La France (3)
Raspunsuri - Pagina 13
Aurelia spune:
Buna Sibylle! bine ai venit! s-au mai bine spus "Bine ca ai avut curajul sa te prezinti"caci am inteles ca ne citesti de mult ,daca locuesti la Nante nu esti chiar asa de departe de mine !in orce caz tot in coltul asta de lume cu mine si Otilia !sper sa-ti placa sa ramii si sa discuti cu noi cu placere ,
Aura&Luca,2 ani!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://yamafoto.com/?ref=6538
blue77 spune:
Salut fetelor
bine ai venit Sybille .
am si eu o intrebare fetelor , mi s-a facut poftaaa maaareee de drob, si m-au sfatuit colegii arabi ai sotului sa merg la o boucherie de a lor , intrebarea mea este o fi sigura ca si o boucherie normala franceza , mi-e frica sa nu fie carnea infestata....manii de femeie insarcinata.
Voi ce credeti? ati cumparat carne de la ei vreodata? Ma gandesc ca ar trebui sa fie la fel de controlata ca restul dar....
Cristina
chatonel spune:
nu stiu ce sa-ti spun, blue, se poate sa fie si, si. Pt mai multa siguranta, mergi la o boucherie fr, si ei au de toate, mai ales daca le spui din timp ce-ti trebuie: crepinette- prapure, abats d'agneau.
Toulouse, la ville rose
chatonel spune:
Pentru fetele din (sau de linga) Toulouse): simbata asta nu pot misca in front, vine soacra-mea si tre' s-o plimb pe ea prin magazine
Toulouse, la ville rose
Otilia spune:
quote:Draga Cristina,
Originally posted by blue77
mi s-a facut poftaaa maaareee de drob, si m-au sfatuit colegii arabi ai sotului sa merg la o boucherie de a lor , intrebarea mea este o fi sigura ca si o boucherie normala franceza , mi-e frica sa nu fie carnea infestata....manii de femeie insarcinata.
Si mie mi-era teama de orice cind eram insarcinata, mai ales ca nu eram imunizata contra toxoplasmozei. Pe toata durata sarcinii nu am mincat deloc mezeluri (decit poate cirnaciori dupa ce i-am mai trecut o data prin cuptor, la temperaturi inalte), nu mincam la restaurant etc. Eu zic sa nu prea ai incredere in magazinasele astea arabe... Hmmm... Nu stiu ce controale fac ei, sunt mai mult artizanale, asa ca... incearca sa faci tu singura, e mai bine!
Bine ai venit, Sybille, la si la "France"! Nu ne-ai zis daca ai copii... In sfirsit cineva care sta mai aproape de Morbihan!
Pentru fetele din IDF, asa cum zicea si Aura, aveti magazinasul de alimentatie din Balcani la Château-d'Eau.
Adresa:
Danic: 16 rue du Château-d'Eau, 75010. Tel: 01.47.70.01.06
Metro: Château d'Eau. Deschis: 8-19:30 (13h duminica), inchis luni.
Aici gasiti produse alimentare sârbesti, vinuri românesti si bulgaresti, carne (mai ales afumata) si mezeluri, ardei umpluti si sarmale de varza sau de foi de vita, brânzeturi, mincare de fasole, tuica din Balcani si chiar deserturi "maison".
Si mai e unul:
Epicerie yougo-française: 63 rue Traversière, 75012. Tel: 01.40.19.96.24
Metro: Ledru-Rollin. Deschis: 9-20:30 in fiecare zi, inchis duminica.
E ceva mai sarac in marfa decit Danic, dar si mai ieftin.
Banuiesc ca gasiti aici vopseluri pentru oua...
Eu n-am ce face, o sa incerc cu foi de ceapa.
~Otilia&LaAdelita~
oLo spune:
Otilia, ce fain de tine ca stai la Morbihan...
In fiecare zi trec cu RER pe langa niste afise publicitare cu Morbihan/Bretagne, mare, soare, vapoare, pescarusi... o lume de vis. Pune intr-o cutiuta un pic din lumea aia de la tine, si trimite-o si-ncoa' , la astia care nu mai au zile de vacanta.
Pupici,
Mihaela
chatonel spune:
quote:
Originally posted by oLo
Otilia, ce fain de tine ca stai la Morbihan...
In fiecare zi trec cu RER pe langa niste afise publicitare cu Morbihan/Bretagne, mare, soare, vapoare, pescarusi... o lume de vis. Pune intr-o cutiuta un pic din lumea aia de la tine, si trimite-o si-ncoa' , la astia care nu mai au zile de vacanta.
Pupici,
Mihaela
hihihihihihi!!!!!! Ce spui?????? Zii mai bine: ploaie,ploaie si vint cit cuprinde, ciuciulete te cheama cind stai in Bretagne sau Normandie
Daca vrei soare, mare si pescarusi, gindeste-te la o vacanta in Sud, nu in nord!!!! Fa si tu ca toata lumea, lool :)
Toulouse, la ville rose
Otilia spune:
Nu-i chiar asa cum spui tu chatonel...
