Dati-ne 1-10 motive sa ramanem in Romania!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AC spune:

Ira.

quote:
Originally posted by Ira

quote:
Originally posted by AC

Nu-ti place spiritul latin... treaba ta. Cat despre spiritul latin spirit superficial si de hoti...mai cauta dda sa vezi unde se afla marile capodopere europene.... Nu-s in tarile anglo-saxone si scandinave. Nu ca acelea ar fi lipsite de arta!

Vai de mine, marile capodopere europene nu sunt in tarile mentionate?

Ce bine ar fi daca nu am mai scrie neavizat, mai ales ca scrisul ramane si .....

Pai cel putin in muzica si in literatura,
cei mai mari compozitori si scriitori ai lumii vin din scandinavia si din tarile anglo-saxone si germanice...

De Beethoven, Mozart, Bach, Shakespeare, Goethe, Thomas Mann, ai auzit?

Nu-i mai insir si pe altii ca astia sunt suficienti sa invinga orice top!

Vaaaaaai, indraznesc sa afirm ca cea mai frumoasa muzica din lume vine din Germania, draguta mea.

Multi mari scritori, poeti si muzicieni sunt in mare parte germani. Mai ales cei clasici...banuiesc ca nu-i detesti pe Chopin, Ravel si rusii.... Uite, i-am uitat, tocmai pe ei. Mie imi place foarte mult si opera si cea germana si cea italiana. Si mai cred ca multi muzicieni, scriitori, pictori sunt atat de europeni. Sufletul si lumina din Chopin e poloneza sau franceza, din van Gogh e olandeza sau franceza, din Brancusi e romana sau franceza?
Eu nu am negat nimic din asta si nici nu m-am referit la asta.

Dar Parisul, valea Loarei, Barcelona, Venetia, Roma, Florenta, Sienna, Lucca.... nu le-am intalnit in tarile anglo-saxone, desi imi plac si de acolo foarte multe orase. Cred dda se refera mult la ambianta generala... si eu la asta am raspuns. La cea ce o cultura a produs in general ca stil de viata. Afirmatia lui era o cultura superficiala si de hoti.

Anne-Sarah si mamica sa Andreea

Mergi la inceput

slakje melcusor simpatic.

si guestus

quote:
Originally posted by Guestus

"Cat despre vinuri prietenii francezi ai sotului meu ne fac mereu liste cu ce vor"

asta nu am mai auzit! poate ca sint prea politicosi.....heheheh

" Doamne fereste, dar marea majoritate a europenilor se duc in vacante culturale prin Franta, Italia, Spania, Portugalia. Stii cati olandezi isi cumpara case pentru pensie sau vacanta in tarile acestea.... ?

sint ieftine si se traieste la pensie cu 2 euro/zi...blabla...orice copil de 8 ani spune asta

De ce sa polemizam Guestus? Eu sunt o fire prietenoasa si care-si accepta greselile ... emigreaza tu si traieste tu in Provence sau Nice cu 2 euro pe zi. Eu cu sotul meu venim in vizita, vrem doar conditii civilizate de trai. Adica intr-o casa curata cu apa calda curenta, macar o camera a noastra (nu in pod sau pivnita) si doua mese pe zi variate, sanatoase si-ti vom aduce numai vinuri frantuzesti. Suntem generosi si vom da pe ele patru euro pe zi!
Noi vom bea apa minerala de 0.89 euro litrul si jumatate, doi litri minim pe zi de persoana.
Vei avea o casa cu curte? Am vrea sa aducem si fetita... de fapt la 2*31=62 de euro pe luna... ti-o trimit toata vara cu bunica sa stea la soare si la tara. E mai ieftin decat in .ro si cum ea e frantuzoaica se va simti... ca acasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Doamne fereste, dar marea majoritate a europenilor se duc in vacante culturale prin Franta, Italia, Spania, Portugalia. Stii cati olandezi isi cumpara case pentru pensie sau vacanta in tarile acestea.... ?

Deci cei din nord vor case de vacanta in sud intrucit sint ieftine si este soare. Este clar ca in sudul EU se traieste mai ieftin decind in nord. Pute de anunturi in nord "case in Spania, Portugalia si Franta". Nu cred ca in Portugalia sau Franta exista curentul sa-ti iei casa la Stockholm cind iesi la pensie...hehehe

Mergi la inceput

Guestus

Uite ce frumos putem sta de vorba fara exagerari. Da exista, anunturi de case. Si-n nord si-n sud se fac excursii. Am multi colegi care se duc in vacanta in tarile scandinave, sau la schi in Germania si Austria, Elvetia, nu doar Franta si Italia. Eu vorbeam de ambianta culturala si calatoriile cu scop cultural. De ambianta culturala latina si de faptul ca multi o iubesc si apreciaza. Si ca in nici un caz nu e una superficiala si de hoti.

