Dioxina

Dioxina | Autor: mdd

Link direct la acest mesaj

Sunt intersata de tratarea neoperatorie a endometriozei si am cateva intrebari pt. dvs. Mentionez ca am fost operata anul trecut de chist endometric la ovarul drept (ocazie cu care mi s-a scos si ovarul) facand apoi tratament cu danazol timp de 8 luni. Dupa intreruperea tratamentului chistul s-a reformat, de data asta pe partea stanga. Am reluat tratamentul cu danazol, dar nu simt nici o ameliorare, ba chiar situatia se inrautateste (am inceput sa am dureri). Doza pe care o iau este de 400 mg/zi. Intrebarile mele sunt:
- se poate determina prin analiza sangelui doza corecta de danazol pentru care medicamentul devine eficient (adica, presupun eu, asta ar fi doza la care nivelul estrogenului ar fi zero)? N-as vrea nici sa cad in extrema abuzului de medicamente fara sa fie cazul.
- pe langa danazol, mai trebuie luat si altceva? Exista alt medicament cunoscut a fi mai eficient?
- am citit pe web ca cercetarile recente au aratat o legatura a endometriozei cu dioxinele. Pot sa cer medicului meu sa-mi dea trimitere pentru o analiza a sangelui in acest sens? Exista vreo metoda de a "da afara" din sange acest compus?

Va multumesc si va mai rog, daca se poate, sa-mi trimiteti raspunsul si pe adresa de mail, intrucat nu prea ma descurc cu formul.