Dati-ne 1-10 motive sa ramanem in Romania!

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns allya spune:

-sunt de acord cu Idora in privinta medicamentelor, intradevar si aicea poti cumpara online orice si fara reteta, dar nu gasesti anumite produse naturiste cum sunt cele de la Plafar sau alte firme micute locale (plantfarm...), daca insa voi stiti ca se gasesc astfel de produse si in us si eu nu stiu please spuneti-mi si mie!

-carti in romana am gasit tot pe internet, dar asa e si mie imi lipseste vasta biblioteca a bunicii....

pupici,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Allya, multumesc de sfaturi!

Casandra, in legatura cu invatamantul, deja invatamant superior nu mai exista gratuit,
trebuie sa platesti diferite taxe
(la orice facultate, nu vorbesc de cele particulare care sunt pe bani)
si cel primar, gimnazial si de liceu, desi teoretic nu e cu bani,
toti se vaita ca la scoala li se cer sume f mari, la care nu pot face fata.
Plus ca eu nu cunosc copil peste clasa a 4-a care sa nu faca meditatii la greu, care costa de te rup.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cezarutza spune:

Ceea ce voi spune in continuare este o opinie pur personala si sper sa fie tratata ca atare. Eu cred ca marea majoritate a motivelor pentru a ramane in Romania, ca si cele pentru a pleca in strainatate sunt motive STRICT SUBIECTIVE. ceea ce ne determina sa plecam din tzara sunt lucruri sau intamplari care ne-au marcat in mod negativ in Romania si nu mai dorim sa le traim si de aceea cred eu ca oamenii se orienteaza spre alte tzari. Aici intervine subiectivitatea fiecarui individ in trairea anumitor intamplari. Pentru unii dintre noi este foarte important sa avem un trai indestulator, deci sa castigam bine, lucru pe care in Romania UNII nu il pot realiza - din diferite motive - tot personale (neputinta de a ocupa un job pe masura lor din cauza nepotismului, salariile descurajatoare in bransa in care activeaza, etc) si in felul asta acestia de orienteaza in alte parti unde dezideratele financiare pot fi atinse.
Acum, bineinteles, ca imi veti spune ca toti vrem sa traim bine, sa castigam bine pentru noi si familia noastra.... dar ce te faci cand familia - si aici ma refer la rude, la perosane apropiate pe care nu le-am putea incarca in strainate- sunt mai importante decat confortul financiar??? Aici iar intervine subiectivitatea ...
Nici unul dintre motive nu sunt de condamnat dupa parearea mea. fiecare dintre noi cautam FERICIREA UNDE PUTEM SI UNDE CREDEM NOI CA E MAI BINE.
Eu m-am nascut in Romania si traiesc in continuare in Romania. Ma face fericita lucrul acesta?? Da. De ce? Pentru ca pentru mine este foarte importanta cariera profesionala si imi dau seama ca in acest moment al vietii mele numai aici imi pot face o experienta in domeniul la care acced (momentan nu imi gasesc un job in bransa pentru ca nimeni nu ma angajeaza fara experienta). Dar daca cineva ar veni astazi si imi va spune "Uite am un job pentru tine in domeniul tau in strainatate" as pleca fara sa clipesc, pentru ca ASTA MA FACE PE MINE FERICITA - CARIERA, si mi-as calca pe inima si as sacrifica confortul familial, m-as face sa uit si de chitibusurile din casa mea- atat de draga mie si de bucataria sau patul meu - pentru unicul motiv ca nu acestea sunt prioritatile mele.

De aceea cred cu tarie ca cele 10 motive trebuie cautate in sistemul personal de valori.
Nu vreau sa credeti ca am avut intentia de a anula tot ce s-a spus pana acum despre aceste motive, care sunt foarte adevarate de altfel, dar foarte GENERALE.
sper ca nu am deranjat prin interventia mea, putin cam filosofica, recunosc
pupici
P.S. Urmaresc de mult timp ce se scrie pe site si mi se pare extraordinar, dar e pentru prima data cand am scris .... sper sa mai scriu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

Cezarutza, si eu sper sa mai scrii, eu personal imi regasesc in mare parte opiniile in mesajul tau.

