La France (2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Merci Mihaela pt raspuns!
Oricum eu vroiam doar sa stiu daca este sau nu posibil sa demisionezi cand esti in cdd! Ca la cati cdi-sti se inghesuie sa isi ia concedii in august este mai mult ca sigur ca vor trebui sa se ùultumeasca si cu sept ( nu prea sunt cazuri de familii cu copii la noi), iar eu trebe' sa fiu in vacanta in prima sapt din sept! E batut in cuie :)))
Pupici

alinus_bb

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana cretu spune:

"Je vous aime a la folie, je vous aime a la folie..."!
Am trecut sa va fac si eu un tzuc, ca tare mi-a placut cum a zis Aurelia (tzuc!)...Si sa va spun ca abia astept sa inceapa "Les Enfoirés dans l'espace"...ca imi place tare...
Bine ai venit, Daniela aici, te pupicesc dulce, dulce! Ea este prietena despre care v-am povestit ca mi-am facut-o pe DC, si la care ma voi duce sa o vizitez in Aix...Alina, poate te intalnesti tu cu ea in week-endul asta...
Va pup pe obrajori, frantuzoaicelor!

oana-cannes
"Si maine mai este o zi..."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Woau, merci Oana, ca mi-ai adus aminte de "Enfoirés"! Deja ca ma intrebau copiii astazi daca ma voi uita la emisiune !

Explicati-mi si mie, va rog, care e diferenta intre "carte de résident" si "carte de séjour". Pt ca eu la inceput am avut o "carte de séjour" anuala care imi da drept de munca. N-am avut niciodata "carte de résident", probabil pt ca am obtinut dupa 2 ani nationalitatea franceza.

Olo, parerea mea proprie si personala e ca Château de Versailles nu e foarte interesant-enorm de multa lume si sali goale, destul de dezolante. Iar pretul e piperat pt ce ai ocazia sa vezi. E drept ca gradinile sint frumoase, dar e mai bine sa le admiri vara, cind e cald si poti profita de plimbare. Fontainebleau in schimb, e o bijuterie, vi-l recomand cu caldura. A, si apropo, avind in vedere ca poimiine va fi prima duminica din luna: stiati ca muzeele de stat sint gratuite? Aviz amatorilor!

Miine facem 5 ani de casatorie! Iar eu lucrez :-((

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Super veste Marox chestia cu muzeele de stat ,ca-mi plac si mie muzeele ,da pastrez pontul pentru luna care vine caci duminica asta e Carnaval Mare la noi la Mordelle si in plus mai e si grupul de folklor rominesc care o sa aibe locul lui in carnaval vreau sa-i filmez sa am si eu ca amintire! week-end placut fetelor si tzuc la voi!

Aura&Luca,2 ani!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://yamafoto.com/?ref=6538

Mergi la inceput

LA MULTI ANI, Marox! Nu fi trista, sarbatoriti voi seara...
Eu stiam cu muzeele...Ca prima duminica din luna sunt gratuite, dar sa stiti ca nu toate...Va pup!
Ma uit la "Enfoirés"!!!Si am dat tv la maxim...

oana-cannes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Bonjour, frantuzime româna!
Va uitati la TV? Mie-mi place Jean-Jacques Goldman! Voua nu?
Chatonel, te-am pus pe lista. Nu ne-ai spus adevaratul tau prenume, sau e secret?
Fetelor, eu cred ca am sa devin assistante-maternelle... Azi am avut o vizita acasa si cred eu ca totul a decurs bine... Nu va zic ce smotru a trebuit sa fac in 150m², mai ceva ca de Craciun... Au crezut ca sunt o maniaca de curatenie... Adevarul e ca sclipea totul Asa ca daca aveti copilasi care nu au locuri la crese, eu sunt disponibila incepind de luna viitoare, cu conditia sa inchidem gradina pentru copii. Chiar, aveti idee unde gasesc garduri ieftine dar solide (sa nu poata fi darimate sau escaladate de copii)? Am cam 16 m de inchis (de doua ori 8 m).
Va si va multumesc pentru sugestii!

Otilia&LaAdelita

Mergi la inceput

Si mie imi place Jean-Jeacques Goldman! Dar, in general, imi plac toti din muzica frantuzeasca, si incepatori si cu o cariera mai lunga...Bafta pentru viitoarea "cariera", Otilia!!!!

oana-cannes

Mergi la inceput

A! Si de Michelle Laroque imi place! Se vede ce este jumate romanca:frumoasa, desteapta, cu talent...
Si de Patrick Bruel si Fiori, si Garou, si Maurane, Zazie, Helene Segara...toti!

oana-cannes

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

Felicitari pentru cei 5 ani de casatorie, Marox (Wow! 5 ani deja?!)
Noi implinim un an peste vreo 3 saptamini...
Otilia, mult succes in viitoarea cariera! cred ca ti-ai ales un job super, sa lucrezi cu copii mici...
Marox, carte de sejour e aia pe un an, carte de resident e pe 10 ani..da'eu stiam (nu din surse oficiale) ca tre'sa ai cartea de 10 ani cind mergi sa ceri cetatenia.
O duminica frumoasa, fetelor!

Cu bine,
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurelia spune:

Otilia vezi ca panouri solide pentru inchis gradina se gasesc la marile magazine numai de flori si plante sint niste panouri in lemn verzi care costa intre 18 si 50 de euros in functie de cit de groase sint si sint lungi de cite 2 metri!le-am ochit si noi ca ne trebuie si noua sa inchidem gradina! te sarut

Aura&Luca,2 ani!
"Daca dragoste nu e nimic nu e"
http://yamafoto.com/?ref=6538

Mergi la inceput