Meniu aniversare doi ani
Va rog dati-mi idei de meniuri pentru aniversarea fetitei mele.Am de gand sa invit copii,majoritatea de doi-trei ani si as vrea sa le fac de mancare ceva care sa le placa .
Dia si bebe Rucsi
Raspunsuri
Marianar spune:
aici gasesti cateva idei:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=14531
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=14531
adi69 spune:
Mersi Mariana,dar nu vreau numai retete de tort,ma intereseaza in general de papa.
Dia si bebe Rucsi
Marianar spune:
scuze, am scris de doua ori acelari topic.
vroiam sa-l scriu si pe asta :):
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=14408
Milia spune:
Aperitive: feliute de bagheta, unse cu felurite paste (stiu ca te pricepi), ornate frumos; ca fel principal eu as face niste snitele micute din piept de pui cu susan (sa muste doar de 2-3 ori din ele), iar la final fursecuri si o prajiturica taiata in patratele mici. Si un tort. Succes!
adi69 spune:
Mi-a placut ideea cu carnaciori in foetaj,dar de unde iau niste cremvursti mici?
Nu stiu ce sa aleg,bucatele de piept de pui pane sau pulpe inferioare de pui la cuptor?
Mai vreau sa fac o placinta cu ciuperci,spanac cu ou si lapte la cuptor,brocolli si morcovei mici inabusiti cu unt.
Prajituri:foi de napolitana cu crema de zahar ars,chec tigru(facut in tava de prajituri si taiat patratele)si ma gandeam la un tort de portocale,dar nu stiu cum sa fac rost de frisca adevarata...Am cumparat de la Dorna si nu s-a batut asa bine..
Dia si bebe Rucsi
alma spune:
Vreau sa-ti spun ca nu are rost sa pui cine stie ce pe masa, doar daca vin si adulti, pentru ca eu am pregatit aperitive pentru copii si nu s-a mancat nici jumatate din ce-am pregatit si copiii pe care i-am invitat eu sunt de 8-9 ani.
Ca idee: snitele mici de pui, cascaval taiat cu forme speciale, hot-dog, bucati mici de pizza cu sunca de pui, cascaval si ou, eu am avut si chiftelute, rosii, castraveti, carnaciori, masline, apoi salata de fructe cu care nu s-au omorat, nici de fursecuri nu s-au atins.
In schimb au mancat tortul si au baut mult suc.
Invitatii tai fiind mai micuti poate agreeaza legumele, dar n-ar strica nici cate un copanel la cuptor cu un pic de piure.
http://community.webshots.com/user/freediaro
ciufulici spune:
Draga adi69, nu cunosc exact un meniu pentru aniversare la doi ani dar as putea sa iti dau cateva idee, nu de mult am pregatit si eu o petrecere de aniversare pentru Diana mea, cei drept ea a implinit 5ani.
Inainte de toate ma gandesc sa aranjezi masa stil bufet. Cred ca invitatii sunt insotiti de parinti.
- paine de casa, taiata in diverse forme din care se pot face tartine unse cu; pate de ficat facut in casa, crema de banza de vaci,
(poti gasi si alte combinatii si chiar sa faci un fel de tabla de sah cu tartinele, decorand cu masline sau aredei, ceva verdeturi etc.),
-legume, zarzavaturi proaspete gen; morcov, ardei,ceapa vrede,castarveti, rosii, ridiche, etc.(taiate si combinate intre ele rezultand ceva un doi sau vezi ce iti iese),
-parjolute din piept de pasare, copii mici le apreciaza foarte tare (prajite la foc mic sa nu fie rumenite prea tare),
-branzeturi de care banuiesc ca nu duceti lipsa in Iasi,
-eventual poti fierbe legume(morcov, cartof, mazare, sfecla rosie), sunt copii care le prefera fierte si poti face cu ele o salata stropita cu ceva lamaie galbena,
-ca friptura daca tii neaparat poti incerca aripioarele de pui la cuptor sau pe gratar,(sa vezi ce mandri sunt ca pot ei manca),
-poti incerca si ceva cu peste,
-fructe neaparat; struguri, pere, mere, banane, portocale si ce mai este de sezon,
-un tort care poti sa il faci sa fie sub forma unui personaj indragit de fetita ta,(ursulet, pisicuta etc.),
-ca bauturi ma gandesc la un suc natural preparat in casa sau apa minerala.
Totul decorat cu gust cred ca ar fi suficient.
Daca vrei sa iti spun ce am pregatit eu pentru Diana si cum am organizat petrecerea mai scrie.
Succes in orice vei alege.
Pupici fetitei tale de la 2xCiufulici
Milia spune:
quote:
Originally posted by adi69
Mi-a placut ideea cu carnaciori in foetaj, dar de unde iau niste cremvursti mici?
Se pot face cu orice carnaciori, taiati bucati potrivite (exact dimensiunea in care tai aluatul foietaj). Eu fac cu cabanos, de exemplu, si sunt foarte bune. Partea unde imbini foietajul sa ramana in sus, ca sa creasca frumos.
quote:
Originally posted by adi69
ma gandeam la un tort de portocale, dar nu stiu cum sa fac rost de frisca adevarata... Am cumparat de la Dorna si nu s-a batut asa bine...
Eu iau LaDorna (cea cu mai multa grasime - rosie) si mi-a iesit intotdeauna. Si o bate fi-miu! Ai grija sa o bati destul, nu se face unt chiar asa repede! Succes!
palmyrah2002 spune:
Draga Adi,
Cumpara smintina de la Strunga(de la Piata Spiridon sau din Alexandru)cam cu 3-4 zile inainte de a face frisca.O tii la "maturat"cam jumatate de zi in bucatarie si apoi o pui in frigider.In 99,5% din cazuri iese o frisca bestiala!!Cristina si Mihnea
Milia spune:
Am uitat sa-ti spun. Ca sa se bata bine, smantana pentru frisca trebuie tinuta la rece, sa fie bine racita (eu o tin in sertarul de sub congelator 2-3 zile).
Daca iei smantana din piata, ai grija sa fie smantana dulce, nu fermentata (foarte proaspata, imediat ce laptele a fost smantanit). Smantana foarte proaspata e subtire. Numai daca o pui la rece se ingroasa. Daca cumperi smantana dimineata din piata, facuta de femeie dimineata sau cel mult in seara precedenta, frisca trebuie batuta in aceeasi zi. Se bate cu mixerul aprox 2 min, pana incepe sa se ingroase, si apoi se pune zahar pudra amestecat cu vanilina si mai bate putin cu mixerul (max 1/2 min). Daca o bati prea mult se face unt.
Unele fete prefera sa foloseasca intaritor de frisca, dar, zau, nu e nevoie. Daca asta te linisteste, poti sa folosesti.