Catalina.

This is the first day of the rest of my life!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nemo spune:

Recomand si eu doua chestii care, fara a fi litera de evanghelie, ofera, dupa parerea mea, o imagine realista:

-filmul „Frumusete americana”
-cartea „Sclavii fericiti”, de Ovidiu Hurduzeu (Editura Fundatiei Culturale Romane); autorul traieste in America, deci a vazut lucrurile de aproape

Pentru un raspuns mai general legat de sensul vietii si de ce poti face cu a ta, inclusiv in contextul hotaririi pe care o ai de luat cu privire la plecarea din tarii, as sugera „Citadela” lui Antoine de Saint-Exupery. Daca o sa gasesc timp (nu foarte probabil), o sa incerc sa extrag fragmente din ea. Dar si eu am citit-o inca din liceu si am luat o hotarire potrivnica ei in privinta plecarii.

Si o ultima sugestie, probabil surprinzatoare: „Tinerete fara batrinete si viata fara de moarte”, mai ales partea finala (de la Valea Plingerii incolo).

Tocmai cind sa trimit mesajul mi-a mai venit o idee: cartea lui Iov (Vechilu Testament); e relevanta si daca nu esti religioasa (eu nu sint; am ajuns sa citesc fragmentul respectiv fiindca era citat in "Jude nestiutul")

Se poate insa ca lucrurile care pe mine m-au impresionat sa nu ii spuna nimic altcuiva.

Cum a mai zis cineva, daca e o idee buna sau nu sa emigrezi e o chestie foarte variabila de la persoana la persoana. Retine insa ca nu depinde numai de cit succes material esti in stare sa obtii in tara in care pleci. Unora nu le ajunge asta. Daca esti o fire sentimentala, s-ar putea sa iti fie greu prin strainatate. Daca esti o fire practica, nu ramine decit sa rezolvi problema succesului material.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dda spune:

salut tuturor,
citeam azi pe o alta lista de discutii ceva despre romania care m-a scos din sarite.
este un motiv in plus de a pleca din ro cat mai este timp. O sa dau copy paste la fragmentul de acolo. GoDaddy este o firma care vindea domenii .com, .biz , .net etc ieftine. O alta firma registerfly.com sistat deasemenea orice plata din ro.
Eu cred ca pe buna dreptate romanii sunt vazuti niste hoti. ca asta sunt... Nu toti ca sa nu generalizez, dar o mare parte din cei care s-au dus afara. Nu me refer la intelectuali sau la nevestele celor care primeau drept de munca. Au speriat Spania, Germania, Italia. Va pot da multe argumente.

Sunday, March 7, 2004, 12:20:26 AM, you wrote:
cfr> Sunt client al lui Godaddy din 6 Aprilie 2002.
cfr> Tocmai am primit un raspuns de la GoDaddy referitor la faptul ca de circa o
cfr> saptamana nu mai pot avea acces la site-ul lor si deci, si la servicii
cfr> oferite acestia.

cfr> Momentan sunt consternat, insa cred ca trebuie sa punem umarul sa stergem
cfr> imaginea proasta pe care o avem in strainatate. Cred ca trebuie sa facem
cfr> curatenie printre noi, dar sa ne si impunem ceea ce este bun.
cfr> Constantin CHERSIN
cfr> FOX I.E. srl

Poti sa mai adaugi restul de mari site-uri din strainatate. Numai eu
stiu ce-am patimit cu paypal pentru ca am intrat acum in an in vacanta
din Romania(blocat contul cand trebuia sa transfer o suma destul de
mare pe care o aveam deja acolo:)). La fel si in general pentru orice,
daca sunteti romani in strainatate sau care faceti afaceri cu
strainatatea, ziceti ca sunteti din insulele feroe sau din patagonia,
mozambic, numai Romania nu. O singura data fiind bun ca security
consultant din Romania mi s-a spus "ah da, la ce rata de cybercrime
aveti acolo inseamna ca esti bun din oficiu" :) In rest NICIODATA nu
am avut decat de pierdut cand am zis Romania sau au vazut pasaport
romanesc si orice atitudine nice s-a transformat in general in siktir
profund cam pe peste tot(autoritati, bussines, etc).

