Complicatii ginecologice...

Complicatii ginecologice... | Autor: Eliss

Link direct la acest mesaj

Am inceput cu descoperirea unei leziuni pe colul uterin , am facut biopsie care spune cam asa:"Endocervicita cronica.Zone de metaplazie scuamoasa imatura evolutiva.Acantoza si acantoliza."Aurmat un rezultat pozitiv la chlamydia Ac.IgG si apoi un rezultat pozitiv la HPV-tip cu risccrescut.Mi s-a recomandat sa urmez tratament cu Zanocin 200 mg.,3tablete/zi timp de 14 zile si apoi Summamed 6 tablete:2/zi,4 zile pauza in trei reprize,dar pentru HPV am inteles ca nu exista nici un remediu,ca 80% dintre femei au aceasta problema,...Am citit zilele trecute un articol in limba engleza care vorbeste despre un tratament pentru HPV si imi pare bine ca v-am descoperit pentru ca poate asa voi primi niste lamuriri.Nu am studii medicale de specialitate si nu stiu daca voi traduce chiar corect compozitia medicamentelor despre care se spune ca se folosesc in acest tratament,dar incerc:0.5% solutie sau gel de podofilox se aplica de 2 ori/zi, trei zile pe saptamana. Tratamentul continua pana la 4 saptamani.Alternativ , o crema de 0.5% imiquimod se aplica de 3 ori/saptamana ,seara.Aceste aplicatii-timp de 16 saptamani.Se mai vorbeste si despre o solutie de 10-25% solutie de podophylin si 80-90% solutie TCA-acid tricloracetic.Multumesc mult si sper ca va fi bine pana la urma.