Mamici si viitoare mamici de gemeni! (2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

quote:
Originally posted by MichelleT

Mirupati,

Citeam zilele trecute ca s-a dovedit stiintific ca dezvoltare twins-ilor este cu cateva luni mai tarziu decat in mod normal. Cica in cazul vorbirii incep cu 6-8 luni mai tarziu, iar perfromantele la scola sunt un pic mai slabe....nu vreau sa te intristez ca deh, suntem in aceeasi oala. NOI am hotarat ca daca ai nostrii bebei nu sunt la fel de destepti ca parintii (ceea ce ma indoiesc)o sa ne oprim la faza cu Masterul...fara PhD(!?)....iar daca ne oprim la un MBA este chiar mai bine!!!!
http://parenting.parenthood.com/articles.html?article_id=1795

Din cate imi aduc aminte se sugera ca sa petreci cat mai mult timp cu fiecare copil individual...in timp ce ii citesti unuia o poveste celelat se joaca...si astfel "you can speed up the process"!!

Daca nu uit iti dau maine titlul unei carti in engleza pe care eu am citit-o recent de la biblioteca despre twins....

Pupilici la toate mamele so toti bebeii!

MichelleT, bine-ai venit printre noi.
Iti dorim o sarcina usoara, o nastere fara probleme si copii sanatosi si voinici!

Intr-adevar, in cele mai multe cazuri, gemenii vorbesc mai tarziu. Se inteleg , comunica intre ei foarte bine si de aceea nu simt nevoia de comunicare cu adultii, cu cei din jurul lor.
Dar... Sunt copii fara frati sau surori care nu vorbesc nici la 3 ani, isi dau drumul mai tarziu.
Chiar am cunoscut la Bucuresti, o mamica de gemeni, baieti amandoi, 1 an si 7 luni care vorbeau non stop, vorbeau orice!!!
Asa ca studiile sunt pe anumite esantioane, concluziile se schimba de la an la an!!!

Apoi, performantele la scoala sunt in functie de copil, de parinti, de cat ne vom ocupa de ei!!!
Inteligenta nu se mosteneste genetic, sau se mosteneste intr-o foarte mica masura. Totul tine de educatie!!! Exemplul concret?
Nu-l dau exemplu pe marele Nicolae Iorga care a avut un baiat tampit, o lichea notorie, ci ma dau exemplu chiar pe mine!!! Tatal meu a fost sef de promotie, bunicul meu a fost un mare avocat, insa eu m-am limitat doar la cat mi s-a cerut la scoala, la facultate, nu am avut niciodata ambitia mamei mele, nu am fost niciodata perseverenta cum sunt parintii mei!!!
Asa ca... stati voi linistite!!! Putea fi si o simpla sarcina! Nu inseamna ca daca-s doi, se imparte creierul!
Trebuie sa ne ocupam de ei cand vor incepe sa priceapa foarte bine totul, trebuie sa fim in permanenta la curent cu ce fac la gradinita, la scoala...
Sa fim sanatoase si sa ramanem prietene ca acum si vom vorbi despre scolarii nostri gemeni peste niste ani!!!
Va pupam...

Angi&Andrei&Andreea

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by simanoro

Gemenii vostri au avut anemie? Ca eu nu mai pot de 2 luni sa reglez valoarea hemoglobinei!!

http://community.webshots.com/user/simanoro
http://www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro/

Ai mei au fost anemici si de-abia la 6 luni au iesit hemogramele bune.
Dar pana la 5 luni, le-am dat Fe Haussman si le-am si diversificat mancarea de la 3 luni!

Angi&Andrei&Andreea

Mergi la inceput

Daiana, le-am vazut pe Mara si Sara in revista "Copilul meu"
Sa-ti traiasca, sunt tare dulcele!

Angi&Andrei&Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns odaiana spune:

quote:
Originally posted by angi_gemeni

Daiana, le-am vazut pe Mara si Sara in revista "Copilul meu"
Sa-ti traiasca, sunt tare dulcele!

Angi&Andrei&Andreea

Merci mult, si ai tai la fel, sa fie sanatosi si frumosi!

