PRINCIPIILE FENG SHUI
Raspunsuri - Pagina 3
ciuf spune:
Fetelor, subiectul acesta m-a captivat foarte mult timp si as avea multe de scris. Am tot luat carti de la Biblioteca ca sa ma documentez cat mai mult in acest domeniu. Cum a spus si altcineva, am avut o slabiciune pentru partea asiatica. Dintotdeauna le-am admirat intelepciunea si simtul practic.
Referitor la Feng Shui ce pot sa spun e ca am incercat sa fac cat mai multe schimbari in casa mea. Dar nu sa schimb arhitectura. Scimbarile le faci in masura posibilitatilor. Problema cu punctele cardinale se pune cand iti ridici tu casa, nu cand o cumperi gata facuta.
Feng shui este o teorie despre cum sa-ti decorezi casa ca sa creezi armonie in ea.
Feng shui ins. "vant" si "apa". Vantul muta energia invizibila a vietii iar apa o pastreaza.Daca practici aceasta teorie vei atrage energia pozitiva chi si vei inlatura energia neg. sha chi. Ca sa obtii o energie pozitiva trebuie sa fie un echilibru incat chi sa nu fie miscat prea repede sau prea incet. Pentru ca chi sa circule normal trebuie avut in vedere ca "mersul" sa nu ii fie impiedicat, sa nu aiba lucruri in cale care sa-i obtureze drumul.
Exemple mici:
Camerele patrate si dreptunghiulare incurajeaza energia pozitiva, chi. Incaperile ce au colturi care trimit energia neg. sha chi se pot rezolva montand in fata lor o planta in ghiveci sau agatatoare pentru protectie.
Apa curgatoare atrage energia pozitiva. Este foarte bine ca la intrare, in partea stanga sa ai un acvariu sau o fantana.
Nu poti muta scara care e in dreptul usii de la intrare, dar poti sa atarni deasupra ei un cristal.
Usa de la intrare trebuie sa fie larga ca sa aiba loc energia poz. sa intre si sa fie cat mai curata si iluminata. Nu e bine ca atunci cand deschizi usa sa vezi rafturi, maturi, aragaz sau chiuveta. Cum ai intrat in casa, incaperea trebuie sa fie foarte bine iluminata, sa fie un tablou atragator pe perete, eventual un peisaj, ceva care sa fie linistitor. Daca ai vedere de la intrare la usa dinspre gradina, nu e un bun feng shui. Aceasta denota impolitetea de a le arata musafirilor pe unde sa iasa. Poti remedia situatia atarnand un cristal sau tuburi ce se lovesc unele de altele (nu gasesc cuvantul pentru wind chimes).
Canapelele trebuiesc pozitionate la perete cu vederea catre fereastra. Evita sa pui un scaun sau o canapea care sa fie plasate cu spatele la fereastra sau la usa. O masa intre doua fotolii pune bariera intre cele doua persoane.
Dormitorul trebuie sa fie ales in partea unde e mai multa liniste. Nu vorbesc despre punctele cardinale. E greu de respectat asta. Nu trebuie sa fie langa baie, bucatarie sau deasupra garajului.
Evita sa ai picioarele (stand in pat) in fata usii. Rezolvi cu un cristal sau wind chimes ca sa dispersezi energia sha chi. Sa nu ai picioarele in linie cu usa dormitorului.
Nu avea oglinda in dormitor sau sa se reflecte patul in ea. Poate sa fie daunatoare unei casnicii. Chinezii cred ca spiritul tau va avea un soc urat cand isi va vedea propria reflexie in oglinda. Sau incearca sa muti oglinda in asa fel incat sa nu se vada patul. Daca ai TV sau calculator in dormitor, acopera monitoarele ca sa nu actioneze ca niste oglinzi.
Daca ai masa patrata sau dreptunghiulara, evita sa asezi persoanele in colturi. Acestea genereaza energie negativa si cauzeaza probl. digestive. Pe masa trebuie sa ai o fructiera plina cu fructe. O oglinda in care sa se vada masa cu bucate semnifica dublarea mancarii care e un bun feng shui.
Aragazul nu trebuie sa fie langa chiuveta sau frigider.
Ideal ar fi ca WC-ul sa nu fie in aceeasi incapere cu cada si chiuveta., pentru ca acestea au utilizari diferite, unele pentru curatiri interioare, altele exterioare.
Niciodata nu trage apa la WC cu capacul ridicat. Astfel banii se vor duce pe conducta.
Dupa cum am spus sunt multe de mentionat, dar toate au o logica.
Pentru pers. care vor sa aiba BB sa nu uite ca sub pomul de iarna sa puna o statueta cu bebelusi, ingerasi, biberoane (ceva simbolic copiilor) sau chiar sa le agati in el.
Daca cineva doreste sa stie mai multe, sa nu ezite sa ma intrebe. Daca stiu, voi fi bucuroasa sa raspund.
Ciuf
ciuf spune:
Nu am citit toate mesajele.
Baia nu trebuie sa fie in mijlocul casei, care e asociat cu Pamantul. Acesta distruge apa.
Referitor la BB am mentionat cu pomul de iarna. Ah si altceva. In cazul in care femeia a ramas insarcinata, pe toata durata sarcinii a nu se matura sub pat!
Sper sa ajute toate astea,
Ciuf
alina2004 spune:
Ciuf draga, iti multumesc pentru sfaturi. Te-as ruga sa-mi dai mai multe detalii despre cum pot imbunatati zona prosperitatii si zona copii.
copilutzu spune:
MONEDE FENG SHUI.
