Mucenici
Buna!
Am cumparat mucenici si nu stiu cum sa-i pregatesc mai departe.
Va sunt f. recunoscatoare daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi!
Va pup,
Marta
Raspunsuri
otau spune:
Se pune apa la fiert. Cand Apa incepe sa fiarba rastorni mucenicii (exact cum fierbi pastele fainoase). Dupa cateva minute adugi zahar, nuca macinata, zahar vanilat, esenta de rom, coaja rasa de portocala.
Toate le pui "la ochi si la gust". De regula o punga de mucenici eu o fierb in 2 - 3 litri de apa. Ai grija ca nuca la fiert se umfla!
Pofta buna!
P.S. Exista doua feluri de nucenici in magazine. Mie imi plac mai mult cei care sunt mai albi si pe care se mai vede faina. Mai sunt unii care arata exact ca spaghetele (sunt mai galbeni si mai trnslucizi). Am incercat anul trecut sa fac din aceia gen spaghete si nu mi-au placut deloc.
Aurora
Marianar spune:
aici s-a mai discutat:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=5373
casandra spune:
Stiti cumva, in Montreal, daca am de unde sa cumpar mucenici din aceia in forma de 8, pentru a fi fierti?
Podeanu spune:
Casandra nu am auzit sa gasesti in Mtl,dar incearca la mag Bucuresti pe Decarie.
Dana si gemenii
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?numeX=Podeanu
adi69 spune:
Sant buni mucenicii astia?Ma bate gandul sa cumpar si eu o punga de la Petrisor...nu am mancat niciodata ,spuneti-mi si mie cu ce se aseamana la gust...?
Dia si bebe Rucsi
lu.more spune:
Alta sugestie: adaugati si scortisoara la sfarsit!
Cand facea mama mucenici, pentru mine punea de-o parte o oala de 5 litri pe care o terminam intr-o zi!...
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld
ioanaradu spune:
quote:
Originally posted by adi69
Sant buni mucenicii astia?Ma bate gandul sa cumpar si eu o punga de la Petrisor...nu am mancat niciodata ,spuneti-mi si mie cu ce se aseamana la gust...?
Dia si bebe Rucsi
eu am facut anul trecut din astia cumparati .. si sunt foarte buni ... cu ce sa se asemene la gust daca nu cu mucenicii?
inca ceva ... am citit pe aici cum ca nuca se pune la fiert!
imi pare rau ca trebuie sa contrazic pe cineva ... dar nu este bine ...
la fiert se pune numai zahar si vanilie ... iar la sfarsit coaja de lamaie rasa. nuca se pune in fiecare castron la sfarsit si pe deasupra scortisoara!
ioana
Alecsia spune:
Eu sint moldoveanca si la mine , mama face din aia care se coc in cuptor.Apoi ii unge cu miere si presara nuca.
Mihaela
zizee spune:
alecsia, sint grozavi mucenicii moldovenesti miam-miam. eu sint din bucuresti si cind eram inca in tara mama facea mereu din aceia in zeama. dar aveam o vecina originara din moldova care ne aducea dintr-ai ei si tare ne mai placeau.
pe-aici pe unde sint eu acum nu ma paste 'pericolul' sa gasesc de vinzare...
daca ai o reteta de la mama ta, poate o pui pe forum, pls?
mercic