Referitor la cat de ieftin se traieste. E mai ieftin in sud, dar si salariile sunt mai mici. Deci nu se traieste mai ieftin overall. In plus tendinta este de a egaliza intai preturi si probabil apoi salarii. Dar in zonele calde si bune casele ok sunt foarte scumpe. Nu ma refer la cabanute/cosmelii ci la ceva ok fara lux dar rezonabil. Nu stiu de altele dar in Olanda (exceptie Amsterdam sau Den Haag) o casa nedatasata de altele, cu gradinita, in fata si in spate, costa mai putin decat un ap. cu patru-cinci camere in Lyon (nordul sudului francez:):)). Ambele in zone bune. La atceva nu ma bag pentru ca nu stiu exact preturi, zone....

Deci dupa mine nimic nu e simplu sau categoric. Nu vreau inapoi in Romania, ii sfatuiesc pe toti cei care vor sa emigreze sa o faca, dar nu reneg orice legat de Romania. Si de departe am invatat sa apreciez destule lucruri despre .ro care pe vremea cand eram acolo, poate nici nu le vedeam sau apreciam. Ma stradui sa nu uit lucrurile rele, ca nu cumva prin idealizare sa visez la "paradisul pierdut".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dda spune:

Scopul nu a fost sa generalizez si imi pare rau daca asa s-a inteles.
Dupa parerea mea este o prostie sa spuna cineva ca latinii au avut mai multi scriitori, muzicieni, pictori decat celelalte tari sau invers. Fiecare a avut ceva special si deosebit. Atat Eminescu cat si Bach sau stiu eu ce autor/critic/etc sud-american. Apropos: Eminescu nu este unul dintre cei mai mari poeti care au existat vreodata - cum am invatat la scoala ci este doar un poet bun. Si bulgarii si ungurii si mai toate popoarele au cate un Eminescu. :)
Pur si simplu nu se pot compara. La fel si cu orasele si peisajele. Chiar si peisajele din Romania au fost candva comparabile cu altele. Acum padurile sunt taiate, Valea Prohovei este o groapa de gunoi, iar litoralul saracul se chinuie sa moara. Sa nu mai zic de poluarile masive ale Dunarii, Siretului de acum 2-3 ani (astea s-au facut publice - industria lui Ceausescu de mult distrugea natura).Ce sa mai... concluzia este ca starea generala in Romania este execrabila. Ma refer la starea culturala, spirituala, financiara, de sanatate fizica si morala etc. Doar dorul de casa si amintirile placute va fac sa vedeti chiar un pic exagerat doar lucrurile bune, care de fapt sunt normale si nu deosebite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dda spune:

Scopul nu a fost sa generalizez si imi pare rau daca asa s-a inteles.
Dupa parerea mea este o prostie sa spuna cineva ca latinii au avut mai multi scriitori, muzicieni, pictori decat celelalte tari sau invers. Fiecare a avut ceva special si deosebit. Atat Eminescu cat si Bach sau stiu eu ce autor/critic/etc sud-american. Apropos: Eminescu nu este unul dintre cei mai mari poeti care au existat vreodata - cum am invatat la scoala ci este doar un poet bun. Si bulgarii si ungurii si mai toate popoarele au cate un Eminescu. :)
Pur si simplu nu se pot compara. La fel si cu orasele si peisajele. Chiar si peisajele din Romania au fost candva comparabile cu altele. Acum padurile sunt taiate, Valea Prohovei este o groapa de gunoi, iar litoralul saracul se chinuie sa moara. Sa nu mai zic de poluarile masive ale Dunarii, Siretului de acum 2-3 ani (astea s-au facut publice - industria lui Ceausescu de mult distrugea natura).Ce sa mai... concluzia este ca starea generala in Romania este execrabila. Ma refer la starea culturala, spirituala, financiara, de sanatate fizica si morala etc. Doar dorul de casa si amintirile placute va fac sa vedeti chiar un pic exagerat doar lucrurile bune, care de fapt sunt normale si nu deosebite.

