Ati fost vreodata la...Sovata?
Buna, fetelor, va urmaresc demult dar numai acum am "indraznit" sa intru. Sunt si eu o aspiranta batraioara, avand in vedere ca am in spate mai bine de 4 ani de incercari. Diagnosticul: sterilitate secundara.
Care dintre voi ati fost la Sovata si ce efecte a avut? Eu am mare incredere in astfel de tratamente, cu toate ca am incercat si eu o data Sovata, acum vreo doi ani, si nu s-a lasat cu bb. In schimb, am scapat de chisturi, anexite, infectii,...De atunci n-am mai avut probleme cu astea.
Acum 4 ani am inceput tratamentul cu Clostylbegit, in urma caruia am facut o suprastimulare. De atunci m-am speriat si am luat-o mai mult pe vitamine si pe naturiste (cum ar fi Mastodynon-ul). HSG-ul e OK, analizele sotului la fel, bilantul hormonal pare bun (prolactina putin marita, dar nu trece de limita superioara). Am vrut sa fac o laparoscopie dar medicul din Canada mi-a spus ca nu e de prea mare folos. Luna asta sunt la a treia IAS, care dupa temperatura nu pare sa fi dat rezultate. Doctorul meu recomanda sa te opresti dupa 3 inseminari si sa treci la alta etapa, care presupune o hiperstimulare ovariana. Nu stiu exact ce inseamna asta, stiu doar ca trebuie sa faci injectii hormonale in fiecare zi. Nu m-am documentat pt. ca nu ma intereseaza procedeul. Deci alternativele ar fi: hiperstimulare sau FIV. Eu vreau sa trec peste prima si, cand voi avea suficient curaj, sa o incerc direct pe a doua.
In Romania mi se spunea ca nu ovulez, aici cica se intampla asta garantat. La intrebarea "De ce nu se intampla?", doctorul de aici mi-a spus ca nici el nu stie, probabil ca am ghinion. Pai de patru ani tot ghinion sa am, dom'le? Probabil ca oi face parte din categoria "sterilitate inexplicabila".
Cam atat pentru primul mesaj. Imi face bine sa va citesc, abia mai aflu si eu cate ceva din experienta altora.
Deci...sa nu uitam de unde am plecat: SOVATA.
Dodo.
Raspunsuri
bety spune:
Buna, Dodo24 si sedere cat mai scurta la aspirante. Sper sa afli toate informatiile de pe acest Forum, pentru ca o data intrata aici, nu te mai saturi de citit. Afli de toate.
Si eu sunt aspiranta de cativa ani, si tot sper. Am fost si la Sovata, anul trecut in august. Am facut cate 10 sedinte din toate procedurile care se fac acolo: tampoane cu namol, spalaturi vaginale, ultrasunete si baie. A fost superb (verdele peisajului m-a innebunit de tot)! La controlul final, mi s-a spus ca sunt foarte sensibila, mi-a dat un tratament de 3 luni cu antibiotice, antiinflamator si polidin, urmand sa evit sarcina, iar apoi, trebuia timp de alte luni sa fac stimulare cu closty si sa prestez puternic. Dar, nu am mai apucat celele urmatoare 3 luni, ci numai una, ca sotul a trebuit sa plece din tara si mai vine in iulie. Deci... acum stau linistita, va urmaresc pe voi si ma bucur pentru orice aspiranta care devine mamica. Si eu am facut o operatie laparoscop, apoi toate cele, inclusiv inseminari (doar 2 la numar) si nimic. Pot sa spun ca toti imi spun ca nu am nimic si ca trebuie sa ma linistesc la cap si ca o sa fie cand o sa fie.
Pupici, Beatrice
anis spune:
Pupici si bine ai venit si sedere cat mai scurta.
Cauta pe forum...sau poate cineva dintre moderatori sa te ajute...cu link-ul despre sovata..s-a discutat o gramada..
Pupici
AniS
dodo24 spune:
Multumesc, Beatrice si Anis. Si voua va doresc numai bine si sa trecem la categoria mamici anul asta, ca nu se mai poate...