Este foarte frumos aici! Eu sunt tare fericita! N-as mai vrea sa plec nicaieri!
Mare: oceanul Atlantic, cu o gramada de insulite frumoase (ca Belle-Ile-en-Mer), soare - da, acum a venit vara, am iesit afara sa gradinareasc putin in T-shirt (sunt 22°C afara!), dar aici este o clima temperat-oceanica si avem un microclimat, ceea ce inseamna ca vara, cind e canicula mare-mare, avem aproape in fiecare zi parte de o ploicica de vara care mai racoreste atmosfera, iar iernile sunt dulci!
Vapoare, asa e, sunt o gramada! Sa vezi porturile private, unde-si "gareaza" lumea yachturile, barcile electrice, vapoarele cu pinze! Se poate face si surf , si scufundari! E o minune!!!
Iar plaja este plina de pescarusi!!! Chiar ca o lume de vis!
Asa ca draga oLo, cind ai citeva zile de vacanta eu te astept cu drag in frumoasa Bretagne, impreuna cu micutele tale domnisoare!
Pentru cine vrea sa mai viseze putin despre Bretagne si sa-si faca planuri de vacanta, citeva linkuri:
http://belle-ile-en-mer.org/
http://www.belle-ile.com/
http://www.mont-saint-michel.net/
http://www.efamilia.ro/arhiva/calatorii/1/michel.htm
http://www.ville-saint-malo.fr/
Poate ca asa treceti si pe la mine...
~Otilia&LaAdelita~
piatra lunii spune:
Bonjour,
Eu tot cu ale mele vin- adica bebe, desi si chestiunea drobului ma framanta :)) , da' deocamdata am alta de intrebat acu, mai ales ca ziceti ca nu ne vedem weekendul asta.
Tocmai fuse cineva la mine si mi-a zis ca neaparat sa ma duc la cursuri cu sage-femme, ca sa invat sa respir la anstere, ca aici nu-ti spun in momentul ala, ca se preocupa de altele, nu sa-ti spuna tie cum respiri. Si m-am iritat iara,de abia ma calmasem dupa data trecuta (mi-a mai zis si ca ea nu stie de alte metode de anestezie decat epidurala,ca am intrebat de acupunctura de ex, cumnata-mea in Dk a facut si a fost foarte multumita, oricum ideea e ca as vrea sa stiu ca am si alte optiuni decat epidurala, si pana ajung sa intreb anestezistul mai e mai mult de-o luna, si nu vreau sa ma framant cu intrebari)- deci asta voiam sa stiu, voi ce stiti, chiar nu-mi zice nimeni cum sa respir la momentul ala, daca n-ajung la cursuri, sau najung la toate? mai ales ca nu eu conduc,si nu e aici la mine in orasel,trebe sa mergem in alta parte, ori spre Toulouse, ori in Toulouse, si al meu sot are si el job ca omu' , nu poate sa ma duca pe mine tot timpul peste tot, nu mai zic ce urasc eu masina ca mi se face rau, hai sa zic ca trec si peste asta. Deci va rog, lamuriti-ma si linistiti-ma(eventual) si pe mine, cum e cu respiratia asta si cum e cu anestezia, si daca aveti vreuna experienta la clinica unde merg, Sarrrur Teinturiers, desi parca n-am vazut sa fi fost vreuna din voi.
Multumesc,si scuze de paranoia mea de care v-ati saturat poate :)))
de abia astept sa ma linistesc cu toate astea, si sa vorbesc si eu de paste si alte chestii,nu numai sa-mi fac griji de genul asta.
v-am pupat!
Otilia spune:
Pietricico,
Eu am fost la toate cursurile de respirat, anestezie, alaptare etc. si pina la urma mi-a parut rau ca mi-am pierdut vremea, cu exceptia cursului despre alaptat, pentru ca am facut cezariana, bebe nu era bine pozitionat pentru o nastere naturala...
In plus, ca tine, eu nu conduceam (cu burta aia n-aveam cum), sotul era plecat si eu am cheltuit bani in prostie pe taxiuri sau stateam la mila prietenilor sa ma duca si pe mine la cursuri, iar pe urma sa ma duca inapoi acasa!
Si apoi, cind au inceput contractiile (exact in noaptea de dinaintea cezarienei!), parca nu se mai potrivea nimic din ce invatasem la cursuri!!! Durerea era prea mare si nimic nu reusea sa ma calmeze, nici nu ma mai puteam concentra la respiratie si alte bazaconii... Poate ca n-or fi bazaconii, dar de mine nu s-a prins nimic.
Stiu ca e bine sa te duci, dar daca e prea complicat si nu ai cum sa te duci nu-ti face probleme, nu pierzi mare lucru. Mai bine sa stai sa te odihnesti. Eu iti recomand doar cursul despre alaptare.
Nici eu nu stiu despre alta forma de anestezie decit peridurala, in cazul nasterii naturale.
In cite saptamini esti?
~Otilia&LaAdelita~