Mergi la inceput

dda! Asa mai da, dda... Pot sa nu fiu decat partial de acord cu tine, dar asa cum ai scris acum...eu nu am de ce sa te combat.

Stiti mie subiectul asta imi aduce aminte de un interviu cu un cipriot despre situatia din Cipru. Nici nu mai stiu de care parte era. Singur cu prezentatorul..tipul se enerva pe masura ce vorbea. Si cand ridicase tonul rau de tot si prezentatorul mai ca radea, tipul a scos o faza dulce: Eu nu ma cert, eu explic!
Am ras cu lacrimi... seamana putin cu noi, nu?

tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

quote:
Originally posted by dda

Chestia cu plecare din romania este 101% subiectiva. Unii simt romaneste altii altii vor sa nu mai simta ca oricum nu a fost alegerea lor.
Din puctul meu de vedere lucrurile stau in felul urmator.

Poate ca repet si cate ceva din ceea ce a spus Ira.
1. Familia, fara de care te simti singur - CORECT

2. Prietenii cu care sa tea ajuti, care te inteleg cand ti-e greu, cu care ai parte de zile frumoase si vesele - NU E ADEVARAT. PRIETENI SUNT PESTE TOT. EU NU AM DESCOPERIT F MULTI PRIETENI ADEVARATI IN ROMANIA. ESTE IN MULTE CAZURI DOAR O PIERDERE COMUNA A TIMPULUI LIBER. TOTI VOR SA PROFITE. SI AM FOST MEREU INCONJURATI DE PRIETENI ATAT IN LICEU CAT SI IN FACULTATE, APROAPE IN FIECARE ZI IESIND LA O BERE SAU CEVA DE GENUL ASTA. DECI NU CRED CA SUNT EU UN SINGURATIC SAU INADAPTAT SOCIAL.

Asta nu e o regula generala.Probabil ca tu vorbesti din punctul tau de vedere iar eu vorbesc din punctul meu de vedere.Eu am avut si am prieteni in ROMANIA cu care m-am ajutat, ma simt bine si am petrecut multe clipe frumoase dar in SUEDIA nu am inca( dar mai stii in timp??).

3.Mancarea, in special carnea, fructele si legumele care nu sun umflate cu tot felul de hormoni, si care au gust - EU AM MANCAT CEL MAI BINE CAND AM FOST IN GERMANIA SI CEL MAI SANATOS SI CEL MAI VARIAT. AICI NU EXISTA PAINE, BRANZA ETC. DOAR CATEVA SORTIMENTE. NU EXISTA TRADITIE SI NU EXISTA O ARTA CULINARA. BUCATARIA ROMANEASCA ESTE SARACA. IN ALTE TARII SUNT MII DE FELURI DIN TOATE. TREBUIE DOAR SA AI PUTEREA DE A ALEGE. LA FEL SI VINURILE. VINURILE ROMANESTI SUNT DE CEA MAI SLABA CALITATE TOCMAI BUNE SA LE BEA SOMERII PRIN STRAINATATE CA SUNT IEFTINE. NOI AM FOST CRESCUTI INTR-UN MOD MULT NATIONALIST. DE AICI VINE IMPRESIA GRESITA CA MANCARURILE, VINURILE ROMANESTI SUNT SI BUNE. CHIAR NU SUNT. OBIECTIV VORBIND. CA SI ALTELE.....

Aici iti spun sigur ca gresesti.Nu am auzit pe nimeni inca sa spuna ca mai ales fructele si legumele nu au gust in Romania.Tu nu stii ce vorbesti.Se vede ca nu ai locuit in alta tara si ca ai fost doar in vacanta si atunci incantat de mirajul occidentului totul ti se parea exceptional.Traieste zi de zi intr-o tara din vest si dupa aceea mai vorbim.Eu in primele 6 luni cand am venit aici nu am putut sa mananc aproape nimic.Cand am plecat acasa aratam ca o umbra, mi-a fost rusine de oamenii care ma cunosc acolo.Toate au un gust fad, painea e dulce sau n-are gust, legumele sunt lipsite de orice gust, pline de apa (vorbesc de rosii),fructele hai ca mai merg cateva dintre ele iar carnea la fel e de nici o culoare.Bucataria suedeza pentru mine nu exista, nu am vazut pe cineva aici care sa gateasca decat din plic, semipreparate sau eventual sa manance de la fast-food, Mac Donalds sau sa-si faca cate un sandvis la ora pranzului.Afla ca mancarea asta e plina de hormoni care sunt daunatori organismului si din cauza asta te ingrasi fara sa mananci mult.Eu evit pe cat pot sa mananc in stilul asta asa ca fac mancare ROMANEASCA care e foarte apreciata de suedezi.
In privinta vinului iarasi te contrazic. In magazinele lor speciale pentru bauturi( ca nu se gaseste bautura in magazine normale) exista vinuri romanesti care nu sunt deloc mai ieftine decat cele din Italia, Franta etc. si sunt de calitate.
Nu am fost crescuti intr-un mod nationalist sau poate ca da, dar romanul stie sa aprecieze mancarea si bautura buna.

