Creme brulee
Raspunsuri - Pagina 2
chatonel spune:
eu o fac exact ca pe crema de zahar ars, mai putin siropul de zahar ars. Dupa ce s-a copt pun pe deasupra mult zahar tos si dau pe grill cuptorul.
Ingrediente:
1 l lapte
6 oua
zahar dupa gust
2 pliculete zahar vanilat
coaja de lamiie rasa
Toulouse, la ville rose
scarmanus spune:
Traducerile retetelor de la Voljena:
Crème brulee
Crème brulee isi are originea in Anglia-a fost inventata la Trinity College, Cambridge, unde I s-a dat numele de "crema arsa". In reteta de fata caramelul se pregateste separat si se toarna pur si simplu deasupra. Puteti folosi si zahar tos pe care-l presarati peste crema, pulverizati putina apa si apoi caramelizati zaharul cu ajutorul unei lampi speciale de bucatarie.
-570 g frisca
-6 galbenusuri mari
-4 linguri de cornflour
-2 linguri de zahar tos brun
-cateva picaturi de esenta de vanilie
Caramel:
-110 g zahar granulat
plus 6 forme mici de sufle adanci de 4 cm si cu diametrul de 7.5 cm
Faceti crema cu o zi inainte ca sa iaba timp sa se raceasca si sa se intareasca bine. Incalzici frisca intr-o cratita pana incepe sa fiarba. In timpul acesta bateti galbenusurile, adaugati cornflour, zaharul si esenta de vanilie. Turnati frisca fierbinte peste aceasta compozitie amestecand bine cu o lingura de lemn si puneti-l iar pe foc. Incalziti usor pana se ingroasa crema Turnati-o in cantitati egale in cele 6 mini-forme de sufle si lasati-o peste noapte in frigider. Cu o ora inainte de servire pregatiti caramelul. Puneti zaharul la caramelizat intr-o cratita si cand e lichefiat omogen turnati-l imediat peste crema din forme. Repartizati caramelul uniform in forme si lasati sa se raceasca.
Crème brulee de ciocolata
Ceea ce mousse au chocolat a insemnat pentru anii '60, crème brulee a insemnat pentru anii '90. Este un desert englezesc classic care permite variatii precum cea de mai jos: o crema fina de ciocolata cu o crusta de caramel.
-150 g ciocolata neagra de buna calitate (cu 75 %cacao) rupta bucati
-570 frisca lichida
-6 galbenusuri mari
-50 g zahar tos
-1 lingurita plina de cornflour
Pentru caramel:
-175 g zahat granulat alb
Plus 6 mini-forme de sufle
Topiti ciocolata pe aburi cu 150 ml din frisca. Amestecati bine pana se omogenizeaza si salati sa se raceasca putin. Bateti galbenusurile cu zaharul si cornflour. Intr-o cratita incalziti frisca ramasa pana incepe sa fiarba si turnati-o peste oua amestecandu-le bine in timp ce turnati. Fierbeti l afoc mic pana incepe sa se ingroasa. Adaugati ciocolata topita si putin cate putin crema cu oua si omogenizati. Turnati compoziti in forme si procedati cu caramelul ca si la reteta precedenta
Crema se poate pastra si la congelator, insa fara caramel. Caramelul se adauga imediat ce ati scos crema din congelator, dar aveti grija sa lucrati repede caci se intareste rapid.
PS. Lampa de bucatarie arata ca un extinctor, e cu gaz si se foloseste special pentru caramelizarea zaharului de pe deserturile. Eu una nu am asa ceva dar incerc cealalta varianta din reteta. Dar cred ca v-am insultat cunostintele de gastronomie, asa ca ignorati PS-ul meu.
scarmanus
Anamaria-Livia spune:
Mai Scarmanus, nu tu erai cea cu bluzita decoltata cu care ne tot ameninti ca o sa faci furori? Pai cum se impaca Montignac-ul cu "creme brulee"? Nu prea se asorteaza sa stii!!! Rusinica!!!!!!!
Si mai gândeste-te si la celelalte "necajite" care se uita cu jind la o merdenea cu brânza.
Adica, ne stârnesti si dupa aia ne astepti la cotitura sa ne confesam ca am "calcat pe bec"?!??!?!?!!?!?!?
Raporteaza kilogramele de dupa "creme brulee" !!!!
Anamaria si bb Andutzu
voljena spune:
merci scarmanus ca facusi munca mea, folosesc acest prilej sa-mi fac autocritica, da' stiti voi cum este - daca asta fac toata ziua (traduc) parca nu-mi mai vine sa o iau de la cap si-n timpul liber... sa nu mai zic ca nici eu nu stiu ce caut pe aici ca sunt la regim de slabire...hai c-o sterg pe taramuri fara ispite...
otau spune:
Scuze pentru intarziere.
Crème Brulee
2*300 ml cartons thickened cream
6 egg yolks
¼ cup castor sugar
2 teaspoons vanilla essence
¼ cup crystal sugar
1). Pour cream into a saucepan, bring to the boil. Combine egg yolks, castor sugar and essence in top half of double saucepan or heatproof bowl, beat with electric mixer or rotary beater until pale and thick. Gradually pour in hot cream while motor is operating. Place mixture over simmering water; stir constantly until mixture thickly coats the wooden spoon. Spoon into ovenproof dishes (3/4 cup capacity); refrigerate until set.
2). Sprinkle crystal sugar over set custards about 1 hour into a lamington pan.
3). Pack ice cubes around dishes, place under preheated grill, and grill until sugar is lightly brown. Refrigerate until ready to serve.
Serves 4.
1 teaspoon = 5 ml
1 cup = 250 ml
sugar castor = fine granulated table sugar
Aceasta reteta este dintr-o carte de bucate frantuzeasca scrisa in limba engleza. Am scris reteta fara a o traduce, deoarece nu stiu exacat cu ce pot echivala “thickened cream”. Poate cine se pricepe ma scoate din impas. In multe retete de dulciuri regasesc acest ingredient.
Aurora
mariaangeli_que spune:
creme brule a l'italiana
0,5 l lapte
0,5 l smintana
5 batoane vanilie
9 galbenusuri
180 g zahar
100 g zahar de trestie nerafinat(e ala maro) pt. decorat
se fierbe laptele cu vanilia si smintana se raceste se strecoara.se aprinde cuptorul la 100 grade celsius,intre timp se freaca zaharul(180 g) se amesteca cu laptele se filtreaza din nou se pune compozitia in 8 forme de lut in ler 45 min. sant coapte cand nu se mai misca se lasa la racit se pun in frigider 3 ore cand le scoti le presari cu zaharul de trestie si le pui la grill pina se caramelizeaza zaharul ,este afrodisiaca