hernie discala
...buna, sunt IOANA, si intru pentru prima data pe....acest site. Am 34 ani, nici o sarcina pana in prezent, doar....o operatie pe coloana(hernie discala L4-L5), efectuata in 2002, si as vrea sa stiu care ar fi riscul unei sarcini in conditiile actuale. Planul meu ar fi ca incepand din 14 MARTIE sa-i dam drumul, dar astept pareri.
Raspunsuri
anis spune:
Bine ai venit mai intai si sedere cat mai scurta....
Nu stiu exact ce sa-ti zic ,referitor la problema ta. Eu zic ca numai dr poate sa-ti dea unda verde.
AniS
MirelaV spune:
si eu am probleme cu coloana, nu-s operata dar mi-am pus si eu intrebare asta si neurochirurgul mi-a zis k este intr-adevar o problema dar k nu este un motiv sa nu fac eu un bb
intr-adevar..iti va fi mai dificil (sau poate nu) dar nu imposibil
oricum..intreaba-ti neurochirurgul
apropo..la ce spital esti operata si cine e medicul tau?
MirelaV
coral spune:
Am o prietena buna care e in alt colt de lume si va citeste. Sper sa aiba timp sa-ti raspunda.
A avut operatie de hernie pe coloana, nu stiu exact pozitia si are 2 copii.
Fiecare sarcina a fost cu risc. Incepind de la 13-14 saptamini a avut recomandat repaos la pat. In toata perioada sarcinii a avut ca un corset pentru spate si pentru burtica.
Cel mai in masura sa iti raspunda este medicul care iti stie istoricul.
There is a difference between knowing the path and walking the path.
MirelaV spune:
e clara treaba k e necesar repausul la pat..te termina o sarcina fara sa ai probleme cu coloana...apai cu o coloana ac probleme sau chiar operata..
credeam k e de la sine inteles
MirelaV
coral spune:
Ioana ar mai fi o problema, in cazul persoanelor supraponderale, este indicat ca inainte de sarcina sa incearce sa piarda din greutate. Se face un calcul ca in timpul unei sarcini cu repaus la pat greutatea luata este mai mare decit in cazul unei sarcini normale.
Bafta mare si un bebic sanatos.
There is a difference between knowing the path and walking the path.
Victoria spune:
Buna Ioana, si bine ai venit! Si eu sunt operata de hernie de disc la acelasi nivel, si eu sper sa fac copii...De la dr. am inteles ca cezariana va fi absolut necesara (travaliul afecteaza coloana) si repaus la pat dupa luna a 5-a, cand greutatea apasa pe coloana...Stiu ca va fi mai dificil, dar sunt dispusa sa suport orice ca sa am bebe/i.Stiu ca va fi mai greu mai ales ca in timpul sarcinii nu ai voie sa iei antiinflamatorii si analgezice, dar...abia astept sa raman insarcinata...
Succes,
V.
veni, vidi, Victorie!
craluca spune:
Draga Ioana si eu am hernie de disc L4-L5 dau nu am vrut sa ma operez caci mi-a fost frica. Am nasdcut acum 5 luni si spre marea mea surpirza, cat am fost gravida, nu m-a durut absolut deloc coloana, desi fusesem anuntata de catre medic ca dupa 5 luni voi sta tintuita la pat. La nastere, am refuzat cu incapatanare cezariana si am nascut bine-mersi, in 2 ore si ceva, nu m-a durut spatele si nu ma doare nici acum.
Mama Raluca, baiat Alex si bebita mica Ioana
http://community.webshots.com/user/craluca100
alinah spune:
Si eu sunt cam in aceeasi situatie....m-am operat la 20 de ani, acum am 28, si neurochirurgul mi-a spus tot asa, ca o sa trebuiasca sa stau mult mai linistita, sau cel mai probabil la pat. Acum, cand sunt in saptamana a 13-a, de vreo saptamana, doua vad ca a inceput deja sa ma supere, nu atat spatele cat picioarele, mai ales unul, pe care am avut pareza .
Cert e ca nu este o contraindicatie sarcina in aceasta situatie, ci doar o sa fie probabil mai multa nevoie de repaus (la pat).
Spor la si fii fara frica!!
CRIXIA spune:
In anul 1989 mama mea a pierdut o sarcina la 5 luni.
Dupa cativa ani a fost operata de Hernie de Disc - L5 si atunci i s-a explicat de ce pierduse sarcina, la vremea respectiva nestiind de hernie.
Nu vreau sa te sperii, dar sper ca si in plan medical lucrurile sa fi evoluat, iar pentru problema ta sa fie o rezolvare.
Chiar de ar fi sa ai cat mai mult repaos la pat nu te intrista, gandeste-te ca vei avea un copil care-ti va lumina sufletul.
Merita sa incerci, adica sa continui sa-ti doresti un copil! Si sa-l faci, caci numai asa vei fi o femeie implinita!
Multa bafta si sanatate!
CriXia