La ce trebuie sa fiu atenta ...?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

quote:
Originally posted by laura111

AndraM, esti o dragutza ca mi-ai scris !
Cu procura nu este nici o problema, este tradusa in romaneste si legalizata, atat exemplarul in limba romana , cat si cel in limba engleza (adica procura originala). Tipul care este proprietarul, olandezul, a fost anul trecut in Romania si aici s-a facut procura, la un notar roman.

Imi pare f. rau de necazul unchiului tau, bine ca macar falsificatorul e la puscarie . Din pacate procedura civila romana, este f. f. greoaie, pur si simplu trebuie sa ai nervi de otel ca sa nu innebunesti prin instante. Sper ca intr-un final sa i se faca dreptate unchiului tau.

Laura - mama lui Vlad

http://community.webshots.com/user/vladut111

Am impresia ca procurile pentru vanzarea apartamentului (bunurilor imobiliare) sunt valabile doar cateva luni. Este procura de tip special si asta poti intreba la orice notar, ei stiu exact ce si cum se face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura111 spune:

Merci, OtiliaLia, cu procura e OK, a vazut-o o d-na notar si a zis ca e buna.

Laura - mama lui Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danacaltan spune:

INTREBARE PT. LAURA 111: cit costa tot tambalaul asta( actul de vinzare-cuparare la notar + restul)????
Multzumim,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebetica spune:

Indicat ar fi ca apartamentul pe care vrei sa-l cumperi sa aiba un trecut cu cat mai putini propietari.

Daca vrei sa ocolesti agentia ai grija sa nu semnezi nici un contract de vizionare.
Apoi daca reusesti sa ajungi la un acord cu vanzatorul fa un precontract in care sa fie stipulate conditiile clasice cat si alte cu care sa fie de acord ambele parti.

Cauta un notar de mare incredere. Fiecare dintre notari are un om care verifica actele (ca sa stai linistit trebuie sa-l rogi pe vanzator sa incredinteze spre verificare actele acestui om delegat de notarul tau) si care in cazul unei incheieri de contract de vanzare-cumparare in urma acestei verificari atente, tot acest om trebuie lasat sa alerge (contra cost) pe la administratia de sector (unde are usi deschise) si unde poate obtine in timp record toate actele necesare perfectarii contractului .

In ceea ce priveste celelate aspecte (tf, lumina, intretinere) trebuie sa mergi impreuna cu propietarul peste tot.

Eu asa am procedat si a meritat.

Daca ai nevoie de un notar puternic iti pot recomanda .

Bafta si rezultate cat mai bune.
PRECONTRACT
DE VÂNZARE - CUMPĂRARE IMOBIL

Incheiat astazi .............................,

între domnul (d-na) ........................................... , posesor BI (CI) ...., seria ...................................., domiciliat(a) in ............................., sector ......, str. .......................................... nr. ......, Bl. ........, sc......., et........., ap.......... , impreuna cu sot(ia) ..................................., posesor BI (CI)...., seria ...................................., domiciliat(a) in ............................., sector ......, str. .......................................... nr. ......, Bl. ........, sc......., et........., ap.......... în calitate de de vânzator(i)

și

Domnul (D-na) ............................, posesor (are) BI (CI): ........., seria: ............ , domiciliat(ă) în ............................ - sector ...... , str................................... Nr ....., Bl.............., Sc ......, Et...., Ap. ..... impreună cu soțul (soția)............................................., posesor BI CI: ..... seria: ........................, domiciliat în ..............................- sector ...... , str. .....................................................,. nr. ......., Bl. ........., Sc. ......., Et . ......, Ap. .......... în calitate cumpărători,

având ca obiect al vănzării imobilul situat în ..............................- sector ...... , str. .....................................................,. nr. ......., Bl. ........., Sc. ......., Et . ......, Ap. .........
Prezentul precontract stabileste ca partile s-au pus de acord și prețul de vinzare al imobilului mai sus menționat este de ................. (SUA) .

