Rezultat HSG
Iata rezultatul de la HSG:
- uter laterodeviat spre dreapta, de talie in limite normale, opacifiere difuz neomogena (pasajul uterin rapid al substantei de contrast face dificila examinarea in faza de umplere completa). Aparent, fara defecte de umplere cu aspect patologic. Spasm cervicoistruic (nu prea inteleg ce scrie)
- trompa dreapta - aspect normal, este permeabila
trompa stinga - alungita, usor cudata distal (nici aici nu prea am inteles, probabil scrie usor curbata distal), este permeabila
- proba Cotte intens pozitiva bilateral
Cind am facut analiza totul a durat maxim 15 minute, nu am avut dureri iar intr-o jumatate de ora eram deja in masina conducind fericita spre casa ca nu sunt probleme. Totul a fost ok.
Dr mi-a recomandat sa fac si instilatii chiar daca trompele mele sunt permeabile si cam lungi (concluzie dupa ce s-a uitat pe radiografi HSG).
La ultima consultatie dr a constatat ca am o anexita meseriasa pe partea dreapta. Atunci am fost intrebata daca am facut un test de sarcina pt ca pe partea dreapta totul era umflat, parca ar fi fost sarcina. Ciclul in luna respectiva a durat mai putin de 1 zi, urmatoarele 2 zile avind numai cite o pata maronie. Mi-a fost recomandat un antiinflamator Vioxx care a fost foarte bun chiar de la prima pastila, Duphaston din ziua a 15-a timp de 10 zile, vitamina E forte iar eu mai iau si acid folic de la mine putere. Astep ciclul urmator sa ma duc sa fac instilatiile. Dar, poate da norocul peste mine si scap de rushi in favoarea bebe.
Voi ce parere aveti? Din rezultat reiese ca trompele sunt cam lungi?
Ce sanse am?
Va pup pe toate
Liliana M.
Raspunsuri
anis spune:
Din ceea ce vad eu la tine..se pare ca trompa stanga e mai lunga..asa ca daca ai ovulatia pe stanga..ai si sanse mai mici...
La mine scrie clar....cu putine cuvinte..trompe lungi permeabile.
Te poti uita pe radiografii....nu ti-a aratat dr?
Si la mine uterul e laterodeviat spre dreapta....si asa e la majoritatea femeilor..
AniS
MRL spune:
Radiografia o am in fata si se vede ceva parca curbat pe stinga. Problema acum este ca pe dreapta am anexita si cred ca mi-ar face bine niste instilatii, poate se recupeareaza mai repede. Din cite am inteles, se foloseste si antibiotic? Poate se stimuleaza ovarul drept cu ocazia asta si da drumul la productie.
Acum sunt in ziua 20 si de doua zile a inceput sa ma doara iar ovarele si pe stinga si pe dreapta cu rezonanta in spate. In ziua 16 am avut mincarimi de sin dar acum nu mai simt nimic.
Te pup dulce
Liliana M.