Tinand cont ca respectul se castiga f. greu mai ales in b2b, probabil
copii copiilor nostrii o sa aiba parte de acest respect.

Oricum astia de au facut carding de au bagat godaddy in sperietzi
puteau sa fie si ei destepti sa ia de la unul care vinde mai scump.
Dupa ce ca godaddy.com e ieftin mai faci si carding.... ce patetic...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dda spune:

Chestia cu plecare din romania este 101% subiectiva. Unii simt romaneste altii altii vor sa nu mai simta ca oricum nu a fost alegerea lor.
Din puctul meu de vedere lucrurile stau in felul urmator.

Poate ca repet si cate ceva din ceea ce a spus Ira.
1. Familia, fara de care te simti singur - CORECT

2. Prietenii cu care sa tea ajuti, care te inteleg cand ti-e greu, cu care ai parte de zile frumoase si vesele - NU E ADEVARAT. PRIETENI SUNT PESTE TOT. EU NU AM DESCOPERIT F MULTI PRIETENI ADEVARATI IN ROMANIA. ESTE IN MULTE CAZURI DOAR O PIERDERE COMUNA A TIMPULUI LIBER. TOTI VOR SA PROFITE. SI AM FOST MEREU INCONJURATI DE PRIETENI ATAT IN LICEU CAT SI IN FACULTATE, APROAPE IN FIECARE ZI IESIND LA O BERE SAU CEVA DE GENUL ASTA. DECI NU CRED CA SUNT EU UN SINGURATIC SAU INADAPTAT SOCIAL.

3.Mancarea, in special carnea, fructele si legumele care nu sun umflate cu tot felul de hormoni, si care au gust - EU AM MANCAT CEL MAI BINE CAND AM FOST IN GERMANIA SI CEL MAI SANATOS SI CEL MAI VARIAT. AICI NU EXISTA PAINE, BRANZA ETC. DOAR CATEVA SORTIMENTE. NU EXISTA TRADITIE SI NU EXISTA O ARTA CULINARA. BUCATARIA ROMANEASCA ESTE SARACA. IN ALTE TARII SUNT MII DE FELURI DIN TOATE. TREBUIE DOAR SA AI PUTEREA DE A ALEGE. LA FEL SI VINURILE. VINURILE ROMANESTI SUNT DE CEA MAI SLABA CALITATE TOCMAI BUNE SA LE BEA SOMERII PRIN STRAINATATE CA SUNT IEFTINE. NOI AM FOST CRESCUTI INTR-UN MOD MULT NATIONALIST. DE AICI VINE IMPRESIA GRESITA CA MANCARURILE, VINURILE ROMANESTI SUNT SI BUNE. CHIAR NU SUNT. OBIECTIV VORBIND. CA SI ALTELE.....

4.Sarbatorile incarcate de bucurie,veselie, mancare multa, diferita si cu gust,alaturi de familie si prieteni - COMENTAT ANTERIOR.

5.Spiritul latin si calduros - SPIRIT SUPERFICIAL DE HOTI SI PROFITORI

6.Vecinii cu care vorbesti, mai stai la o cafea si te intelegi bine - NU MI S-A INTAMPLAT NICIODATA - IMI URASC VECINII. NISTE INVIDIOSI SI BARFITORI.

7.Posibilitatea de a vorbi in limba romana, care este atat de melodioasa si frumoasa - SARACA IN EXPRESII SI CUVINTE. FRUMUSETEA EI VINE DOAR DIN OBIJNUINTA.