4.Sarbatorile incarcate de bucurie,veselie, mancare multa, diferita si cu gust,alaturi de familie si prieteni - COMENTAT ANTERIOR.

Iarasi nu stii ce vorbesti.Nu vorbesc de alte tari, ca nu stiu, dar ce-ar fi sa vii in Suedia sa petreci Craciunul si Revelionul??
Stii cum se petrece Revelionul aici?? (vorbesc de cazul meu dar e un caz destul de general)Stai la masa, povestesti, nu muzica, nu televizor, la ora 24:00 cateva artificii razlete, nu voie buna, nu bucurie ca ai trecut in noul an.La ora 24:00 au desfacut sampania, au pus la fiecare in pahar, nu imbratisari sau pupaturi sau entuziasm.A fost groaznic si de atunci am jurat ca nu o sa mai stau in Suedia de Craciun si Revelion.De Pasti inca nu stiu dar presupun ca tot asa e.Ei spun ca ce-s alea sarbatori, pentru ei sunt zile normale.Stiu oameni care au dormit inainte de ora 24:00.Ce e aia Craciun sau Revelion??Stii care e mancarea traditionala de Craciun??O bucata mare de carne care trebuie fiarta inainte ca daca nu se sfarama toata, bagata in cuptor si dupa aceea taiata si pusa pe cate o felie de paine cu mustar.Nu-ti fac pofta??

5.Spiritul latin si calduros - SPIRIT SUPERFICIAL DE HOTI SI PROFITORI

Sa stii ca eu prefer spiritul latin si calduros decat raceala suedezilor sau altor natii.Sau poate ca tie iti plac oamenii reci.Asta e, gusturile nu se discuta dar cam ciudate gusturi ai si mai ales e o mare jignire in ceea ce spui ca sunt superficiali, hoti si profitori.Ma indoiesc ca ai intalnit doar asemenea oameni.Din astia exista peste tot in lume, nu-ti fa iluzii ca nu-i asa, important e sa stii sa alegi

6.Vecinii cu care vorbesti, mai stai la o cafea si te intelegi bine - NU MI S-A INTAMPLAT NICIODATA - IMI URASC VECINII. NISTE INVIDIOSI SI BARFITORI.

Nu ma refeream la vecinii din tot blocul(ar fii si culmea), vorbeam doar de anumiti vecini cu care te intelegi bine.Nici eu nu-mi suport toti vecinii.

7.Posibilitatea de a vorbi in limba romana, care este atat de melodioasa si frumoasa - SARACA IN EXPRESII SI CUVINTE. FRUMUSETEA EI VINE DOAR DIN OBIJNUINTA.

Limba romana sa stii ca e foarte placuta la auz si asta nu ti-o spun deoarece sunt romanca.Am intrebat multi straini si mi-au afirmat acelasi lucru.Nu inteleg de ce nu te muti in alta tara ca sa nu ti se mai aplece cand o vorbesti, poate preferi limba slava sau germanica etc.
Nu limba e saraca in cuvinte si expresii ci VOCABULARUL omului.

8.Oameni care gandesc la mai mult decat doar sa munceasca, sa manance si sa doarma - doar o viata avem - PAI TOCMAI ASTA FAC ROMANII - MA UIT LA FAMILIA MEA DE INTELECTUALI, PRIETENII TOTI INTELECTUALI CARE IN AFARA DE MAX 5 ZILE PE AN LA MARE NU AU VAZUT NIMIC IN VIATA LOR. CEL PUTIN DUPA REVOLUTIE. PROCENTUL CELOR CARE CALATORESC ESTE EXPREM DE MIC. ROMANII AU UITATA SA SE DISTREZE. FAC 2-3 COPII SI ASTEAPTA SA TREACA VIATA SI SA MOARA

Eu ma refeream la faptul ca ROMANII STIU SA SE DISTREZE si nu ma refeream la cate concedii au pe an si cum si le petrec.Reciteste punctul 4.

