Umbra ex-ului

Umbra ex-ului | Autor: lena

Link direct la acest mesaj

Nici nu stiu cu ce sa incep...Ok, cu inceputul cum mi-ar spune mama razand. De vreo saptamana am primit vreo 5 mail-uri de la actuala prietena a fostului meu sot. Desi cu primul meu sot nu am mai luat legatura de ani buni de zile, iata ca apare in viatza mea, umbra lui si nu oricum ci prinde contur din spusele unei femei care il iubeste nespus.

Eram foarte indragostiti unul de celalalt, dar si plini de pasiunea nebuna a tineretii. Ne-am casatorit la nici 20 de ani eu si 23 el...Eram frumosi nebuni si tineri! Ne-am despartit dupa vreun an jumate, si-n ziua divortului am fugit cu masina la munte si am petrecut cu sampanie 3 zile inchisi intr-o camera de hotel...Eram zbuciumati si nu puteam trai unul fara altul, relatia noastra a mai durat inca 3 ani.

In clipa in care totul s-a rupt definitiv, el mi-a spus:"nu am sa te iert niciodata!"...ce-i drept au ramas resentimente, desi eu am incercat pe cat posibil sa ramanem prieteni, el de cate ori a mai avut ocazia sa ma vada, avea ca o strangere de inima si-mi vorbea ironic si nu a fost ocazie sa nu-mi arunce in fatza ca el nu a uitat ca l-am parasit!

De mai bine de sapte ani de zile are o prietena stabila, dar cu toate astea absolut toti prietenii nostri comuni mi-au spus ca noi nu mai suntem la fel, adica si el si eu...eu cred ca m-am maturizat, am mai crescut, el a ramas acelasi aventurier, un visator inrait si un om de afaceri necrutator.

Ea mi-a scris (mi-a si spus de unde are adresa mea de mail, dar nu era nici un secret caci o au si prieteni de-ai nostri de pe timpuri) ca nu mai poate, ca eu sunt ca o umbra intre ei doi. Ca i s-a intamplat sa auda numele meu chiar si in momente mai intime, sa auda vesnic aceasi retinere in fatza intemeierii unei familii, caci el spune ca a fost casatorit o data si nu-i mai trebuie, adica cu mine, ca el spune ca o iubeste si ea e singura femeie care conteaza cu adevarat in viatza lui, dar nu vrea sa treaca anumite granitze...ca desi el spune ca ma uraste, ea simte ca e doar ura pentru faptul ca l-am parasit desi il iubeam...mai mult, ma acuza ca i-am furat tineretea, si ca desi el are doar 33 acum, ea nu va reprezenta niciodata nimic din ceea ce vrea ea sa reprezinte pentru el, comparatia e acolo, gata...Eu nu stiu ce as putea face!

Daca i-as raspunde la mail-uri, cred ca as gresi...eu cred ca ea dintr-un prea plin sufletesc a facut asta, ca sa se descarce! El nu m-a cautat niciodata de cand am plecat din tzara si nici cand eram acolo si bineinteles nici eu, dar e adevarat ca daca ne vedeam din intamplare prin vreun club sau pub, el cu ea, eu cu al meu, si totusi era atata tensiune in aer. Mai demult, in clipa cand erau impreuna de vreo 3 ani l-am rugat sa nu ma mai priveasca asa, era si tristete si dispret in privirea lui, caci eu vreau sa ne purtam ca doi oameni maturi si sa ne dam buna ziua...el mi-a spus:"niciodata! nu pot sa nu-mi aduc aminte cand te vad! atat!"

Acum cu scuzele de rigoare pentru asa lunga poveste, ce-as putea oare eu sa-i spun acestei fete, nu stiu...Cum sa o fac sa inteleaga ca dezgroapa fantome si mai ales ca eu am o familie, copil, ca el este doar o amintire si o parte din trecut. Oare care sa mai fie vina mea acum dupa atata timp? Si mai ales fatza de ea...daca am gresit cu ceva fostului meu sot, e alta poveste si de dinaintea ei.

Lena

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Elenalove27 spune:

Draga Lena,
parerea mea personala este sa o ignori si sa iti vezi de familia ta in continuare , ce a fost a fost , exact cum ai spus si tu ea incearca sa "dezgroape fantome "!!!
Nu ii da importanta si IGNORO !!!
Multa sanatate !

Elena Alvaro Alvaro-Daniel http://community.webshots.com/user/elenalove27

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Pai ai doua variante: ii raspunzi politicoasa, o data si pentru totdeauna, ca intre tine si ex totul s-a terminat si ca are "green light" sa isi vada de viata ei sau a lor ca si cuplu...
Ori ii dai "ignore"...
Tu stii cel mai bine care varianta se potriveste.
J.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lena spune:

quote:
Originally posted by Julie

Pai ai doua variante: ii raspunzi politicoasa, o data si pentru totdeauna, ca intre tine si ex totul s-a terminat si ca are "green light" sa isi vada de viata ei sau a lor ca si cuplu...
Ori ii dai "ignore"...
Tu stii cel mai bine care varianta se potriveste.
J.

