Dati-ne 1-10 motive sa ramanem in Romania!

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mn spune:

quote:
Originally posted by gorjan

Cred ca e loc destul intre cele doua extreme Romania si US in cazul tau. Nu stiu cu ce l-ar fi incalzit pe copilul omului respectiv toata aceasta grija daca in momentul ala cineva ar fi facut o miscare gresita(speriat sau nedumerit ) si politistul ala zelos ar fi scapat un glonte in capul tatalui.

regulile sunt facute sa se respecte, asta lipseste in Romania.
se stie clar ca atunci cind esti somat de politie trebuie sa nu te misti. Deci hai sa nu vorbim de politisti zeolosi.

quote:

tine re 15-16 fiind linga piscina dupa ce s-au imbracat si-au scos sutienele pe sub haine asa cum cred ca toate fetele din Romania fac macar din cind in cind. I s-a parut dezgustator mai ale ca sint si adolescenti baieti in zona si copii. Am ramas muta . Daca asta e societate normala inseamna ca io nu sint.

o tinara la 15-16 ani poate fi mama, deci cred ca poate fi considerata matura. Si poate feciori doamnei au vazut mai multe...
Dar hei, asa sunt oamenii mai "pudici" in zonele aceastea si vor sa isi protejeze cit mai mult copii.
Oricum, este fain ca in RO poti sa mergi la balul bobocilor pentru a participa la o partida striptease...deci, baieti...(ca sa revenim la subiectul mesajului) inca un motiv de a ramine in Ro, sigur nu o sa gasiti asa ceva aici

mn.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Confuzia este intre societate si cazurile rare.

Am auzit destule rele din Romania (copiii strazii, prostitutie, droguri samd). Cind astfel de reportaje ajung in Vest, Romania se scandalizeaza ca nu asta ne defineste.

De ce ar fii altfel in Canada sau SUA? Citeva cazuri izolate si senzationale nu definesc o societate.

Anamaria mama la Nick (6)& Alex (3)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

Eu am un singur motiv: familia. Casa poti sa-ti faci oriunde, dar fara ei degeaba...

Gabi Barta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allya spune:

1. hai sa nu criticam mancarea romaneasca care e variata si gustoasa si facuta si asa din putinul pe care fiecare il are. Gospodinele romance sunt jos palaria! nu ingredientele ne lipsesc prin strainataturi (tot le gasim noi) ci mama sau bunica care le foloseau... si apoi fiecaruia ne place si cu ce ne-am obisnuit. Intradevar Romania nu se compara cu SUA ca si varietate culinara, caci in us sunt bucatarii din toata lumea si restaurante de toate felurile. Dar bucataria romaneasca nu e nici jalnica, nici lipsita de imaginatie si ingrediente. Numai in Ardeal sa mergeti sa vedeti ce bunataturi se fac pe acolo si cate varietati...

2. vinurile romanesti sunt bune si f bune si tin piept cu cele italienesti si frantuzesti (asta din cate am incercat eu, si mie imi place vinul in mod special, ma delectez cu el imi place sa-l degust...), am gasit insa vinuri grecesti extraordinare ca si buchet si aroma si si unguresti. Fiecare tara de fapt are bautura ei si romanii au felurile lor speciale de vin. Si nu se poate face asa o comparatie grosolana, vinurile sunt pe categorii: dulci, albe, seci, demi-seci, rosii etc Comparatiile le putem face doar intre vinuri de aceeasi categorie...abia atunci poti sa zici da mai, vinul acesta rosu sec frantuzesc e mai bun decat asta romanesc tot rosu si sec...

3. limba romana este o limba si f bogata si frumoasa si complexa, are ritmul ei care are muzicalitate, se gasesc cuvinte pt exprimarea oricarei stari in mai multe feluri. Bravo LAI pt poezia superba si ilustrativa!

Nu atacati vinurile si mancarurile romanesti daca nu ati incercat altele. La fel si cu limba romana....

in rest sunt de acord cu dda, doar nu degeaba am plecat si eu vazand cu ochii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns allya spune:

Bravo Conchita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Maana spune:

Stop-cadru de dimineata romaneasca:
Tramvai-Iasi-Cotnari-Billa,drum spre servici:
Stau infrigurata pe scaunul tare(tare prafuit) si pare ca ma harai direct cu fundul pe sine asa zdranganitor e tramvaiu'.
In fata mea, un om cu o caciula de oaie ponosita(caciula ,oaia?)duhneste subtil a ceapa. Din spate, o tuse acerba cu danf violent de usturoi.De sub bancheta din fata se ivesc niste pantofi maro ponositi, dati cu crema neagra. O batrana cu haine soioase si cu 3-4 boccele dupa ea aburca in tramvai din urmatoarea statie, intinzand mana tremuranda dupa bilet, la vatman. Acesta-i racneste:"La taxator mamaie!"3 fete de liceu(scoala profesionala)cu aceleasi 3 geci xiung yang vorbesc tare si rad vulgar de parc-ar fi singure in tramvai. O doamna cocheta imbracata cu costumul al bun si machiata cu mult albastru marin pe la ochi ezita sa se aseze sa nu-si murdareasca fusta. Sta agatata stingher de bara, geanta lacuita de bazar atarnandu-i.O familie -mama, tata si 3 progenituri -se duc "la tara", au 2 sacose burdusite cu sticle goale de plastic iar 3 paini se ivesc impudic din alta sacosa. Cobor , cu un chef teribil de viata. Cu dureri de la atata realitate romaneasca. Prea mult pentru o biata luni dimineata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

quote:
Originally posted by Maana

Stop-cadru de dimineata romaneasca:
Tramvai-Iasi-Cotnari-Billa,drum spre servici:
Stau infrigurata pe scaunul tare(tare prafuit) si pare ca ma harai direct cu fundul pe sine asa zdranganitor e tramvaiu'.
In fata mea, un om cu o caciula de oaie ponosita(caciula ,oaia?)duhneste subtil a ceapa. Din spate, o tuse acerba cu danf violent de usturoi.De sub bancheta din fata se ivesc niste pantofi maro ponositi, dati cu crema neagra. O batrana cu haine soioase si cu 3-4 boccele dupa ea aburca in tramvai din urmatoarea statie, intinzand mana tremuranda dupa bilet, la vatman. Acesta-i racneste:"La taxator mamaie!"3 fete de liceu(scoala profesionala)cu aceleasi 3 geci xiung yang vorbesc tare si rad vulgar de parc-ar fi singure in tramvai. O doamna cocheta imbracata cu costumul al bun si machiata cu mult albastru marin pe la ochi ezita sa se aseze sa nu-si murdareasca fusta. Sta agatata stingher de bara, geanta lacuita de bazar atarnandu-i.O familie -mama, tata si 3 progenituri -se duc "la tara", au 2 sacose burdusite cu sticle goale de plastic iar 3 paini se ivesc impudic din alta sacosa. Cobor , cu un chef teribil de viata. Cu dureri de la atata realitate romaneasca. Prea mult pentru o biata luni dimineata!

Hai ca ai umor! Recunosc peisajul din studentie and after. Eu un singur lucru ador la Buzau, acela ca nu sunt necesare mijloacele de transport in comun, data fiind maretia orasului, care se poate bate cu piciorul intr-o ora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns armandcp spune:

Baia de incultura este si in NY. Chiar mai evidenta.
Am stat 4 ani si ceva acolo.
Este drept ca sunt mai multe mijloace de culturalizare. Insa daca nu ai posbilitatea sa mergi pe viu (da-mi voie sa ma indoiesc de 25 de dolari biletul la Metropolitan Opera) exista si altfel de mijloace. Gasesti carti foarte bune si spectacole foarte bune pe DVD de ex. In genere a merge la opera sau a vedea o piesa buna de teatru implica ceva bani. Ca ex, am fost la premiera Cirque du Soleil in NY City si am dat 150 pe doua bilete. Nu e chiar ieftin.
In alta ordine de idei, cu toata experienta neplacuta de a ne fi nascut si trait o buna vreme in Romania, nu avem de ce sa injuram Romania, cum insa nu avem nici de ce sa o laudam prea mult. Cum le-am spus si celor de la servici, asa cum e ea, e tara unde m-am nascut si pe care o iubesc.
Ca e locuita, e alt aspect.
Singurul motiv pentru care am fi ramas in Romania, ar fi fost parintii nostri.
Prieteni ? Hm, este un termen cam usor folosit .
Prietenia nu inseamna un companion de beri si spituri.
Nu este totul perfect , insa asta a fost decizia noastra si cel putin pana acum nu am vazut nici un motiv sa luam un zbor spre Romania, fie el de placere sau de business.
Imi pare rau sa spun, insa cultura Romaniei este formata din adevaratele culturi universale. Restul, gen Zaharia Stancu, e import sovietic sau alte nazbatii.
Personal, nu cred ca un asa subiect se poate acoperi intr-un forum, si nici nu poate fi discutat obiectiv.

Cu respect,
Armand

Mergi la inceput