Beatrice, cum mai arata baza de tratament? Cand am fost eu arata jalnic, dar cand lupti pentru o cauza nobila...ce nu faci!
Te intreb pt. ca as vrea sa mai dau o fuga in vara la Sovata.
Dodo.
crinuta spune:
Eu am mult mai multa incredere in Techirghiol decat in Sovata.
Spui ca nu ai ovulatie. Ciclul cum este? De obicei cand nu ai ovulatie, nici ciclul nu este regulat.
Cum arata graficele tale de temperatura?
Crinuta
dodo24 spune:
Medicul de-acasa imi spunea ca nu am ovulatie, pt. ca temperatura nu se mentine peste 37 in a doua parte a ciclului, ceea ce mi se pare o tampenie.
Medicul de aici, fara sa ma intrebe de curba termica, pe care o considera o metoda depasita si inexacta, mi-a facut stimulare cu Serophen si o ecografie transvaginala in ziua a 12-a, cand foliculii pareau prezenti. Mie mi se pare totusi putin o singura monitorizare pe luna.
Ciclul il am regulat, la 28 de zile. Doar luna trecuta, dupa a doua inseminare, l-am avut de 32 zile, asa, ca sa-mi prelungeasca parca si mai mult emotiile. In plus, tot atunci a durat putin, doar trei zile, si cu scurgeri maronii. Iarasi medicul n-a avut nici o explicatie pentru asta.
Hai sa-ti arat, Crinuta, graficul pe luna asta, ca tot m-ai intrebat de temperatura:
ziua 1: 36,6
z2: 36,9
z3: 36,6
z4: 36,8
z5: 36,8
z6: 36,7
z7: 36,7
z8: 36,8
z9: 36,6
z10: 36,7
z11: 36,7
z12: 36,7
z13: 36,7
z14: 36,8
z15: 36,9
z16: 37
z17: 36,7
z18: 37
z19: 37
z20: 37
z21: 37
z22: 37,2
z23: 37
z24: 37,15
z25: 37,2
z26: 37,15
z27: 36,9
Maine: ziua Z!
Eu zic ca am ovulat in z17, dar se pare ca degeaba...
De ce spui ca ai mai multa incredere in Techirghiol?
Dodo
Oana_B spune:
puf..puf..sa le sterg de praf, le-am scos din arhiva:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=10564
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=10619
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=13965
tratamente balneare.
Oana_B
crinuta spune:
M-am uitat peste graficul tau. Ai temperaturi destul de mari in perioada foliculara. Si eu spun ca ai ovulat in ziua 17, dar nu inteleg de ce spui ca temperatura nu se mentinte peste 37, ca eu vad ca se mentine, cu exceptia ultimei zi, in care temp este 36.9.
Ai avut salt de 0.3, ceea ce este suficient.
Iti urmaresti mucusul concomitent cu temperatura?
Eu personal nu am fost nici la Sovata, nici la Techirgiol, ci vorbesc numai din auzite.
Oricum, in statiuni balneare se rezolva probleme de genul anexite, trompe infundate, dizmenoree, nicidecum probleme de ovulatie, care trebuie tratate hormonal.
Crinuta
crinuta spune:
Si inca ceva. Un ciclu de 28 de zile este considerat ciclu ideal. Sansele de a nu ovula cu un astfel de ciclu sunt aproape nule.
Crinuta
dodo24 spune:
Da, dar nu intotdeauna graficul meu a aratat asa frumos. In ultimele trei luni am facut si stimulare.
Mucusul nu-l prea urmaresc, ce-i drept, dar o s-o fac.
Exista simptome care indica nidarea oului fecundat?
Multumesc pentru raspunsurile voastre, Crinuta si OanaB, am rasfoit si in arhiva si acum m-am lamurit cum e cu Sovata si Techirghiolul. Despre cel din urma nu stiam mare lucru, dar se pare ca "da mai bine" decat Sovata.
Va pup, Dodo.