Julie ai dreptate variante sunt doua...chestiunea este ca ultimul mail e ceva mai delicat...povesteste in el de o sinucidere, lucru care mie mi se pare tare grav, chiar si sa te joci asa cu niste cuvinte...si ca daca se intampla asa ceva o sa fie numai vina mea, ca i-am distrus ei viatza! Chestioare de genul asta...In fine, sper ca sunt prostii.

Ce sa zic, ignore e cel mai bun, asa si aveam de gand, dar am inceput sa visez numai tampenii noaptea, evident ca m-a rascolit si enervat in acelasi timp aceasta situatie, departe de a avea legatura cu viata mea actuala.

Mersi mult de raspunsuri fetelor, Lena

Mergi la inceput

Lena, daca ai inceput sa visezi tampenii noaptea, poate ca asta a si fost scopul acelor mesaje.
Nu cred ca trebuie sa te culpabilizezi de ceva. Da "ignore" si blocheaza e-mai-urile care iti vin de la adresa cu pricina.
Iti urez liniste sufleteasca.

Julie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Asa cum au zis si fetele, nu ai alta solutie decit sa o ignori, mai ales ca i-ai zis ca ai viata ta...la urma urmei, nu este vina ta ca el a ramas "obsedat", iar ea, daca a vazut ca nu-l poate vindeca, de ce a mai ramas cu el? Probabil ca ei ii este mult mai usor sa arunce vina esecului relatiei pe tine, decit sa-l paraseasca...

Iren&Bogdanelu nazdravanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Draga Lena,

Sigur ca tu nu ai nici o vina, doar nu tu ca persoana te-ai bagat in viata lor ci imaginea din mintea lui si alte probleme s-au interpus intre ei, problema ei nu vine de la tine.

Situatia ei este trista, fata asta are nevoie de ajutor, de cineva pe umarul caruia sa planga si care sa-i dea un sfat. Din pacate, nu stiu daca tu poti sa o ajuti, pentru ca orice sfat primit de la tine, chiar daca obiectiv si dat cu cea mai mare bunavointa, cel mai probabil nu va fi primit ca atare.

Mi se pare firesc ca te-au bulversat e-mailurile ei, probabil nu doar pentru ca au redeschis pagini din trecutul tau ci si pentru ca esti om si-ti pasa de un alt om. Gandeste-te bine daca exista vreo maniera in care sa o ajuti; daca insa ajungi la concluzia ca, din pozitia ta, nu ai cum, si in acelasi timp iti faci si tie mai mult rau (sufletesc), atunci las-o asa cum e, roaga-te pentru ei sa gaseasca resursele pentru a iesi intr-un fel sau altul la lumina sau, daca nu esti credincioasa, doreste-le doar asta..

Lai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

draga lena, si mie se intampla ceva asemanator. Din cind in cind si in viata mea se insiuneaza trecutul sub forma unui barbat furibund, ars de doruri, regrete si manie. Stiu cit de devastator poate fi si cum simti ca echilibrul la care crezi ca ai ajuns pare sa fie cel al unui castel din carti de joc. Cunosc privirea aceea plina de tristete si ura, care incearca sa te faca sa te simti vinovata. Totusi, femeia care iti scrie trebuie sa fie disperata daca a ajuns sa o faca. Poate ar trebui sa o intrebi in ce fel crede ca poti sa o ajuti. Ce vina crede ca ai fiindca el nu poate sa uite, sa ierte?

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirod spune:

Eu sint de parere ca trebuie (daca poti) sa afli daca disperarea a impins-o sa-ti scrie sau dorinta de a gasi un tap ispasitor pe care sa se descarce?
Oare ce e in mintea ei daca are impresia ca tu poti s-o ajuti cumva ? - asta in primul caz.Oricum eu nu vad cum s-ar linisti daca tu i-ai spune ca nu mai ai nici o tangenta cu trecutul.Nu vad niciunde vina ta ca el nu poate sa lase totul in urma, de fapt undeva firul se rupe - ea in toti anii astia nu a reusit sa-l 'debaraseze' de trecut?Atunci cred ca ei insasi trebuie sa-si puna intrebari.
In al doilea caz...nu e nimic de comentat, rautate gasesti la tot pasul, nu trebuie sa cauti!Faza cu sinuciderea inclina balanta spre dorinta de a face rau - iar spun 'de ce trebuie sa-ti spuna tie ce are de gind, cind tu n-ai cu ce s-o ajuti?'Vezi, iar ma duce gindul la 'tapul ispasitor'!!!
Sfatul meu - IGNOR-O si incearca sa nu te mai gindesti, iar mesajele de la ea strege-le fara sa le deschizi.
Sa auzim numai de bine!

DORIS

Mergi la inceput

Dap, si io cred ca chestia cu sinuciderea e doar un santaj ordinar caruia nu trebuie sa i te supui.
J.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebetica spune:

Linisteste-o daca poti. Asigur-o de neutralitatea ta iar daca poti sfatuieste-o de bine.

Poate se chinuie. O vorba buna nu costa nimic.

sa auzim numai de bine !

Ioana si Stefan Dimitri
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b32aaebf6598

Mergi la inceput