Un inceput in Italia

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariaangeli_que spune:

Rodika,lasa-te de glume ,nu ma speria mama cu cuvinte de-astea:gagici. BLEAH!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodika spune:

Ha,ha,ha...mey ,tu nu vezi ca astia mici de la 14-15 ani gata?ai vazut pustoaicele?cum le fug ochii? noi romanii suntem frumosi ca natie ,asa ca...o sa fie coada la usa ta...hihihi!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CameliaS spune:

quote:
Originally posted by Simona_B
aici e foarte rar sa intalnesti oameni cu studii superioare si au mai mult de 50%analfabetism), Pe la agentiile de munca sunt functionari cu studii medii care fie nu te baga in seama, si iti uita cv-ul cine stie in ce cotlon, fie ca nu prea stiu cu ce se mananca experienta si scoala ta (o fatuca de vreo 20 de ani imi spunea ca ar trebui sa imi echivalez diploma de rel. ec. internat. aici in Italia, de parca Italia ar avea rel. comerciale internat. cu provinciile sale ). Deci eu am ramas cu promisiunile... si in consecinta mie mi se par neseriosi!
Simona_B

Ai putea sa-mi spui si mie de unde ai luat informatiile acestea? ( ma refer la afirmatia ta vis-a-vis de analfabetismul lor...mai mult de 50% ). Deci unul din doi italieni este analfabet? Esti sigura? Sincer eu pana acum nu am intalnit pe nimeni care sa fie analfabet..

Vroiam sa-ti mai spun ca "fatuca" aceea avea dreptate, diplomele nu sunt recunoscute ( si nu se intampla doar in Italia ) si trebuiesc echivalate. Mai stii poate au si ei habar de ce inseamna relatii economice internationale!

Camelia

Mergi la inceput

quote:

...si am eu acu' pt mine o rugaciuneeeeee: fetele, va rog din suflet, cele care ati nascut aici, spuneti-mi si mie una-alta!!!!

Simona_B

Daca vrei sa stii cate ceva iti stau la dispozitie, eu am nascut acum 7 luni.

Camelia

PS Sper ca nu te-ai suparat pt celalalt mesaj .

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by CameliaS

quote:

...si am eu acu' pt mine o rugaciuneeeeee: fetele, va rog din suflet, cele care ati nascut aici, spuneti-mi si mie una-alta!!!!

Simona_B

Daca vrei sa stii cate ceva iti stau la dispozitie, eu am nascut acum 7 luni.
Poti intra pe www.mammeonline.net , este un site foarte bine facut si gasesti multe informatii atat referitoare la nastere cat si la alaptat .

Camelia

PS Sper ca nu te-ai suparat pt celalalt mesaj .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Simona_B spune:

Da iubito, 51% au doar terza media si informatia vine de la o profesoara italianca, laureatabin istorie contemporana pe care am avut placerea sa o cunosc! Lucreaza direct intr-un centru unde mai vin pierduti din acestia sa isi gate "studiile", adica sa obtina diploma de terza media= 8 clase. Asta pen' ca le trebuie la deschiderea unei afaceri musai diploma cu pricina..., ca altfel...
Felicitari ca nu ai intalnit analfabeti! Te uiti la Tv? Ai vazut italieni care, la 50 de ani, au nevoie de interpret ca sa se faca intelesi in italiana, pt ca nu vorbesc decat in dialect? Dar pe cei care vorbesc mai incorect decat multi dintre imigranti nu i-ai intalnit?
Referitor la echivalarea diplomei, cunosc problema dinainte de a pleca din tara ca doar acces am la informtie, slava Domnului! Am plecat de acasa cu o semnificativa parte a documentelor deja pregatita. Indraznesc sa iti spun ca exista angajatori care nu o solicita neaparat si se uita la ce stii sa faci. Eu nu am avut acest noroc, dar exista cazuri.
Si nu, pana acum nu am intalnit decat un singur angajator dintre cei cu care am sustinut interviuri care sa stie exact cu ce se mananca specializarea mea si nici un angajat de agentie , in consecinta, mi-ar placea sa fiu evaluata de persoane capabile sa o faca. Ai ceva impotriva?
Daca tot dai cu rosii, imi permiti sa te intreb daca muncesti pe meserie si care este ea? Cum te-ai acomodat si crezi ca te trateaza ca pe una de-a lor?
Daca imi permiti, "a trebui" este impersonal si invariabil deci "diplomele trebuie echivalate"

Mergi la inceput

Ba m-am suparat, dar pt ca in timp ce io eram suparata si postam, tu ai revenit cu ganduri frumoase, mi-a si trecut!
Mi-ara ciuda, mei, ca nu putem sa fim unite, ca doar imposibil sa nu fi vazut si tu unele chestii evidente!!!
Hai, te pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariaangeli_que spune:

Fetelor,lasati in pace pe bieti italieni,e drept ca si cultura generala sant cu ani lumina in urma noastra -dar sa nu generalizam-sant si multe persoane inteligente si sa nu ne miram ca sint asa de "analfabeti" cand 1 din 5 persoane are peste 55 de ani,e o tara de batrani,iar pe vremea accea ,scolile erau un lux sa nu uitam asta,noi santem un popor tanar care a citit mult,speranta mea e ca si actuala generatie sa nu ne faca de rusine,am un nepot la unul din liceele cele mai renumite din Cluj si ceea ce imi povesteste ma cam inspaiminta,in cocluzie haideti sa vorbim de ale noastre si sa vedem frumusetea acestei tari:bucataria,cultura,marea si nu in ultimul rand sa nu uitam ca asta e casa copiilor nostri!

Mergi la inceput

Chiar crezi ca acea profesoara avea dreptate? Eu sincer nu cred!

Imi pare rau ca nu ne putem spune punctul de vedere fara ironie si rautati gratuite.

Camelia

PS Si eu sunt tot economist

Mergi la inceput

CameliaS, cu ironia ai inceput tu. Asta conteaza mai putin. Vroiam sa iti zic ca eu sunt oricum adepta exprimarii parerilor chiar in contradictoriu. Doar ca tonul face muzica!
In rest ma bucur sa mai intalnesc un coleg! Apropo, lucrezi ca ec? Poti sa imi spui mai multe?, despre serviciu evident... Poate pe pm. Ce zici?
Hai, mei, descreteste-ti fruntea odata! Doar mi-am facut mea culpa!Ok?
Oricum, sa iti traiasca BB si da, sigur ca vreau sa imi spui si despre nastere si toate cele! De cand esti aici?

Angelo, sigur ca ai dreptate si ca exista si parti bune in Italia, daca am considera si numai faptul ca ne e mai bine decat in Romania si ar fi suficient. Altfel ne-am lua coada la spinare, nu? Sunt muuulte lucruri pt care ii admir, dar nu inseamna ca pt restul trebuie sa inchidem ochii... ma insel?
Oricum vom intalni si bune si rele peste tot!
tuturor si pace, da?

Mergi la inceput