Mucenici

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

completare la mucenicii muntenesti( de fapt asa ii fac eu):
-intr-o oala caramelizez 4-5 linguri de zahar, adaug apa, astept sa dea un clocot, dau focul mic si adaug mucenicii. Apoi mai fierb un pic.
Cand s-au racit pe jumatate adaug mirodeniile: nuca, coaja de lamaie, scortisoara, esenta de rom, zahar vanilat. se servesc reci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alecsia spune:

quote:
Originally posted by simonaM

mai fetelor,eu nu am facut niciodata in viata mea aceasta reteta,si nici nu imi amintesc sa fi facut mama mea...eu stiu ca seamna cu reteta care o am eu de.....cuib de viespe...poate e asta.va rog sa imi spuneti si mie daca cunva stiti ce diferenta e intre mucenici si cuib de viespe.
daca vreti reteta de cuib de viespe pot sa o scriu aici pt ca am vazut ca se aseamna bine.

mona78



Cuibul de viespe si mucenicii nu sint acelasi lucru.Dar daca ai o reteta buna de cuib , vreau si eu.Poti sa-mi dai un PM?


Mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

cuiburi de viespe....asa cum v-am promis.aluatul:500 gr faina,40 gr drojdie,30 gr zahar,15 ml rom 50 ml untdelemnsau 50 gr unt,5 galbenusuri,300 ml lapte,1/2 lingurita sare,coaja rasa de la 1/2 lamie.pt uns:200 gr unt,200 g nuci macinate,100 gr zahar.siropul:100 ml lapte,150 gr zahar,un plic cu zahar vaniliat.intr-un castron de 2 litri,se freaca drojdia cu zaharul ,se adauga galbenusurile ,romul,untelemnul sau untul topit,coaja de lamiie sarea,laptele si la urma faina.se amesteca bine la inceput cu lingura,apoi se framinta cu mina in castron,10 minute,si se lasa la crescut 20 min,pina isi dubleaza volumul.in acest timp se freaca untul cu zaharul pina ce se inmoie.aluatul dospit se pune pe masa,sau pe o foaie de nylon,presarata cu faina si se da forma de dreptunghi,presindu-l cu mina,ca sa aiba peste tot aceeasi grosime si marginile drepte.se intinde in foaie dreptunghiulara de 3-4 mm grosime,care apoi se unde cu tot untul,intins cu cutitul in strat subtire,si se presara cu nuci.foaia se taie cu ruleta sau cu cutitu trecut mereu prin faina ijn fisi de 5 cm latime si 20 lungime.se ruleaza fiecare fisie.rulourile asfel obt.se aseaza pe una din baza.intr-o cratita sau tava unsa cu unt,cu distanta de 3 cm intre ele,ca sa aiba loc sa creasca,partea de la baza fiecarui rulou se aduna ,inainte de a aseza in tava,in asa fel,incati sa nu permita untul sa curga in timpul coptului.se lasa aproape de sursa de caldura 30 min.apoi tava se introduce in cuptorul bine incalzit la foc mijlociu,unde se lasa 30-40 minute.nu se deschide cuptorul 20 min.intr-o craticioara,pusa la foc mic,zaharul se dizolva in lapte,si se lasa sa fiarba 2-3 clocote.cind se ia de pe foc se amesteca cu zaharul vaniliat.dupa ce rulourile s-a copt si s-a rumenit usor,tava se scoate din cuptor,cu ajutorul unei pensule,prajitura se stopeste bine cu tot siropul(trebuie sa fie unse bine la suprafatasi apoi se introduce din nou la cuptor,unde se lasa 10 minute,ca deasupra sa se formeze o glazura lucioasa.se poate presara deasupra nuca(dupa ce ai pus laptele)asta e reteta...eu una pot sa zic ca o fac des.seamana un pic cu mucenicii.mona78

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Simona, suna delicios, abia astept sa incerc! Eu as manca mucenici in fiecare zi, dar, dat fiind ca se fac doar o data pe an, reteta asta ii poate inlocui cu succes si se poate face oricand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonaM spune:

mucenici nu am facut niciodata...dar cuiburi de viespe tot mereu ii fac.mie imi iase de fiecare data cind fac cuiburi .incercati-o...e delicioasa.mona78

Mergi la inceput