara sa se casatoreasca.Nu au mai apucat saracii,Dumnezeu sa ii odihneasca.Si cati altii care au mers la lucru si si-au lasat familiile aici si nu se mai intorc.

alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankka13 spune:

pana cand vor muri oameni nevinovati din cauza altora carora nimic nu li se intampla? pana cand vom plati noi greselile celor care cocotati in scaunele lor inalte privesc spectacolul tragic ? Pana cand politica international ne va afecta pe noi cei care suntem si vom ramane neimplicati.Intreb PANA CAND? Ce masuri de securitate credeti ca pot opri aceste atentate ?.Cine sa mai opreasca niste fanatici care prin aceste acte au impresia ca fac un lucru maret? .Daca e vorba de Al Qaeda inseamna ca ei mai numara un succes si fiecare succes e un imbold .Daca au reusit inca unul de asemenea proportii ,nimic nu-i mai opreste .Dar nici pe cei contra carora atenteaza ,aceste tragedii nu-i opresc din actiunile lor .E acesta razboiul lui Bush ?.Cu siguranta acestea sunt consecintele politicii sale .E o parere personala ,nu vreau sa isc controverse
cand te gandesti ca se poate intampla oricui .Cand te gandesti ca din senin poti sa fii tu intr-un astfel de tren sau sa-ti pierzi o persoana draga .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

05. Nu sunt admise jignirile, insultele, mesajele rasiste sau xenofobe
Nu sunt admise jignirile, insultele, mesajele rasiste sau xenofobe. Adresati-va celorlalti membri cu respect si incercati sa ii ajutati. Lipsa de respect duce la 'exmatricularea' de pe forum si la blocarea vizionarii sale. Desprecopii.com isi rezerva dreptul de a sterge fara explicatie mesajele care nu se incadreaza in zona sa de interes sau care creeza tensiune si dezaprobare in randul comunitatii.

Ancuta & Martijn, (24.10.2003)

http://community.webshots.com/user/Busch_family

Mergi la inceput

ancuta, islamistii nu trebuie bagati toti in aceiasi oala .Generalizezi si asta nu e bine .Unii au crezut odata ca evreii ar trebui rasi de pe fata pamantului.Nu toti islamistii sunt membrii al qaeda si nu toti ucid in numele lui Allah .Ba chiar pot sa spun ca in unele tari islamice decenta ,corectitudinea umanitatea sunt la ele acasa .Asa ca nu islamul e de vina .Ei sunt doar niste fanatici extremisti, la fel ca si multi altii din istorie(hitler) si da sunt vinovati si ar trebui rasi de pe fata pamintului ,dar nu toti islamistii, nici intr-un caz .N-am fi mai prejos decat ei daca am gandi asa .Are toata lumea un loc sub soare si atata timp cat nu suflam in ciorba altora cred ca ar merge totul ok .Dar cat timp unii vor sa contoleze lumea si se baga peste tot primesc si reactii extremiste ca raspuns .Asa ca aceste atentate sunt efectul .Care este totusi cauza? Cred ca am raspuns la aceasta intrebare in mesajul anterior

Mergi la inceput

cat despre natie de nespalati ,permite-mi sa te contrazic : cred ca se spala mai des decat alte natii .Inainte de fiecare rugaciune trebuie sa se spele ,si o fac de cel putin 5 ori pe zi .Sa nu vorbim totusi in necunostinta de cauza .Al qaeda nu reprezinta o natie .Nu toti arabii sunt teroristi la fel cum nu toti romanii sunt hoti de buzunare sau cersetori in Ue .Ne doare foarte tare cand citim pe undeva despre natia noastra ,ca suntem facuti tigani si mai stiu eu cum .Ne doare cand ne baga pe toti in aceeasi oala ,dar si noi repetam aceasta gresala .
Vezi exemplul ancuta :
(toata populatia araba trebuie rasa de pe suprafata pamantului. Nu se poate asa ceva. Ce fel de OAMENI sunt ei?si orice le-ar face imputitilor de islamisti, nu justifica ceea ce fac ei. Poate ca am fost prea drastica, cruda, dar, sincer, PANA CAND sa moara oameni complet nevinovati? Doar ca sa se razbune o natie de nespalati.)
Ai fost mai mult decat cruda ,ai fost extremista si chiar rasista .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

pacat... mare pacat...

poate ca, acum, mai multa lume va intelege prin ce au trait americanii si toti cei de aici, la 11 septembrie... poate ca vor intelege mai bine de ce se fac atitea controale pe aeroport (nu mereu, din pacate), de ce, la ambasada americii din bucuresti (si nu numai) paza este atit de stricta.
atunci, in 2001, am auzit voci care spuneau "intr-un fel, americanii o meritau!". ei bine, nu! nimeni nu "merita" o moarte violenta, si inainte de vreme!

oriunde ati fi, fiti uniti, dragi romani...
http://community.webshots.com/user/atomskin-date

