Analize hormonale

Analize hormonale | Autor: danette

Link direct la acest mesaj

Buna!
Sunt o aspiranta de 30 ani si am aprox. 6 luni de incercari la activ, dar sunt stresata de 3 luni deja, in ultima luna fiind de-a dreptul fff. stresata...Pana acum am facut doar controale ginecologice clasice (tuseu, ecografie, colposcopie, frotiu vaginal) si totul este in regula. Sotul meu a facut o spermograma iar rezultatul a fost in limite normale pentru toti parametrii.
Mi-am monitorizat curba menotermica luna trecuta, pare sa fie in regula si faza estrogenica si faza luteala (14 zile). Ovulatie in ziua 14. Cel putin asa pare conform graficului de pe :www.fertilityfriends.com/home/DANA87
Nu inteleg de ce nu raman insarcinata.
Este posibil totusi sa existe o dereglare hormonala, chiar daca ciclul meu evolueaza normal?

Eu sunt din Baia Mare, dar pentru investigatii merg in Cluj, deoarece ginecologii din BM sunt "f. talentati". Medicul meu din Cluj m-a pasat luna trecuta spunandu-mi ca e prea devreme sa-mi fac griji si ca alte analize, gen HSG, sunt dureroase si sa nu ma grabesc. Cum se fac dozarile hormonale? Trebuie sa ma trimita medicul ginecolog la analize?
Pot sa le fac in orice laborator? Imi spun ei zilele cand trebuie sa-mi ia sange?

Va rog mult "luminati-ma", caci vad ca multe dintre voi a-ti trecut prin asa ceva...

Dana

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Mai devreme de 1 an nu ai de ce sa iti faci griji. Mai asteapta cateva luni, si daca totusi nu se intampla, poti incepe unele investigatii, insa deocamdata eu spun ca e prea devreme.

Ai mare grija cu stresul, ca poate constitui o piedica serioasa.

Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Ma apucat rasul Crinuta.... mai citeste ce ai scris..si ia-l si tu ca sfat....

Pupici

AniS

Mergi la inceput

Dana,
Intr-adevar e un pic cam devreme ca sa te apuci de lungul drum al analizelor.
Mai asteapta cateva luni,macar.

Analizele hormonale se fac in zilele 3, 14, 21. Se fac la orice laborator!

Dar daca ai ovulatia certificata prin ecografie, sunt slabe sperante ca hormonal sa nu stai bine..poate eventual cu progesteronul..

Asa ca inarmeaza-te cu rabdare si mai incearca!

Pupici

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Anis draga, parca tu nu am stii pe mine ce bine ma pricep sa dau sfaturi altora pe care eu insami nu le aplic...

Crinuta

Mergi la inceput

Am uitat sa-ti urez BINE AI VENIT LA si sedere cat mai scurta!

AniS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

draga danette, bine ai venit printre noi iti urez sa te muti cat mai curand in lista lunga de burtici de pe topicul optimistelor.. eu imi permit sa-ti zic un singur lucru: daca inceperea investigatiilor te linisteste, atunci nu mai sta pe ganduri, mai bine decat sa stai cu ochii pe calendar si sa numeri lunile.. si eu m-am dus prima data dupa 6 luni de incercari calculate si tot la fel, dr. m-a trimis la plimbare (scuzati expresia), mi-a spus sa mananc sanatos si sa nu ma stresez.. ce am facut? am schimbat doctorul si mi-am urmat telul..

un link despre profilul hormonal:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=14672

pupici si sa auzim de

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

danette, bine ai venit la aspirante si sedere scurta.nu dispera asa repede, se poate intampla oricand.
daca vrei sa afli cate ceva despre bilantul hormonal intra in arhiva de anul trecut si o sa gasesti o multime de post-uri cu ce te intereseaza. nu stiu sa fac link ca ti le-as aduce eu aici, poate face cineva si ma invata si pe mine

aime

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danette spune:

MUltumesc mult pentru urarile de bun venit!

Eu urmaresc mesajele de pe DC inca din iulie 2003 cand am inceput sa ma gandesc ca e cazul sa am un bb. Mai des in ultima vreme, si recunosc ca f. multe chestii le-am citit prima oara pe acest site.

Adevarul este ca si eu tare tare imi doresc sa trec la sectiunea burtici cat mai repede...
Concluzia e ca totusi trebuie sa stau si sa mai astept ... nu?...
Desi, imi imaginez ca stiti si voi cat de greu trec lunile.

Ce bine ar fi sa avem ovulatie saptamanal...

Multumesc pt. link, eu inca nu ma descurc prea bine pe site, asa ca nu stiu daca l-as fi gasit usor.

Inca o intrebare, testul Huhner (postcoital) se face deasemenea in orice laborator?
L-as mai face si pe asta, ca sa mai elimin (eventual) un factor...

Dana

Mergi la inceput

tuturor!

Dana

Mergi la inceput

Anis, am vazut fotografiile puse pe community.webshots.
Imi pare bine ca am reusit sa va vad, parca e altceva cand si vizualizezi persoanele cu care-ti scrii...
Eu sunt pe http://community.webshots.com/user/zonzo101

Toate sunteti din Bucuresti?

Dana

Mergi la inceput