Despre migrene

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MariaM spune:

Eu una nu vreau sa va sperii...dar...colega mea de la servici de 27 de ani...o durea capul(migrene puternice)..de vre-un an de zile...iar acum doua luni i sa descoperit o tumoare la cap..si acum este operata si sa zicem...bine...
Acum bat in lemn de asa ceva...Doamne Fereste ...

Dar...faceti-va mai multe investigatii....

Sanatate multa!

ps. scriu asta sub socul pe care l-am trait in firma in care lucrez...si am vazut cum un om normal...trece prin atatea necazuri...:((

Va pup

Maria&Vladut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Maria, eu mi-am facut si tomografie.
Nu este nimic, din fericire!
Cand eram la liceu aveam dureri puternice de cap, din cauza ochilor. Mi-am pus ochelari si probleme au disparut.

Angi si gemenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Stiu exact prin ce treceti ca si eu sunt abonata la migrene destul de des. La mine cauzele sunt:
-deviatia de sept pe care o am plus rinita alergica (la frig si la puf de plop fac alergie)
- tensiunea foarte mica (8 cu 6)
- fierea (nu pot manca usturoi de exemplu ca stiu ca ziua urmatoare va fi un chin)
Remediile sunt: quarelin (care de fapt e algocalmin plus cofeina), cafea neaparat dimineata, algocalmin fiole si intelegere din partea celorlalti cand ma apuca.
Sper sa ne scape careva si pe noi de chinul asta cu ceva remediu naturist.

Anda si printesuca Carina (1 an si 4 luni)
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns voljena spune:

si eu care credeam ca numai eu sunt pe lume cu migrene...

de cele mai multe ori am din cea clasica 'cu aura', asta-mi este semnul, cand incepe sa mi se ingusteze campul vizual, dar mai fac si din cele fara tulburari de vedere. cel mai nasol este cand ma apuca pe coclauri si trebuie sa conduc sa ajung acasa, ah! punctul dureros este in spatele ochiului drept (ocazional se muta pe stanga).

prima data tin minte ca am facut o migrena pe plaja la mamaia, aveam 26 de ani (lumina puternica a soarelui, probabil).

si la mine sunt neregulate, ori fac 3 intr-o saptamana, ori deloc cu lunile. mai nou insa ma tin cate 2-3 zile la rand (pe vremuri durau doar o zi). reusesc sa ma mai linistesc seara, dorm, dar ma trezesc dimineata tot cu durere si o iau de la capat.

luam paracetamol, acum am trecut la ibuprofen. am gasit de curand in farmacii niste comprese imbibate cu un gel mentolat, racoritoare, care se lipesc pe frunte, ceafa si zic eu ca ajuta (se fac similare si pt. copii cand au febra) si un stick tot pe baza de mentol cu care ma dau pe frunte. este cam singurul miros pe care-l suport ca am si niste greturi... ma mai ajuta masajul capului (preferabil facut de cineva care are si o idee de presopunctura).

acum 2 ani mi-am facut si o tomografie a capului (in romania ca aici daca nu esti in coma nu te baga nimeni in seama), doctorul a iesit din cabinet si mi-a spus ca nu a gasit nimic in teasta mea (merci mult doctore pt. compliment).

absolut orice nu este perfect in viata mea ma poate afecta, mai ales daca se cumuleaza factori: nu mananc regulat, sunt deshidratata, nu dorm, stress, oboseala, (fac si la efort - sport), caldura, frig, lumina puternica (soare sau chiar artificiala), am inceput sa ma feresc de citrice, cred ca si la mine hormonii influenteaza ca fac in ajun de ciclu, mai ales daca intarzie cateva zile... of! cand se schimba vremea - drastic si mai ales brusc, si aici este ca la noi la munte, acum ploua, peste 5 minute iese soarele...

si eu ma tarasc in cel mai intunecat cotlon, liniste, toti umbla in varful unghiilor, ma enerveaza teribil ca parca mi se sterg zile din calendar.

am fost la doctorii englezi, unul mi-a prescris tagamet, ca zice el ca si digestia este influentata cand ai migrena si asta ar trebui sa ajute la dizolvarea medicamentului pe care-l aleg pt. durerea de cap, partea haioasa a fost cand am citit efectele secundare: dureri de cap, migrene, ha! ha! asa ca n-am luat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

quote:
Originally posted by carina

Stiu exact prin ce treceti ca si eu sunt abonata la migrene destul de des. La mine cauzele sunt:
-deviatia de sept pe care o am plus rinita alergica (la frig si la puf de plop fac alergie)
- tensiunea foarte mica (8 cu 6)
- fierea (nu pot manca usturoi de exemplu ca stiu ca ziua urmatoare va fi un chin)
Remediile sunt: quarelin (care de fapt e algocalmin plus cofeina), cafea neaparat dimineata, algocalmin fiole si intelegere din partea celorlalti cand ma apuca.
Sper sa ne scape careva si pe noi de chinul asta cu ceva remediu naturist.