9.Copilaria frumoasa pe care o au copiii, avand posibilitatea sa-si faca multi prieteni de joaca - NIVELUL SCAZUT AL SCOLII SI AL CULTURII. LA TERMINAREA FACULTATII NIVELUL DE CUNOSTINTE ESTE DEZASTRUOS. NIVELUL SCOLII IN ROMANIA ESTE MULT SUB CEL DIN EUROPA DE VEST. NU DEGEABA NU SUNT RECUNOSCUTE DIPLOMELE.....ESTE PE BUNA DREPTATE.

Iarasi gresesti.Mai intreaba si tu lumea care traieste in vest, mai citeste si tu pe forum ca o sa gasesti subiecte in care se vorbeste despre asa ceva.Sa stii ceva:scoala in vest e sub orice CRITICA.Copiii romani sunt cu mult peste nivelul copiilor din vest.Nu degeaba au castigat atatea Olimpiade in toata lumea.Diplomele nu stiu de ce nu sunt recunoscute oriunde in vest dar fii serios ca nu pe motiv ca am fii niste inculti.
Dar de fapt la punctul asta eu nu ma refeream la nivelul scolii in Romania ci la simplul fapt ca e frumoasa copilaria in Romania deoarece datorita spiritului latin si calduros care pe tine te deranjeaza, copiii se pot imprieteni repede cu alti copii.Eu am avut o copilarie frumoasa, tu nu??

10. Frumusetea naturii Romaniei, pe care nu am vazut-o in alta parte

11.Femei si fete frumoase si aranjate, barbati ingrijiti (nu toti, dar in general) - DEJA REFUZ SA MAI MERG CU RATB-UL PE TIMPUL VERII SI NU ESTE DOAR PAREREA MEA. ROMANII EFECTIV UITA SA SE SPELE CHIAR DACA APA ESTE IEFTINA. NU MAI ZIC CE ESTE LA TARA. MIZERIA DE PE STRADA REFLECTA "CURATENIA" OAMENILOR. ROMANIA ESTE O TARA MURDARA CU OAMENI MURDARI SI TRISTI

Romanii in general sunt oameni curati si ingrijiti,nu vorbesc aiurea, am si eu motivele mele intemeiate cand afirm asta,nu intru in alte amanunte.

12. Posibilitatea de a fi fericit chiar si cu putin - CU CE?

Cu ce?? Tu chiar ai zero lei pe luna??Nu conteaza sa ai bani multi, conteaza sa stii sa te bucuri de micile bucurii ale vietii

13.Oamenii calzi si sociabili (in marea majoritate) - IN MAREA MAJORITATE OAMENII SUNT "NEGRI" LA PROPRIU SI LA FIGURAT. ROMANII AU UITAT SA ZAMBEASCA CHIAR SI DE FORMA. STATEAM ACUM O SAPTAMANA IN OBOR SI MI S-A PARUT DEZOLANT CAND VEDEAM NUMAI OAMENII INVINSI, "BATUTI", CARE ASTEAPTA SA TREACA TIMPUL MAI REPEDE SI EI ODATA CU EL

Oamenii nu sunt "negrii" cum spui tu, sunt doar obositi de viata grea si de grijile de zi cu zi dar sa stii ca asa amarati cum sunt ei sunt mult mai calzi si sociabili in comparatie cu cei din vest, care nu au nici pe sfert problemele romanilor.

14.Timp liber mai mult si posibilitatea de a te distra intr-adevar - TIMPUL LIBER MAI MULT VINE DE LA FAPTUL CA SE MUNCESTE MAI PUTIN. DE AIA NU SE FACE NIMIC IN ROMANIA

In Romania se munceste mai mult decat in tarile din vest.Citeste articolul asta:
http://www.europeana.ro/arhivaveche/Romanii%20muncesc%20mai%20mult%20decat9092003.htm
...si cand ma gandesc pentru cati bani
Romanii nu primesc ajutoare sociale ca cei din occident, ei trebuie sa munceasca ca sa supravietuiasca.