La momentul incheierii contractului cumparatorul (ii) vor achita vinzatorului (lor) suma de ............$ (SUA), suma ce reprezinta avansul, urmând ca achitarea contravalorii apartamentului să se faca in 2 (două) transe, prima transă se va achita în fata notarului (când se va perfecta contractul de vânzare-cumpărare) și va fi în valoare de ...................... $ (SUA), urmând ca a doua tranșă să se achite nu mai țârziu de data ........................ și va fi în valoare de .................... $ (SUA).
Prezentul precontract s-a încheiat în 2 (două) exemplare, din care un exemplar va reveni vâzătorului iar celălalt va intra în posesia cumpărătorului.

Vânzător(i) : Cumpărator(i)

DATA:

Ioana si Stefan Dimitri
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b32aaebf6598

Mergi la inceput

Acest precontract nu are nici o valoare legala daca nu e semnat in fata notarului !
Daca toate doleantele sunt trecute in contract nu mai ai nevoie de nici un proprietar pentru rezolvarea problemelor (mai ales ca e plecat din tara si nu poate veni nicaieri cu tine - telefon, electrica, etc...). Trebuie doar sa te inarmezi cu copii xerox ale contractului, pe care ti le vor cere peste tot.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by danacaltan

INTREBARE PT. LAURA 111: cit costa tot tambalaul asta( actul de vinzare-cuparare la notar + restul)????
Multzumim,

Danny mama & Vladutz fiul

Aproximativ 35 de milioane de lei, adica vreo 1000 USD

Laura - mama lui Vlad

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by bebetica

Indicat ar fi ca apartamentul pe care vrei sa-l cumperi sa aiba un trecut cu cat mai putini propietari.

Daca vrei sa ocolesti agentia ai grija sa nu semnezi nici un contract de vizionare.
Apoi daca reusesti sa ajungi la un acord cu vanzatorul fa un precontract in care sa fie stipulate conditiile clasice cat si alte cu care sa fie de acord ambele parti.

Cauta un notar de mare incredere. Fiecare dintre notari are un om care verifica actele (ca sa stai linistit trebuie sa-l rogi pe vanzator sa incredinteze spre verificare actele acestui om delegat de notarul tau) si care in cazul unei incheieri de contract de vanzare-cumparare in urma acestei verificari atente, tot acest om trebuie lasat sa alerge (contra cost) pe la administratia de sector (unde are usi deschise) si unde poate obtine in timp record toate actele necesare perfectarii contractului .

In ceea ce priveste celelate aspecte (tf, lumina, intretinere) trebuie sa mergi impreuna cu propietarul peste tot.

Eu asa am procedat si a meritat.

Daca ai nevoie de un notar puternic iti pot recomanda .

Bafta si rezultate cat mai bune.

Bebetica, multumesc pt. raspuns !
Nu am semnat cu agentia nici un contract de vizionare.
Am apelat deja la o d-na notar, tot recomandata.
Te rog, trimite-mi pe PM, pt. cultura mea in domeniu, numele notarului tau + adresa sa, in ce cartier are cabinetul.
Nu am facut precontract, facem direct contractul in fata notarului (chiar azi), cu clauzele generale + cele specifice (se va trece clar in contract ca toate cheltuielile cu lumina, intretinerea, telefonul, cablul vor fi suportate de mine incepand cu data de 15.03.2004, restul debitelor pana la acea data fiind suportate de vechiul proprietar + faptul ca imi lasa postul telefonic ).
Data la care se elibereaza apartamentul nu este necesar sa fie trecuta pt. ca apartamentul este deja liber.

OtiliaLia, asa este , nu am cum sa-l aduc pe proprietar din Olanda, iar procuristul vrea cat mai repede sa vanda apartamentul si sa scape de obligatii. O sa trec tot ca ma intereseaza in contract, iti multumesc pt. tot!

Laura - mama lui Vlad

Mergi la inceput

Bafta si sa-l stapanesti sanatoasa.

Mergi la inceput