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudelu spune:

Eu am prieteni plecati in Spania la lucru si stau la 40 km de Madrid...in prima noapte nu am prea dormit, ma tot gandeam la ei si asta pentru ca eu ii sunam si nu-mi raspundeau...am fost foarte ingrozita de idea ca ar putea sa nu mai fie printre noi, mai ales ca stiam ca fac naveta pana la servici...exact nu stiam unde lucreaza, cu ce se duc pana acolo dar faptul ca nu raspundeau la telefon m-a tinut incordata si plangeam cand vedeam vreo stire...mi-a fost groaza sa le sun parintii, sincer imi era frica ca-mi vor spune ca nu mai sunt printre noi...credeti-ma ca si acum plang, nu-mi revin deloc...
In noaptea care a urmat pe la vreo 01.00 telefonul meu suna in prostie, dar cand ridicam nu mai respundea nimieni...a durat asa vreo 25 min si pe cand eram fffffff hotarata sa-l bag undeva( ptr ca banuiam ca cineva se joaca nu nervii mei) aud o voce, o voce plapanda undeva departe, o voce care-mi striga numele ptr ca nu ma auzea aproape de fel...era prietena mea care ma sunase sa ma anunte ca sunt amandoi bine sanatosi, foarte speriati si traumatizati psihic....nu au fost in nici unul dintre trenuri dar au colegi care au fost si sunt raniti...
Prietena mea era atat de speriata ca nu am reusit initial sa vorbim foarte multe ptr ca mai mult plangeam amandoua si nu stiu daca ma credeti dar m-a rugat sa spunem la telefon impreuna TATAL NOSTRU!!!
Eu si nici ea nu suntem foarte bisericoase dar a simtit nevoia sa o faca si nu a putut singura....
Si acum ii multumesc lui Dumnezeu ca sunt bine si ca nu au fost printre cei raniti sau mai rau printre cei raniti...
De ce oare trebuie sa trecem prin astfel de momente?
Pentru ce sau pentru cine oare mor atatia oameni nevinovati?
Cine se face vinovat de aceste monstruozitati?
Acestea sunt intrebari la care asteptam raspunsuri dar sunt convinsa ca oricat de mult ne-am dori sa le aflam nu le vom afla curand!!!!!!
Dumnezeu sa-i odihneasca in pace pe cei morti!!!!
Si Dumnezeu sa le dea putere fizica si morala celor raniti!
Iar noua nu ne ramane decat sa ne rugam pentru ei si pentru ca aceste monstruozitati sa inceteze!!!!!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Dumnezeu sa-i odihneasca pe spanioli, pe romani si pe restul (in lista de morti erau si nume slave).
Dumnezeu sa le dea minte fanaticilor de orice fel: religiosi, rasisti... sa incheie cu astfel de "atacuri" pe care eu le-as numi masacre.
Ultima stire, ceva asemanator in Israel, 11 morti.
Dumnezeu sa-i odihneasca si pe aceia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teodora racz spune:

IMI VINE SA URLU!Astazi am aflat o veste groaznica:prietena mea,colega mea de gradinita,de facultate a murit in Spania!A fost pulverizata de o bomba!Nu pot inca sa accept ...nu cred ca este ea!Tot ma uit la televizor si astept sa anunte o minune.Era plecata de 2 luni in Spania si avea grija de un copil de 4 ani la o familie;nu pot sa va spun ce frumoasa era!era inteligenta;am facut impreuna facultatea de limbi straine,locuim in acelasi cartier si ne cunoastem de la gradinita;luna aceasta urma sa implineasca 26 de ani;ma doare sufletul;nu i-au gasit inca corpul doar niste haine si permisul de calatorie,buletinul;cand au aratat la PRO TV numele persoanelor disparute am fost convinsa ca nu este ea,ca mai sunt in Romania fete cu numele ei;azi dimineata cand am mers la servici mi s-a confirmat tragica veste;nu pot sa cred ca nu o s-o mai vad vreodata!de ce ea?de ce atatia oameni nevinovati?mama ei este terminata ,refuza sa creada;ea nu stie ca nu mai are pe cine inmormanta!i s-a gasit mana cu un ceas pe ea;nu pot sa cred ca eu scriu despre asa ceva!parca povestesc un film;de ce tocmai Anca a mea?o fata superba din toate punctele de vedere...cred ca sufletul ei s-a inaltat alaturi de celelalte....de ce tocmai acele trenuri?a vorbit pt.ultima oara cu cineva la telefon si chiar spunea ca se urca in tren;inainte cu cateva zile a vorbit cu cei de acasa si le-a spus ca ii este dor de ei si ca poate se va intoarce de Pasti;ce simt oare acei parinti carora le vin copii acasa intre patru scanduri?pe cine pot ei sa ia la intrebari?bine ca acum li se pun la dispozitie avioane,acum nu mai costa nimic;sufletul oare cat costa?Multe lacrimi.....

Mergi la inceput