Inseminare artificiala [IAS] 7
Raspunsuri - Pagina 11
Lali spune:
Fetelor, dragutelor, hai sa ne ridicam moralul putin, ca va veni soarele si pe strada noastra !
Eu fac vineri IAS nr. 2 daca totul merge bine la monitorizare. Va tin la curent oricum.
Am o intrebare mititica : ce faceti voi dupa IAS ? Mie Dr. mi-a indicat sa stau in pat in acea zi si a doua si doar plimbari usoare in a treia si apoi, totul normal, bineinteles ca fara eforturi fizice deosebite. E OK ?
Lali
claudia_a spune:
Lali si mie Prof Ancar dupa prima inseminare la fel mi-a spus, sa stau cel putin 2 zile linistita in pat....apoi plimbari mici si fara efort!!!
Multa bafta la inseminare si fii optimista!
Claudia
irinacodrina spune:
Buna, sunt noua pe aici... Cine imi poate spune in ce consta inseminarea.... si cam cat costa?
Lali spune:
Bine ai venit IrinaCodrina.
Citeste ARTICOLUL INFORMATIV; acolo vei afla multe informatii utile .
In esenta IAS este "inseminare intrauterina cu sperma partenerului (sperma este depusa direct in cavitatea uterina)".
Nu e o procedura foarte complicata din punctul de vedere al pacientei, nu necesita spitalizare, nu doare (ma rog, nu e nici chiar placuta).
Mai intreaba-ne daca ai nelamuriri ! Si spune-ne despre tine!
Lali
gabid spune:
Claudia,sa inteleg ca nu a reusit prima inseminare?Ce urmeaza?Nu trebuie sa renunti!
Gabi.
gabid spune:
Irina,o inseminare la Giulesti costa aproape 100 $.Medicatia este separat in functie de pacienta.
Trebuie sa ai uter pefect,trompe perfecte...deci trebuie sa faci o HSG.
Sotul trebuie sa aiba o spermograma normala...altfel trebuie sa faci FIV ca mine.
Gabi.
Lali spune:
Am vesti bune, sunt in monitorizare, am un folicul maricel de 17/18 in ziua 11 si sper ca peste doua zile sa fac inseminare !
Va tin la curent !
Lali
irinacodrina spune:
Buna, din nou. Multumesc de informatii. Am citit intre timp toate mesajele si am prins ideea. Eu inca nu stiu daca voi avea nevoie de inseminare. Deocamdata sunt in ceata totala.... Sunt astmatica, mai exact cu bronsita astmatica, sub medicamentatie de ani de zile. Acum e o boala oobisnuita, medicamentele pe care le iau de ceva ani sunt doar sub forma de inhallere, asa ca nu fac rau unui copil. Problema e alergia (tot ea a provocat si astmul), pentru care iau zilnic pastile. Mi-am pus mereu probleme, ca nu stiu daca e permisa o sarcina pe fonsul medicamentelor... insa la iasi am mers pentru un control pentru tiroida (gasisem un nodul), in ideea de a-mi curata organismul, pentru o sarcina... am intrerupt si anticonceptionalele. Insa la iasi, am aflat cu stupoare ca e posibil sa nu pot ramane insarcinata. Am facut un alt ecograf, caci cele de la Suceava erau aiurea, fiecare zicea altceva. Duminica merg din nou la Iasi, pentru niste dozari hormonale. Cu rezultatele, inapoi la doctorita (Trifan), care va da verdictul. Mi-a spus deja ca uterul e foarte mic. Daca e infantin, nu am nici o sansa.... Eu sper sa fie ceva tratabil... Mai spunea ca problemele hormonale ar putea fi de la hipofiza...se va vedea la analizele de duminica. Am mai aflat cu ocazia asta ca anticonceptionalele pe care le-am luat 3 ani de zile mia-u fost recomandate aiurea.... doar dupa un ecograf... si ca pentru mine erau chiar contraindicate (sunt grasunica), puteam sa dau in diabet. Cresterea mare in greutate din ultimul an am pus-o in seama tiroidei... care se pare ca e bine-merci (dr.Braisteanu, care a fost tare dragut), iar vina e tot a anticonceptionalelor. Am luat 2 ani si ceva Mercilon, iar in ultima perioada Logest. Cu an in urma am luat 5 luni de zile Diane35, ca tratament pentru hirsutism. Noroc ca am renuntat (din cauza astmului, care era grav, deci prioritar in perioada aceea). Cam asta despre mine.
Lali, zi-mi si despre tine. Si bafta multa! Dati-mi vesti bune, sa imi creasca mralul!
Uitasem.... aici la Suceava, dupa un ecograf, am bocit 2 zile... dr.mi-a spus ca "cu uterul asta nu ai sa faci in veci copii". Sper sa nu fie corecta informatia.
irinacodrina spune:
Uitasem..... m-am luat cu explicatiile....
Multumesc mult de primire.... nu ma asteptam, sincer, la discutii atat de sincere, prietenoase... de imbarbatare...
Bafta mare tuturor!