Anda si printesuca Carina (1 an si 4 luni)
http://community.webshots.com/user/andamihai

Anda, ce faci pentru rinita alergica?
Ai facut vreun vaccin?
Dar pentru fiere? Mie mi-a prescris medicul internist tratament pentru fiere de 6 milioane pe luna. Si nu am luat nimic. Pentru ca, inainte tineam regim si nu aveam probleme cu fierea de la mancare, ci de la nervii pe care mi facea soacra mea!
Acum, de cateva zile, de cand a venit sotul meu acasa, mananc cam mult si cu pofta si au reinceput migrenele.
Dar am si rinita alergica, pentru ca nu am facut nimic. Tu ce iei?

Angi si gemenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

voljena , ai descris perfect durerile mele de cap, mai bine decat m-am priceput eu
si la mine, tot acolo sunt localizate durerile, in spatele globului ocular drept! culmea! si cu aura si cu tot! am descoperit o sora de durere
Si eu am facut tot felul de raze, dar n-au gasit nimic. Brrr- cand am citit randurile tale, am si simtit arsura durerii ushor...
Sanatate tuturor si-un weekend fara... dureri de cap

Lorelei & Family

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anna maria spune:

A-ti incercat ceaiul de busuioc?Este recomandat ca trat. homeopat.
Toate cele bune.

Teodoreiin 17 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreutza spune:

Fetele, nu va suparati pe mine ca scriu si eu aici desi nu am migrene. Am citit subiectul si am vazut ca are cineva nevoie de ajutor cu rinita alergica. Eu am rinita alergica si m-a chinuit tare rau vreo 6 ani(nu mai puteam sa respir deloc si devenisem dependenta de bixtonim asa ca s-a chemat "agravata medicamentos"). Am fost la Spitalul Malaxa si mi-am facut testele (pe mine m-a internat ca sa nu fac soc anafilactic de la teste). A reiesit alergie la par de pisica si praf. Nu exista vaccin asa ca am luat tratament cu Rhinocort aqua spray nasal. Nu mi s-a impus sa renunt la bixtonim decat atunci cand nu voi mai simti nevoia. Am uitat sa va spun ca mi-au facut si analize de astm pentru ca eram suspecta din cauza alergiei avansate. Asa ca nu glumiti cu alergia ca ajungeti mai rau. M-am mutat de acasa sa scap de pisi si in cateva luni am fost ca si noua. Azi nu iau nici un medicament si nu mai am nimic(si ajunsesem rau : sforaiam, eram super nervoasa pt ca nu puteam respira, si cand raceam faceam crize de sufocare).
Am uitat sa va spun ca soacra mea are migrene naspa dar le merita asa ca....
Sper sa va fie de folos ce am scris.
Cu drag,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aalexia spune:

Am citit odata despre o femeie care si-a tratat cumplitele migrene care o chinuiau de ani buni cu fiertura de orz.
Sau puteti folosi orz incoltit, sa aiba frunzulita aprox 15-20 cm , din care faceti suc si-l beti proaspat.Se poate pune la incoltit in ghivece de flori ,in apartament.
Daca nu, folositi cure de dezintoxicare sau reflexoterapia, tehnicile de vizualizare,etc.
Cautati si pe www.formula-as.ro
sa auzim de bine
aprilutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

Cauza migrenelor poate fi stresul, oboseala organismului si mai ales a ochilor. Am incercat in perioada in care aparea migrena sa merg in parc. Medicamentele isi faceau efectul un timp. Dar rugaciunea a fost cea care mi-a fost de un real folos de fiecare data .
Pentru vederea slaba este necesara purtarea de ochelari de vedere sau schimbarea dioptriilor in cazul in care nu mai corespund.

Multa sanatate !!!

Mergi la inceput