8.Oameni care gandesc la mai mult decat doar sa munceasca, sa manance si sa doarma - doar o viata avem - PAI TOCMAI ASTA FAC ROMANII - MA UIT LA FAMILIA MEA DE INTELECTUALI, PRIETENII TOTI INTELECTUALI CARE IN AFARA DE MAX 5 ZILE PE AN LA MARE NU AU VAZUT NIMIC IN VIATA LOR. CEL PUTIN DUPA REVOLUTIE. PROCENTUL CELOR CARE CALATORESC ESTE EXPREM DE MIC. ROMANII AU UITATA SA SE DISTREZE. FAC 2-3 COPII SI ASTEAPTA SA TREACA VIATA SI SA MOARA

9.Copilaria frumoasa pe care o au copiii, avand posibilitatea sa-si faca multi prieteni de joaca - NIVELUL SCAZUT AL SCOLII SI AL CULTURII. LA TERMINAREA FACULTATII NIVELUL DE CUNOSTINTE ESTE DEZASTRUOS. NIVELUL SCOLII IN ROMANIA ESTE MULT SUB CEL DIN EUROPA DE VEST. NU DEGEABA NU SUNT RECUNOSCUTE DIPLOMELE.....ESTE PE BUNA DREPTATE.

10. Frumusetea naturii Romaniei, pe care nu am vazut-o in alta parte

11.Femei si fete frumoase si aranjate, barbati ingrijiti (nu toti, dar in general) - DEJA REFUZ SA MAI MERG CU RATB-UL PE TIMPUL VERII SI NU ESTE DOAR PAREREA MEA. ROMANII EFECTIV UITA SA SE SPELE CHIAR DACA APA ESTE IEFTINA. NU MAI ZIC CE ESTE LA TARA. MIZERIA DE PE STRADA REFLECTA "CURATENIA" OAMENILOR. ROMANIA ESTE O TARA MURDARA CU OAMENI MURDARI SI TRISTI

12. Posibilitatea de a fi fericit chiar si cu putin - CU CE?

13.Oamenii calzi si sociabili (in marea majoritate) - IN MAREA MAJORITATE OAMENII SUNT "NEGRI" LA PROPRIU SI LA FIGURAT. ROMANII AU UITAT SA ZAMBEASCA CHIAR SI DE FORMA. STATEAM ACUM O SAPTAMANA IN OBOR SI MI S-A PARUT DEZOLANT CAND VEDEAM NUMAI OAMENII INVINSI, "BATUTI", CARE ASTEAPTA SA TREACA TIMPUL MAI REPEDE SI EI ODATA CU EL

14.Timp liber mai mult si posibilitatea de a te distra intr-adevar - TIMPUL LIBER MAI MULT VINE DE LA FAPTUL CA SE MUNCESTE MAI PUTIN. DE AIA NU SE FACE NIMIC IN ROMANIA

15.Programele de la televizor in limba romana

16. Medicamentele 100 % naturale si nu exagerat de scumpe si posibilitatea de a merge la doctor privat (pentru a nu astepta atatea ore la stat), asta bineinteles daca ai bani dar nu exagerat de multi - OAMENII CARE MOR CU ZILE IN SPITALELE ROMANESTI INFECTE DE ALTFEL SI BAZATE PE SPAGA 90%. LIPSA ORICAREI COMPASIUNI DIN PARTEA PERSONALULUI MEDICAL SI SICTIRUL ACESTORA. ESTE PATETIC.

17. Posibilitatea de a circula cu taxi care nu e foarte scump - CORECT :)))

18.Lipsa monotoniei si a starilor de depresie datorate acesteia

Ar fi mai multe, dar nu-mi aduc acum aminte chiar tot.

IN CONCLUZIE, ROMANIA ESTE O TARA DISTRUSA CU OAMENI DISTRUSI FARA PREMISE PENTRU O VIATA MAI BUNA, FARA VISE, DORINTE SI IDEALURI.
IDEALURILE NOASTREA AJUNG ABIA LA GENUNCHI. NU AM FOST IN STARE SA FACEM CEVA DE-ALUNGUL ISTORIEI. DOAR SA CARCOTIM SI SA NE GASIM SCUZE PENTRU INSUCCESELE NOASTRE. NE GANDIM DOAR CUM SA-L FURAM PE CELALALT SI CUM SA-I DAM IN CAP. SUNTEM INVIDIOSI PE CEILALTI SI NE CONSOLAM SA SPUNEM CA NOI MACAR SUNTEM DESTEPTI SI CA AMERICANII SUNT NISTE PROSTI SI CA NOI AVEM ISTORIE PE CAND ALTII NU AU CA NOI AM FOST MEREU LA RASCRUCE DE DRUMURI SI AM STAT DREPTI SI ASA MAI DEPARTE. SA FIM SERIOSI...ASTEA SUNT BASME