Mergi la inceput

Fetelor, bebitele mele nu tolereaza Fer-solul.Voi ce tip de fier le=ati dat bebeilor vostri?
Stiti cumva care e distanta minima de timp in care se poate administra calciu dupa fier ca sa nu-si anuleze reciproc efectul?
Va pupacesc pe toate , minunate mamici de gemenuti, Daiana , Mara Si Sara

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Mirupati

Ladies, ieri au facut si purceii nostri 7 luni. Horica si Martinel(coada de catel) si-au facut de cap, li s-au facut toate poftele si au fost si-n vizita la supermarket - unde le place foarte mult, ca vin toti cei 357 de oameni de acolo sa se uite ca la urs, sa-i mingiie si sa se scalambaie la ei...
A patra noapte fara trezit - cel putin asa credem noi - azi le-am dat prima ora biscuite inmuiat in lapte. Au cam strimbat din nas ca sint obisnuiti cu totul pasat. Voi le dati deja copiilor mincare mai solida ? Noi nu avem inca dintisori, de aia tinem totul pastos.
Odaiana: ce virsta au ai tai ? Noi am zis sa trecem la represalii cu dormitul pt ca scrie la carte ca de la 6 luni copilul aduna destula hrana in timpul zilei ca sa nu mai fie nevoie sa se trezeasca noaptea. Ca de la 6 luni nu mai au nevoie fizic de lapte noaptea. Si ca se trezesc mai mult din obisnuinta, pentru ca stiu ca daca pling primesc lapte si ca laptele ii linisteste... Teoretic, dureaza doar citeva zile pina se prind ca s-a terminat cu masa noaptea si atunci nu se mai caznesc sa se trezeasca.
Cosmi: abia astept sa inceapa si ai mei sa cinte... au inceput de curind sa zica ba-ba si cam atit. Si se distreaza cind se uita unul la altul, rid si tipa, si incearca sa-si scoata unul altuia ochii daca sint aproape...
Tamara: si noi avem aceeasi problema. Ne povestesc mame cu un singur copil ce chestii fac impreuna si ce stie copilul, de aceeasi virsta cu noi, sa faca deja si ne cam panicam si intristam ca noi nu facem inca asa ceva. Si noi ne gidilam, le cintam, ne jucam cu minetele, cu jucariile, dar nu prea stiu ce altceva sa facem. Hai sa mai combatem pe tema asta.

Martinel s-a trezit si el acum si va ureaza: lkol,;

Miruna,
Horia si Martin, 26 August 2003

Miruna, imi face mare placere sa citesc despre bebeii tai haiosi mai ales ca sunt doar cu o luna si jumatate mai mari ca babutele mele.Merci mult pt ce mi-ai scris, mai am putin pana la 6 luni si apoi..."pac! la razboiu",voi face asemeni tie cu bebitele.Da Doamne sa mai apuc si eu sa dorm o noapte...Visez cu ochii deschisi la acest viitor minunat.Pa, pa Daiana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simanoro spune:

Multumesc pentru raspuns, angi. Si eu le dau fe-haussman de cand s-au nascut, dar de 2 luni le dau cate 9, respectiv 10 pic de 2ori/zi. Si acid folic. Si ou de 2ori/sapt. Si carne de 3ori/sapt. si ficat de pui de 2ori/sapt.

La 6 luni aveau hemoglobina ea-10,20, el-9,48. Acum, la 8 luni, ea-11,22, el-10,37. Si normal ar trebui sa fie ea- 12, el - 13, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Theodora spune:

PARTY TIME!!!

Nepretuitii mei baieti,azi implinesc 2 ANI!!!
Exact acum 2 ani,la ora 12.45 si 12.52 se nasteau ALEXANDROS si YANNIS PAPADOPOULOS!
Ma cuprind sentimente ciudate si de nedescris!
Pling si rid in acelas timp! Ma simt atit de implinita si binecuvintata!
Copiii mei i-mi dau viata si un motiv de a ma trezi in fiecare dimineata! Va iubesc pe toate si va doresc tot binele din lume!

LA MULTI ANI,INGERI MICI! MAMI VA IUBESTE CUM NU A IUBIT NIMIC PE LUME!

Theodora, Alexandros, Yannis 2 ANI AZI!!!
PASTE FERICIT!
http://community.webshots.com/user/theodorapap

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana77 spune:

YANNIS
ALEXANDROS

Sa fiti sanatosi si sa aveti parte de multa multa fericire !!!

Ioana,

YANN
& PHILIP
_28.01.2004_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirupati spune:

LA MULTI ANI !!!!

Noua ni s-a stricat internetul (nu stiu ce adaptor la modem), dar ne-am gindit ieri la voi ! 2 ani e o imensa reusita, felicitari mami !

Parakalo !

Miruna,
Horia si Martin, 26 August 2003

Mergi la inceput