Fetele din Usa,poftiti la o barfa! (3)
Raspunsuri - Pagina 7
mn spune:
quote:
Originally posted by Llaura
Buna seara,
Am si eu o intrebare la voi: cum sa fac sa notarizez copii de pe niste hartii? hartii in speta inseamna traduceri legalizate din romana in engleza (am numai un exemplar). La banca am incercat, dar n-au vrut (Bank of America, acolo autentifica numai semnatura si atat).
Va pup.
Incearca sa vorbesti cu cei de la Ambasada Romana, ei ar trebui sa aibe notari http://www.roembus.org/.
Llaura spune:
Au, doreste 30 de dolari pe pagina. Imi trebuie numai o metoda de a notariza o copie, nu imi trebuie si traducere....merci de info oricum.
Laura Takacs spune:
Llaura, nu ai vreun roman smecher pe acolo care are un office, ei mai notarizeaza traduceri. Ambasada/consulatul fac jaf la drumul mare. Iti trebuie pt ceva oficial banuiesc. Acuma depinde si pentru ce, poti da mai multe amanunte?
danadarla spune:
Incearca la un notar public de la un "money order - currency exchange" store. Eu acolo notarizez pentru $1 toate hirtiile, chiar si cele in romaneste.
Laura Takacs spune:
Dana, Laura nu vrea autentificarea semnaturii, asta fac notarii de aici, daca inteleg bine, vrea cum e la noi legalizarea copiilor. Am inteles corect, Laura?
Intr-adevar astia iti notarizeaza orice si in orice limba, dar numai semnatura, ca doar trebuie sa le arati ID cand duci hartia si semnezi in fata lor.
mn spune:
doar un tip:
daca vrei sa legalizezi o semnatura in loca sa mergi la Money Order, poti sa mergi la banca unde ai cont si iti notarizeaza pe gratis.
Noi asa am facut cu toate Afidavid of Support. Banca la care am mers este BankOne, dar cred ca si restul bancilor fac la fel.
mn
Llaura spune:
Hartiile pe care le am eu sunt in limba engleza, mai precis sunt traducerile (legalizate de notarul roman) tuturor actelor mele de studii. Am un singur exemplar si mi-ar trebui 2; deci vreau intr-adevar copii legalizate, adica ceea ce in dulcea limba de lemn se numeste "conform cu originalul". Am gasit notar (la beer, wine & lottery, dar vrea &2/pag si ma duce cam 60..prea mult). Imi trebuie o idee cum sa fac mai ieftin sau pe unde se mai gasesc notari, afara de beer, wine & lottery..
Hai va pup.
Laura Takacs spune:
MN, asa e la banca unde ai cont iti notarizeaza totul gratis, indiferent in ce limba e. Ai mei au facut si imputerniciri in romaneste si le-au notarizat acolo si au fost bune in RO.
aida_o spune:
da, si eu am facut la Bank of America, fiind clienta lor.
oriunde ati fi, fiti uniti, dragi romani...
http://community.webshots.com/user/atomskin-date
Llaura spune:
La Bank of America am fost eu ieri si m-a tratat cu refuz; evident sunt clienta lor; oare sa ma duc la alta Bank of America?