CINE ARE POSIBILITATE SA PLECE DIN TARA SA O FACA PANA CAND SICTIRUL, SI MIZERIA NU O SA-L CUPRINDA SI PE EL SI O SA SE COMPLACA IN SITUATIA EXISTENTA SI O SA ASTEPTE SA MOARA.

DE CE CREDETI CA ROMANIA ESTE PE PRIMUL LOC LA CE E RAU SI PE ULTIMUL LA CE E BUN? SIGUR...TOTI AU CEVA CU NOI SARACII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Subscriu la cele spuse de Zizee si Dda.
Din cele enumerate de Ira si altii, sunt de acord ( parere personala) doar cu ideea ca esti departe de familie. Atat!!!!!!!!

In rest, imi cer scuze, insa oameni calzi chiar nu vad pe unde sunt, dimpotriva, zilnic ma izbesc de mitocani. Sa vad spun cum se reped barbatii romani sa se suie in autobuz? De cate ori am fost imbrancita? Cum se suie in grupuri in autobuz, si urla ca dementii, nemaivorbind de vocabularul extrem de vulgar folosit. Astea nu sunt cazuri izolate, vad asa ceva zilnic ( din pacate).

Mancare buna???? In toate tarile unde am fost am mancat mult mai sanatos decat in Romania.

Vecini buni? Unde?????????

Continuitatea profesiei? As spune ca afara am mult mai multe sanse de a0mi continua profesia, si intr-un mod mult mai demn. Sa mai mentionez salariul?

Prieteni????????? Cei adevarati se gasesc foarte rar, si niciodata nu am intampinat piedici in a gasi prieteni in alte tari.

Femei si barbati frumosi? Mai bine ma abtin de la comentarii.

Peisaje unice? Atunci ce mai spuneti de Italia, Austria, Elvetia... si lista poate continua...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aida_o spune:

Femei si barbati frumosi???????
Haaaaaaaa? Asta este un motiv pentru ca o persoana sa ramina in Romania??? Nu pot sa cred!

Copiii care isi fac prieteni???
Dar ce? In alta tara nu isi fac? Sistemul de predare de aici este mult mai uman, le stimuleaza mult mai mult creativitatea. Ca sa nu mai spun de copii, care sunt mult mai dezghetati aici.

Peisaje unice?
Pai oriunde sunt peisaje unice, fiecare peisaj este unic, in felul lui. Inca ceva: cita verdeata mai este in Romania? Am fost acum pt 5 zile in tara, si mi s-a rupt sufletul, sa vad cit de multi pomi se tot taie anual, cit de sterp este pamintul...

Cit despre vecini: imi amintesc o reclama, cred ca la Flanco: vecinii care spioneaza pe ceilalti, spunindu-si "de unde au draga, astia, bani sa-si ia masina de spalat?" Beaaaaaah... Mi-e groaza, numai cind imi amintesc! Sa-mi fie dor de asemenea vecini? NICIODATA!

De poluare, nu mai zic nimic! Am locuit in centrul Bucurestiului, unde abia se mai respira!

Ma opresc aici, ca n-are rost sa intru cu nimeni in polemica. Oricum, motivele pro evocate, sunt taaaare subtirele. In afara de chestia cu familia pe care o ai aproape, toate motivele sunt tare shubrede, sa-mi fie cu iertare!

oriunde ati fi, fiti uniti, dragi romani...
http://community.webshots.com/user/atomskin-date

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

DDA ,bine ai venit la DC.
Mi-a placut raspunsul tau.Ai descris cit se poate de bine .

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput