amenoree

amenoree | Autor: laura2

Link direct la acest mesaj

Buna Livia,
Sunt o noua membra a acestui site, am 28 de ani si imi doresc foarte mult un copil. Pana acum mi-am facut analizele si testul Papanicolau care au fost, dupa spusele medicului meu, in regula.La ecograf mi-a iesit ca am anexita bilaterala si uter hipoplazic. Mi-a prescris pentru anexita tratament cu antibiotic,ovule si antiiinflamatoare.Acum doua saptamani am facut HSG si mi-a spus ca am trompele infundate si ca ar trebui facute cateva instilatii, dar dupa ce trec trei luni.Cica in astea trei luni s-ar putea sa raman insarcinata, dar nu stiu cum,deoarece eu am amenoree de o bucata de timp.
Mi-a dat sa fac si analize dozari hormonale care inca nu le-am facut. Oricum sunt hotarata sa incep tratamentul naturist pentru sterilitate scris de Livia si sa incerc sa ajung la Sovata anul acesta.Nu as face instilatii, mai intai as incerca altceva.Ce-ar fi de exemplu sa incerc cu acupunctura.Multumesc foarte mult pentru rabdare.Laura

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

Laura, bine ai venit la . Cel mai bine trimite un e-mail Liviei, pe forum intra destul de rar.
pupici si sa auzim de burtici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura2 spune:

Multumesc Tia. Am sa-i trimit un e-mail Liviei, dar as dori sa aflu si parerea altor membri ai acestui site. Conteaza foarte mult ca poti discuta si cu alte persoane despre problemele tale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Draga mea, uite am tinut sa-ti raspund (desi citesc zilnic mesajele, scriu foarte rar pe forum) pentru ati raspunde la cateva nelamuriri!
In primul rand anexita stiu ca se trateaza numai cu antibiotice si presupun ca tratamentul dat de doctor este corect.
Trompele infundate probabil sunt rezultatul anexitelor anterioare, care cu siguranta au mai fost, insa ce este clar ele nu se pot desfunda decat cu instilatii!! N-am auzit niciodata ca ele sa se desfunde cu un tratament naturist, acupunctura sau tratament la Sovata!
Amenoreea stiu cat de mult inseamna in dorinta de avea un bebe! Acum depinde cat este de lunga perioada intre cicluri (de exemplu la mine fara medicamente vine si la 5-6 luni)! De cele mai multe ori lipsa ciclului o perioada lunga califica ciclul ca fiind anovulator.
Am vrut sa iti zic astea pentru a te gandi cat mai bine inainte de a incepe tratament naturist, acupunctura sau Sovata!! In primul rand trebuie sa stii exact pentru ce vrei sa faci astea!
Eu am tinut si tratamentul Liviei timp de 3 luni pentru amenoree, lipsa ovulatiei si ovare micropolichistice si imi pare rau sa zic ca nu am avut nici o imbunatatire....oricum este optiunea ta daca vrei sa incerci, este dreptul tau sa faci orice pentru a-ti rezolva problemele...insa eu cred ca trebuie sa treci prin ceea ce ti-a zis medicul si anume: pentru anexita tratamentul alopat si eventual bai calde cu ceai de coada calului, dupa care te infasori in prosop gros si stai in pat la caldura cat mai mult timp, pentru trompe sigur instilatii, iar dozarile hormonale ti le-a dat sa vada daca ai ovulatie pentru ca ai ciclul neregulat!!! Eu cred ca a gandit corect!!
Numai bine si sa ne tii la curent...
Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Singura metoda naturista de desfundare a trompelor este baia de namol de le Techirghiol, de fapt tot tratamentul de acolo.

De asemenea, am vazut un caz la televizor in care prin bioenergie o tanara ( care avea trompele infundate) a ramas insarcinata.

Crinuta

Mergi la inceput

Multumesc pentru raspunsuri.Draga Camelia, eu am ciclul menstrual in fiecare luna, doar ca este foarte putin cantitativ.Si inca ceva...Doctorul mi-a spus ca in aceste trei luni dupa hsg pot incerca sa raman insarcinata. Intrebarea mea este daca nu exista cumva riscul unei sarcini extrauterine.Cred ca am devenit un pic cam paranoica.
Adevarul e ca am atatea prietene care se confrunta cu aceste situatii si au patit fel si fel, ca nu ai cum sa nu te gandesti. Dar oricum trebuie sa ai o rabdare si vointa...
Eu va scriu de la serviciu, iar de 8Martie sunt libera, asa ca va doresc de pe acum o primavara cu mult soare in suflet si un bebe cat mai curand posibil.

Mergi la inceput

Draga Claudia, dupa cum ai observat probabil, te-am si botezat. Ma scuzi, dar asta e,sunt la inceput si mai dureaza pana ma acomodez cu membrii acestui site.Oricum sper sa-ti placa si acest nume...Camelia, cum te-am botezat. Cine stie, poate o sa ai o fata care o sa aiba acest nume.Inca o data imi cer mii de scuze.
Crinuta, in legatura cu desfundarea trompelor la Techirghiol,stii intr-adevar pe cineva care a reusit.Tu ai fost vreodata acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Da, am observat ca m-ai botezat...insa te fofilezi!
Unde-i mielul de Paste?!

ok...no problem...voiam sa-ti mai zic ca nu conteaza cat de abundent este ciclul...depinde de fiecare organism...e posibil sa ai lunar ovulatie! Am o prietena care avea ciclul la 28 zile insa tinea o zi si numai cateva pete si acum are o frumusete de fetita!
Deci da-i bice cu analizele....ca timpul trece si iti zic din experienta ca mai am momente cand ma gandesc la 2 ani pierduti fara consultatii si asteptand o minune (care pana la urma va fi, sunt convinsa )!!!

Claudia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Fa-ti cat mai repede si analizele hormonale...si alte analize..nu mai pierde timpul..
Ecografii ai facut,pt monotorizarea ovulatiei?

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadalinaM spune:

Care a fost parerea dr-lui cind i-ai spus de amenoree?
Crinuta stie cazul mamei ei! Mai precis, mama ei a ramas insarcinata si a nascut-o pe ea dupa un tratament la Techirghiol.
Si eu am fost asta vara, dar fara rezultat, din pacate.
Instilatiile sint foarte bune pentru trompe infundate!

Mergi la inceput

Madalina, cand i-am spus doctorului ca am amenoree a spus ca este din cauza uterului hipoplazic, dar asa e de cand lumea...Si inainte aveam ciclu menstrual care tinea cate 5-6 zile si abundent. In rest presupun ca mi-a dat aceste analize dozari hormonale tocmai ca sa vada care este cauza.Poate nici nu ar trebui sa-mi fac atatea griji.
Chiar ce stiti in legatura cu uterul hipoplazic. Este asa de dificil de tinut o sarcina, caci doctorul meu mi s-a parut cam ingrijorator.
Va pup pe toti si sa ne auzim cu bine.Laura.

Mergi la inceput