Retete cu creveti
Fetelor va rog spuneti-mi si mie retete cu creveti...
caci sunt in pom la acest capitol ...
Anca
Raspunsuri
iuli2you spune:
Eu am o reteta dar inca nu am incercat-o,sunt singura din familie care mananca asa ceva;
CREVETI IN FOI DE PLACINTA
Ingrediente:
-maioneza
-pasta de tomate
-zahar
-mustar iute
-vin sec
-smantana
-creveti
-foi de placinta
-unt
-taitei proaspeti
-uei
-salata verde
-sare si piper
Sosul se face amestecand maioneza cu pasta de tomate,mierea,mustarul,vinul sec si smantana.se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.
Se unge o foaie de placinta cu putin unt topit,se aseaza o a doua foaie deasupra si se taie in trei fasii.se aranjeaza cate 2 creveti pe fiecare fasie,astfel incat cozile sa iasa putin afara la fiecare capat,apoi se ruleaza.se leaga cate doi taitei(fideluta) in jurul ruloului.se procedeaza asa cu toti crevetii.
Se incinge bine uleiul si se prajesc rulourile cu creveti timp de 2-3minute,pana cand devin aurii.se scot rulourile se scurg bine de ulei si se mentin la cald.se servesc cate 2 rulouri la portie aranjate pe foi de salata,cu sosul preparat.
iti urez pofta buna!
iuli2you
iuli2you spune:
pt putin,de aceea suntem pe acest forum sa ne ajutam ,daca nu ne spunem noi atunci cine sa ne dea cate o mana de ajutor in bucatarie;cu mare placere voi da si de acum in colo retete asta binenteles daca cunosc!
de la atata nu vei deveni o mai ales ca,crevetii din cate stiu eu nu ingrasa chiar asa de mult
ma bucur ca ti-a placut
iuli
mariaangeli_que spune:
cu creveti poti sa faci si pasta este minunata: intr-o tigaie pui ulei de masline ,2-3 catei de usturoi intregi, 400 g de rosii taiate cubulete ( sa nu pui bulion),le lasi sa se coaca 10 min. si adaugi creveti ,sare ,piper,patrunjel si foi de busuioc daca ai,le mai lasi pe foc pana sant copti creveti dupa care amesteci sosul cu 200 g de spagheti fierte buon appetit!
simonaM spune:
mai stiti careva ceva retete de creveti?( shrimp)mi-am cumparat ieri o punga mare si nu prea stiu ce reteta sa fac.aveti idei cum ar merge.....se fierb,sau se prajesc?nu ma pricep la ei.astept retete.don't worry....be happy.mona78
mariaangeli_que spune:
fa o salata ;tai salata verde (cu cat pui de mai multe feluri cu atat e mai bine),peste salata tai 1-2 rosii,peste rosii adaugi salsa rosa (se numeste si salsa cockteil),intre timp fierbi creveti,ii pui peste salsa ,presari totul cu porumb fiert,stropesti cu ulei de masline,sare si otet (de preferinta otet balsamic) amesteci totul si papi,pofta buna
brenda7777 spune:
omleta cu creveti(pt. 4 pers.)
-8oua
-400gr.creveti
-2cepe
-200gr.mazare
-40gr.unt
-sare, piper
se fierbe mazarea in apa fierbinte cu sare, se taie in bucati lungi ceapa si se pune intr-o cratita cu unt, la foc mic, se adauga mazarea fiarta, ouale batute cu sare si piper, si bineinteles crevetii, se coace cateva secunde.
brenda7777 spune:
oua cu creveti(4per.)
-6oua
-100creveti
-2dl.maioneza
-2 foi de salata
-2rosii tari
-1lingura suc de lamaie
-1praf de ardei iute
se pun ouale la fiert. intre timp se pun foile de salata si rosiile taiate in farfurii. cand ouale sunt reci, se taie in doua si se separa albusul de galbenus. galbenusurile se dau prin sita, se amesteca cu crevetii taiati, maioneza, sucul de lamaie si ardeiul iute.se umple albusurile cu aceasta compozitie, si se aseaza in farfuriile pregatite.
SALSA de creveti:
-300gr.creveti
-1ceapa
-100gr.mazare fiarta
-1lingura de curry
-100gr.smantana
-unt(pt. prajit)
se taie marunt ceapa si se pune la prajit in unt.se adauga crevetii si se lasa sa se prajeasca un pic la foc tare. adaugati mazarea cu apa si delikat, si cu lg. de curry.Se amesteca totul bine si se adauga smantana, se ia de pe foc. Se serveste cu orez.
brenda7777 spune:
Paste(tagliatele) cu crema de fasole si creveti(pt.4pers.)
-300gr.paste(sunt cele late)
-200gr.creveti
-3linguri de vin alb
-1lingurita de patrunjel maruntit cu 1catel de usturoi
-ulei de masline
-sare, piper
pt. crema de fasole:
-250gr.fasole
-6dl.brodo(apa cu delikat)
-foi de busuioc si salvie
-1ceapa mica
-1morcov
-1telina
-1catel de osturoi
-sare, piper
Se pune fasolea cu toate celelalte ingrediente(cele pt. crema) la fiert pt. cca. 50min. la flacara mica. la ultima fiertura se elimina ierburile si usturoiul, toate celelalte se paseaza cu un pic de apa de la fiertura, pana se face o crema densa, se adauga sare, piper si putin ulei de masline.
Intr-o cratita se pun 2-3lg. ulei de masline cu crevetii, si se prajesc cateva secunde, dupa care se adauga vinul alb, se lasa sa se evapore, dupa care se adauga patrunjelul cu usturoiul maruntit, se mai lasa un minut si se ia de pe foc.
Se fierb pastele in apa fierbinte cu sare,se scurg, se amesteca cu crema de fasole si cu crevetii.
saphir spune:
Fetelor, revin si eu pe subiectul acesta pentru ca ieri am cumparat o punga de creveti si nu stiu sa-i fac.
Ideea este ca nu as vrea sa ii fac salata sau mai stiu eu ce.
Am mancat la restaurant aici, creveti asa...simpli, erau prajiti (banuiesc) si se mancau cu diverse sosuri, de usturoi, de maioneza, etc.
Oare cum sa-i fac?? Sa-i prajesc in ulei de masline, cu usturoi pisat..si gata???
Aoleeu, am o pofta!!! Abia astept sa-i fac.
Astept, sfaturile voastre
Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
http://community.webshots.com/user/ClimAmos