Despre gradinarit (2)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

[quote]Originally posted by Laura B
an.
As mai vrea eu si leustean dar nu stiu de unde sa gasesc aici seminte...

Laura
[quote/]

laura, mergi la un home depot, au rasaduri de leustean. nu stiu daca aveti pike nursery acolo, si ei au.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Multumesc mult, Cleomax. Anul trecut am cautat si pe la Home Depot si nu aveau. Sau poate nu m-am uitat eu suficient de atent?
Dar sa stii ca mi-ai dat o veste foarte buna, si anume ca si aici pot gasi seminte de leustean. Am sa dau mai multe ture prin toate locurile pe care le stiu cu seminte, ca poate depinde de perioada din an si de cum se aprovizioneaza si ei!

Scuze, abia acum am realizat: ai spus de fapt "rasaduri de leustean!". Deci m-am uitat gresit dupa seminte. Cu atat mai bine daca sunt rasaduri!
Inca o data, multumesc!

Laura
http://photos.yahoo.com/laura00ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cleomax spune:

laura, cu multa placere, daca nu le vezi pe raft, intreaba un manager, ceva, eu numai de la ei iau rasaduri sau imi aduc seminte din tara, de contrabanda bineinteles, ascunse bine in sticlute de advil

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pomeanm spune:

Buna dimineata!
Iaca m-am desteptat si eu intr-o dimineata superba. Soarele a rasarit deja si se anunta o zi frumoasa si calda. Numai buna de gradinarit.
Poate reusesc si eu sa las razoarele pregatite caci maine-poimaine imi sunt gata rasadurile.
As vrea sa va intreb si eu despre un liliac. E destul de batran si chinuit si as vrea sa-l intineresc un pic. In jurul tulpinii are o multime de puiuti dar am impresia ca pornesc direct din aceasta si nu stiu cum sa fac sa-i separ. Daca tot am atatia as vrea sa ma aleg macar cu 2-3 pomisori noi. Voi cum ati face?
Anto, feriga o are cam la un metru de fereastra. Cat despre ridichii, Otilia e mult mai avansata decat mine in sensul asta, dar ce sa-i faci, daca mi-a facut pofta?

Va pup,
Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Andreutza, multumesc de sfat, asta o sa incerc s-o tin departe de pisica. Pe feriga...
Mirela, asta este visul meu: o baie cu fereastra pe care s-o pot decora cu o feriga fumoasa... Vise: poate cand mi-oi face casa la curte ca aici unde stau acum nu am fereastra la baie
Babirusa, sa stii ca si floarea mea de ceara avea asta vara niste pete albe pe frunze, dar daca am vazut ca nu le afecteaza cu nimic, adica nu strica frunza, nu cadea, nu avea nimic practic, am lasat-o asa si nu are nimic. Uite nici nu am bagat de seama daca mai are petele alea... hmmmmm o sa ma uit.
O pentru voi!


Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adi2003 spune:

quote:
Originally posted by pojogam

Fetelor ce stiti de planta Berning love sau echola in italiana daca imi aduc bine aminte, numai ca nu stiu cum se cheama in romana. Are flori marunte cam din 4 petale si frunzele carnoase usor zimtate. Sunt si la Metro. Ei, eu am una de anul trecut, acum a crescut mult si are multe brate insa nu mai face flori si cam acu’ este prioada ei. Imi puteti da un sfat?



Am impresia ca te referi la planta numita "Kalanchoe".
Kalanchoe este o planta suculenta cu frunze carnoase. Ea creste pana la aproximativ 40 cm inaltime si are flori sub forma de stea, in culori diverse: rosii, galbene, oranj sau violete. Florile apar atunci cand zilele sunt scurte si dureaza aproximativ 2 luni, timp in care se succed mai multe serii de boboci. Planta perena cu vegetatie continua, Kalanchoe se inmulteste prin butasi sau seminte. Butasii trebuie sa aiba 5-7 cm si cel putin 2 perechi de frunze. Ei se planteaza in ladite sau ghivece dupa ce cateva zile au fost lasati sa se deshidrateze.

