Brie si Camembert
Vreau sa stiu care sant diferentele ditre aceste doua branzeturi si eventual mai multe despre branzeturi in general...
Dia si bebe Rucsi
Raspunsuri
bub spune:
Eu nu ma pricep la branzeturi, dar am gasit intr-o revista urmatoarele:
- Creme de Camembert - crema tartinabila din lapte de vaca;
- Selecte Brie - branza cu mecegai alb, din lapte pasteurizat;
- Fromage Bleu - branza "albastra" din lapte de vaca pasteurizat;
- Roquefort - branza "verde" din lapte de oaie nepasteurizat.
Branza de Camembert este cea care imbina savoarea rafinata a cascavalului cu finetea branzei topite. Face parte din categoria branzeturilor moi, cu o crusta fina de mucegai alb, care ii da aroma specifica. Pentru a oferi acestei delicatese o viata cat mai lunga, este bine sa o pastrezi in frigider. Dar pentru a descoperi adevarata sa savoare, Camembert-ul va fi servit la temperatura camerei.
Concluzia, Camambert-ul si Brie-ul sunt mucegaite!
S-auzim de bine!
Bub
emoison spune:
Si Camembertul si Brie sint brinzeturi cu pasta moale si cu gust nu foarte pronuntat (ca de exemplu Rocquefort-ul si fromage bleu, care au un gust cam ca brinza de burduf, chiar mai intens). In general, e bine ca toate brinzeturile sa fie pastrate in frigider, in raftul pentru legume, si sa fie scoase cam cu o jumatate de ora inainte de masa.
Cu bine,
Elena
adi69 spune:
OK!
Stiu ca sant branzeturi cu mucegai alb(crusta0.Atat doar ca nu stiu de care am mancat la o petrecere si cand am vrut sa-mi cumpar nu am stiut de care ,camembert sau brie,caci aratau la fel dupa ambalaj(si dupa mine).Ce am mancat si mi-a placut a fost o branza cu crusta de mucegai alb,moale la interior,cu un gust asemanator cu branza topita.
Asa ca am cumparat pana la urama de amandoua,ieri am mancat "brie",si mi-a parut un pic mai aspra decat ce-am mancat eu.Astept acum sa desfac si cealalta ,camembert,poate e la fel.Totusi care este diferenta dintre ele ?
Dia si bebe Rucsi
britdi spune:
In 2000 am fost la Paris in vizita la niste prieteni. Aveau niste brinza mucegaita (Rocquefort parca) in frigider care putea in asa hal incit am crezut ca li s-a stricat mincarea. Oricit s-au straduit sa ma convinga s-o gust, n-au reusit saracii ! Yuck !!!
adi69 spune:
Asta cu mucegai alb nu miroase ...chiar asa..
Stiu si eu o intamplare de acest gen.Unii veniti in vizita cumnat,i-au scotocit prin casa sa caute sursa mirosului...care venea de fapt din frigider de la o bucata de Rocquefort,au aruncat-o si le-a facut omu scandal cand a venit acasa...
Dia si bebe Rucsi
lu.more spune:
Eu am avut nevoie de un an de zile aici pana sa ma hotarasc sa mananc aproape orice fel de branza. Acum nu ma mai pot lipsi, iar cand mmerg in Romania sufar din cauza ca sunt obligata sa fac pauza. Am luat de la Carrefour (Bucuresti), dar nu avea acelasi gust: era facuta cu lapte pasteurizat, si am simtit imediat diferenta.
Ca sa nu se simta mirosul in frigider, eu o tin in cutii inchise ermetice; o scot din frigider si-i dau capacul la o parte cu o jumatate de ora inainte de masa. Totul e o chestie de obisnuinta si de prejudecati, fiindca e foarte buna, si cea cu mucegai, si cea care are un miros mai pronuntat.
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld
adi69 spune:
Spune-mi Lu.more ,daca ai mancat brie si camembert,care ti-a placut mai mult, si care din branzeturile cu mucegai verde iti place?
Dia si bebe Rucsi
lu.more spune:
Cele doua tipuri (Brie si Camembert) sunt diferite. Mie imi plac amandoua, iar daca le am pe amandoua la masa, mananc intai Brie (mai dulce), apoi Camembert (ceva mai "aspra"). In general se incepe cu cele dulci, mai "slabe", se continua treptat si se termina cu cele cu gust mai pronuntat.
Dintre cele "verzi" noi mancam foarte mult Saint Agur. Iar copiii sunt morti dupa crema de Saint Agur, care e mai putin "tare" la gust.
Inca ceva: brie o mananc asa cum e. La Camebmert ii dau coaja la o parte, dar e o chestie de gust...
« C’est une grande folie que de vouloir ętre sage tout seul. »
La Rochefoucauld