15.Programele de la televizor in limba romana

16. Medicamentele 100 % naturale si nu exagerat de scumpe si posibilitatea de a merge la doctor privat (pentru a nu astepta atatea ore la stat), asta bineinteles daca ai bani dar nu exagerat de multi - OAMENII CARE MOR CU ZILE IN SPITALELE ROMANESTI INFECTE DE ALTFEL SI BAZATE PE SPAGA 90%. LIPSA ORICAREI COMPASIUNI DIN PARTEA PERSONALULUI MEDICAL SI SICTIRUL ACESTORA. ESTE PATETIC.

Eu am precizat clar aici: e vorba doar despre medicamentele 100% naturale si de doctori privati.Nu vorbeam despre spitalele infecte care exista in Romania.Ceea ce afirmi tu acolo e adevarat dar e valabil in cazul subiectului "DA-TI-NE 1-10 MOTIVE CA SA PLECAM DIN ROMANIA" Deci nu e valabil in cadrul acestui subiect care e exact pe invers.

17. Posibilitatea de a circula cu taxi care nu e foarte scump - CORECT :)))

18.Lipsa monotoniei si a starilor de depresie datorate acesteia

Ma mir!!Daca tot esti atat de nefericit in Romania, de ce nu ai comentat si aici ceva??

Ar fi mai multe, dar nu-mi aduc acum aminte chiar tot.

IN CONCLUZIE, ROMANIA ESTE O TARA DISTRUSA CU OAMENI DISTRUSI FARA PREMISE PENTRU O VIATA MAI BUNA, FARA VISE, DORINTE SI IDEALURI.
IDEALURILE NOASTREA AJUNG ABIA LA GENUNCHI. NU AM FOST IN STARE SA FACEM CEVA DE-ALUNGUL ISTORIEI. DOAR SA CARCOTIM SI SA NE GASIM SCUZE PENTRU INSUCCESELE NOASTRE. NE GANDIM DOAR CUM SA-L FURAM PE CELALALT SI CUM SA-I DAM IN CAP. SUNTEM INVIDIOSI PE CEILALTI SI NE CONSOLAM SA SPUNEM CA NOI MACAR SUNTEM DESTEPTI SI CA AMERICANII SUNT NISTE PROSTI SI CA NOI AVEM ISTORIE PE CAND ALTII NU AU CA NOI AM FOST MEREU LA RASCRUCE DE DRUMURI SI AM STAT DREPTI SI ASA MAI DEPARTE. SA FIM SERIOSI...ASTEA SUNT BASME

Tu esti sigur de nationaltate romana?? Daca esti, pacat de tine ca improsti tara asta cu atata noroi.MARE PACAT!

CINE ARE POSIBILITATE SA PLECE DIN TARA SA O FACA PANA CAND SICTIRUL, SI MIZERIA NU O SA-L CUPRINDA SI PE EL SI O SA SE COMPLACA IN SITUATIA EXISTENTA SI O SA ASTEPTE SA MOARA.

Aici iti dau dreptate.Cei care nu reusesc sa reziste ritmului si vietii de acolo e mai bine sa plece, poate o sa-si gaseasca linistea si fericirea in alta parte

DE CE CREDETI CA ROMANIA ESTE PE PRIMUL LOC LA CE E RAU SI PE ULTIMUL LA CE E BUN? SIGUR...TOTI AU CEVA CU NOI SARACII

De ce?? Din cauza unora care merg in alte tari si fac tara de rusine prin comportament, fapte si vorbe!Si pentru asta suferim toti, fara sa fim vinovati cu ceva.
Dar sunt sigura ca Romania nu e cea mai data dracului tara din lume, sunt o gramada de alte tari care ne intrec, sunt o gramada de uscaturi chiar si in vestul mult admirat de tine.Si ma intreb de ce oare suntem cei mai prosti vazuti?? E o mare dilema!!In orice caz, nu cred ca exista vreo natie care sa-si barfeasca tara atat de mult cu o fac romanii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Cleomax
10.bisericile deschise in orice zi,toata ziua.

poate ale catolicilor, baptistilor...alea ortotoxe au program si dai cu tunu' dupa preot sau dupa nenea cu cheia sa deschida lacasul. cel putin in Bucuresti eu n-am gasit multa vreme o biserica deschisa la orice ora. doar in ultimii doi ani de stat acolo, cand s-a reconstruit Doamna Oltea de pe Barbu Vacarescu...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by Ira
Vaaaaaai, indraznesc sa afirm ca cea mai frumoasa muzica din lume vine din Germania, draguta mea.

marele Emninescu s-a scolit tot la nemti :)) plus ca tot de-acolo vin si cei mai mari filosofi ai lumii.

Mergi la inceput