ATRAG PROSPERITATEA
Se gasesc in magazine in numar de 3,6,9,monezi legate intre ele cu ata de culoare rosie.Centrul patrat simbolizeaza pamantul iar cercul este simbolul cerurilor.Se spune ca poate indeplini o dorinta atunci cand i se cere.
-3 monezi prinse pe ata rosie atrag norocul la bani(trebuie purtat in portofel)
-6 monezi prinse pe ata rosie au rol protector si atrag ajutorul persoanelor importante ,influente
-9 monezi prinse pe ata rosie atrag norocul (la modul general)
UNDE POT FI ASEZATE.
-langa usa de la intrare ptr a atrage succesul financiar in casa
-in bucatarie deasupra sau langa aragaz(care este simbol al prosperitatii)
-pe peretele din fata mesei de lucru(ptr. a ii vedea permanent in fata ochilor)
-in coltul de S.E. al incaperii ptr. a atrage bogatia
-in coltul de N.V.al incaperii ptr. a avea relatii bune cu ceilalti
-in partea de Sud a incaperii ptr.a atrage faima
-in partea de Nord a incaperii ptr. a avea succes in cariera
.Pentru zona copiilor am citit(pe site www.acvaria.com) ca este bine sa ai in dormitor pozute sau tablouri cu bb
Alina sper sa -ti fie de folos !
PUPACINI !!
Doina
alina2004 spune:
Va multumesc tuturor pt.sfaturi,drept sa spun m-am mai luminat un pic in ceea ce priveste subiectul.Un lucru bun este ca de cand am aplicat Feng Shui am primit o oferta pt. un serviciu mai bun.deci rezultatele se vad chiar asa cum am citit la sfarsitul ciclului unei luni.Va salut pe toate si astept noi sfaturi.
peca spune:
acum citit iarasi pe net si pe aici..am ajuns la o ..nelamaurire
dupa planul apartamentului, o parte din dormitoar este in zona bunastarii..unde scrie...o sursa de apa...
acum aici si pe net...am gasit..in nici un caz apa in dormitor? acum care regula se aplica? se aplica regula cu impartirea ap. in cele 9 casute si se tine seama de specificatiile pe camere? adica desi dormitorul e in zona bunastarii...totusi nu apa?
apoi....daca usile la dulap -sunt oglinzi..si nu am nici o sansa sa asez patul incat sa nu se reflecte in oglinda...ce "leac" contra este? clopoteii de vand?
alina2004 spune:
salutare,feng shui a functionat!mi-am scimbat serviciul.in legatura cu problema dormitorului in zona prosperitatii,la mine e la fel,eu am pus plante cu funze rotunde si pusculita cu bani in zona respectiva,de asemenea am marit cantitatea de lumina.inca un lucru,ceasul desteptator cu secundar este tot in zona si am citit ca miscarea secundarului este cumva echivalenta cu miscarea apei.PECA,vezi sa nu ai obiect masiv in zona (sifonier,etc)pt ca acestea nu fac decat sa stabilizeze situatia actuala.sper sa iti fie de folos.pupici,alina.
roxanaz spune:
eee, ce imi place ca ne-am mai adunat mai multe pe aici!!!!
Peca...e grea problema cu usile dulapului oglinzi. nu poti renunta la ele? eu acu comand dulapurile si am renuntat complet la oglinzi - nici nu imi place sa vad "a treia persoana" in dormitor...(ce inseamna reflexul asta....).
apa nu e singura care aduce bunastare - pune o statueta norocoasa in partea aceea a a dormitorului - dragonul (uniersal luck) sau testoasa, sau chiar copacelul cu monede si ai sa atragi bunastarea in casa. eu am facut altceva - in coltul bunastarii am pus o caseta de argint (argintul e good luck pentru bani) umpluta cu monede, citeva bancnote...arata si frumos si chiar functioneaza!!!
pupici si spor in toate!!
peca spune:
mai fetelor..eu nu am cum sa renunt la oglinzile de la dulap, as ramane fara usi, si m-ar scoate sotu afara din casa cu tot cu feng-shui-iul meu
acum....cu cat citesc parca tot mai incuiata ma fac.
(1)adica: se poate face o armonizare pe. camere, fara a tine cont de puncte cardinale, sau usa intrare: de ex. baia= bani, dormitor=; bucatarie=.....;
(2)dar si dupa usa la intrare, si atunci baia ar deveni , bucataia, acum dupa care ne ghidam? 1 sau 2?
chiar ieri am ajuns si am colindat cateva minute magazinele, si am rasfoit niste carti de feng shui...si am vazut pe niste scheme ...ca cica zona cariere, asta parca era, nu e musai sa fie intrare, ca cica toata baza aia de jos, sunt posibile intrari.....cred ca o
dupa mine cel mai bine as incepe sa fac pt. fiecare camera in parte,
dar ce te faci daca de ex.( cum va fi la mine situatia), usa de intrare in casa este la N, tocmai in zona carierei, dar scarile catre mansarda(dormitor, a 2 baie, 2 camere), va fi in E? se mai tine cont si de etajul separat cu intrarea lui...sau pt. toate etajele le luam dupa usa intrare in casa?
hai ca poate ma mai lamuresc eu pana ajung sa ma mut in casa noua....deja i-am spus la al meu ce planuri am...si pe langa niste ochi mari....m-a intrebat daca e musai? i-am spus ca da....a dat doar din cap....specacolul o sa inceapa cand o sa incep amenajarile si decorarile, atat cat pot tine cont
slakje spune:
am si eu o intrebare. cum trebuie sa pozitionez patul, adica in ce directie trebuie sa dorm cu capul pt un somn bun si sanatos.
va multumesc,
alina.