Dupa aproximativ 3 saptamani vor prinde radacini. Semanatul se face din ianuarie pana in iulie, la lumina, pentru ca semintele care sunt foarte mici sa poata germina. Atentie insa, planta nu suporta lumina directa. Solul in care se planteaza Kalanchoe trebuie sa fie bine aerisit si drenat. Este recomandat sa aiba in componenta: turba, nisip, pamant de gradina si scoarta de conifere. Ph-ul optim al solului trebuie sa fie de 6-7.

Rasarirea are loc dupa 7-10 zile, dar plantele vor creste incet. Repicarea se face dupa 7 saptamani, in ladite sau ghivece mici, pentru a se evita putrezirea radacinilor plantei. Temperatura potrivita pentru perioada de crestere este de 15-20 gr. C. Vara se umbreste si se pulverizeaza cu apa rece. Udarea trebuie facuta dimineata, cu grija, pentru ca daca apa este in exces planta va deveni sensibila la boli iar daca este insuficienta apar pete inestetice pe frunze. Atunci cand planta este matura si acopera suprafata ghiveciulului, udarea se face pe sub frunze. Daca doriti ca plantele dumneavoastra sa aiba o talie mai compacta, atunci trebuie sa le ciupiti.

Atunci cand folositi substante pentru fertilizare, trebuie sa aveti in vedere zincul, manganul, cuprul si borul. Aveti grija sa evitati excesul de fosfor. Puteti fertiliza solul la fiecare udare sau la 1-2 saptamani cu ingrasaminte complexe. Dupa inflorire taiati varfurile lastarilor, tineti planta la umbra vreme de o luna si pastrati pamantul aproape uscat. Dupa aceasta perioada, mutati-o la lumina si reluati udarea normala. In scurt timp Kalanchoe va avea frunze tinere si si va incepe un nou ciclu vegetativ.

Aceste trasaturi fac din Kalanchoe o planta care suporta usor microclimatul din apartamentele noastre. Este binecunoscut faptul ca aici atmosfera este uscata si lumina scazuta. Asadar, o planta inrudita cu cactusii, care se multumeste cu udari rare si care ne incanta cu florile sale de mai multe ori pe an, este ideala pentru persoanele ocupate care petrec putin timp ingrijindu-si plantele.

Aceste informatii le-am gasit pe site-ul: http://www.egradini.ro/plante/kalanchoe/kalanchoe.htm (unde vezi si cateva poze cu aceasta planta.
Sper sa-ti fie de folos.

Si eu am o kalanchoe cu flori oranj, de 2 saptamani a inceput sa infloreasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

Buna fetelor, am de raportat frunzulite noi la rasadul de lavanda, sper s-o tina tot asa(de o sapt. e in ghiveci).
Am mai primit o planta neidentificata seamana la frunze cu palmierul, si tulpina f. subtire. Acum are 40 cm. Hmmm, oare ce o fi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pomeanm spune:

Buna!

Babirusa, uite un link unde gasesti mai multe feluri de palmieri, poate gasesti si planta ta printre ei.
http://www.nzpalm.co.nz/palms1.php
Au poze si denumire stiintifica.

Mirela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babirusa spune:

Mersi de link, Mirela, parca seamana cu Farihazo, dar frunze are numai spre varful tulpinii. E puiut asa ca nu-mi prea dau seama

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pojogam spune:

Adi multumesc din inima , da asta e planta si eu am retinut gresit, noroc de intuitia asta feminina.....
nu am stiut ca face seminte floarea de fatpt cred ca nu am observat cand avea flori. Acum e foarte ramificata si simt ca e prospera sa spun asa, dar voiam sa apara iar floricelele. dar am sa vad care e treaba acum ca stiu mai multe.
legat de zambila carnoasa cu bulb f mare ce poti sa-mi spui daca pot s-o pun in curte in pamant sau e doar de tinut in ghiveci. Multumesc mult inca o data.

Mihaela si Flaviu
http://community.webshots.com/user/pojogao

Mergi la inceput