Ce sa fac?
Raspunsuri - Pagina 2
PrInTeSs2_ spune:
Si eu cand am inceput relatia cu actualul sot, el era iesit dintr-o relatie de 5 ani. Cand ne-am mutat impreuna si am despachetat avea cutii intregi de felicitari poze si casete video cu ea. La inceput am aruncat o parte la gunoisi am mai tinut alta parte sa ii vad reactia. Intr-o zi i-am spus de restul lucrurilor ce au mai ramas si a spus sa fac ce vreau cu ele ca nu il intereseaza, nici nu am asteptat si au zburat in gunoi.
Cam asta e povestea mea acum tu faci cum crezi ca e mai bine iti doresc bafta , insa nu uita nu se merita sa iti irosesti timpul pt cineva care nu stie sa te aprecieze.
lena spune:
Denisa si eu spun un lucru stiut: daca prietenul tau e olandez sa stii ca ei sunt crescuti in alt fel decat noi...sotul meu este olandez, desi dupa sangele clocotitor nu pare, dar multi dintre prietenii lui sunt cu tot diferiti de ai nostri barbati romani...sa stii ca tu gresesti, ii aduci prea mult aminte de ea, pai intr-un fel ii dai ei intaietate, las-o incolo cu ale ei...arata-i ca ai incredere in fortele tale, in relatia voastra, in voi...sterge umbra ei dintre voi doi.
Acum, ca-ntre fete, eu as fi mult mai smechera...l-as face pe el sa nici nu mai zica macar in gand ca a avut alta prietena decat mine...arata-i ca noi suntem un soi de femei mai pasionale, mai puternice, fa-l sa vada ce are langa el ...si chiar daca din greseala se aduce vorba de ea, nu te arata geloasa, stii cum: sa fii de gheatza, ca si cum nici nu ai bagat de seama ca s-a adus aminte de ea...hai ca femeile sunt foarte rele cand e vorba de distrus o alta femeie, dar voi nici macar nu sunteti rivale...deci mai mult decat atat!
In fine, ca sa nu ma lungesc mult...si sa dea fetele cu rosii in mine eu m-as aranja in fiecare zi atat de dragutz si cu zambetul pe buze...sa vada ca daca el ma pierde, pai nu e lumea facuta dintr-un singur barbat, si nu stiu daca stii dar in Olanda sunt mai multi barbati decat femei, de-astea ii lasa olandezele cu ochii in soare daca nu le convine ceva, ca stiu ele ca le asteapta inca vreo trei barbati dupa colt.
Bafta multa, sa ne tii la curent, Lena
joxy spune:
Cand nu este el acasa, strangi matale toate lucrurile care te deranjeaza, faci o cutie mare si frumoasa si apoi il astepti sa vina acasa.
Il pui sa aleaga de la usha: ori EU, ori CUTIA.
Scurt, alta solutie nu ai... A, ori te impaci cu ideea si incerci o abodare lenta si plina de agonie.. ori una rapida si ai situatia reala.
Si inca ceva... daca alege cutia... pai sa nu cumva sa te sune peste 3 zile ca ii este dor de tine si pe tine te iubeshte... (faci inventar la cutie si daca te intorci.. nimic nu lipseshte, nimic nu se pastreaza )
Bafta
Cu respect,
Florin
DvanEijk spune:
Cred ca nici nu-l gasesc pe vinovat atat cat ma gasesc pe mine:(.Este si el vinovat ca nu le ia atunci cand vorbim de ele si le ia cand eu sunt in dush sau mai stiu eu pe unde.Iar eu...eu sunt foarte geloasa in primul rand,sunt o persoana nesigura pe relatie,pe el din cauza unei foste relatii a mea care m-a durut foarte mult.De atunci eu nu am mai avut incredere niciodata in cineva si tot timpul m-am temut sa nu o pierd pe persoana de lanaga mine.Asa am si facut cum ati spus si voi...am schimbat totul in casa chiar acum sunt la ultima camera,totul este diferit,totul este asa cum mi-a placut mie si lui si uneori tocmai asta e problema ca facind curat in casa peste tot gasesc pe la mama dracului prin toate sertarele sau mai stiu eu pe unde resturi de ale ei,lucruri de care el nici nu stia ca sunt acolo.Deci nu prea i-l gasesc vinovat ca nu se apuca acum sa caute prin toate colturile si sa adune tot ce este al ei dar i-l gasesc foarte vinovat ca nu le ia atunci cand i-i spun,le ia alta data sau unele nici acum nu le-a luat de acolo si uite asa le gasesc fara sa vreau si...imi vine sa ma dau cu capul de pereti dar oameni buni nu reusesc in nici un caz sa accept asta,sa accept ca este normal sa mai aiba ca au stat impreuna vreo 3 ani,cand le gasesc toata ziua mea este un cosmat,ma terina asta.
Un exemplu este chiar aseara...a vazut subiectul meu din creseala si nu stie perfect romaneste(este olandez)dar intelege putin si a inteles ca am scri de mine si de el,i-am spus ce am scri(in mare,nu totul)dar nu suparata de poze(chiar ieri am gasit poze cu ea iar si cu el),i-am spus ca le-am gasit si nu m-am simtit bine dar i-am spus zambind nu sa-l iau la bataiesi si-a cerut scuze,a spus ca nu a stiut de pozele alea acolo si m-a pupat si ca ma iubeste etc...DAR nu le-a luat de acolo,si acum sunt acolo..ehhh daca le vad iar iar o sa am un cosmar.
Cred ca trebuie sa incerc sa fiu mai "tare"asa cum spuneti si voi si daca i-l pierd mai sunt barbati.
Va multumesc mult de raspunsuri ca sincer m-au facut sa ma simt mult mia bine discutant de asta cu cineva si sa vad si mai multe opinii.
DvanEijk spune:
Inca ceva...inca mai sunt intr-un sertar:inel,lantisor,bretara de aur ,ale ei...asa cum a spus cineva aici...ce-ar fi sa ma bucur de ele ca tot imi place aurul?????si pe fosta
Adela99 spune:
Fiecare dintre noi avem un trecut mai mult sau mai putin incarcat (depinde si de varsta). In profilul tau vad ca tu ai 13 ani !?! E adevarat? As putea sa scriu ceva mai mult, dar ca sa pot sa-ti raspund as vrea intai sa stiu daca intr-adevar ai doar 13 ani.
DvanEijk spune:
Ohhh nu adela,nu am 13 ani,nu stiu cum de acolo apare ca am 13 ani,am sa ma uit si sa schimb asta,am 23 de ani.
Acum astept raspunsul tau.
Adela99 spune:
Dupa cum singura spui esti nesigura pe tine, pe relatia voastra, datorita unui "esec" din trecut. Si asta este un motiv pentru care il "suspectezi" (ca sa ma exprim asa). Asa cum si altele au spus-o el fiind olandez gandeste si actioneaza altfel, eu zic ca tu sa arati intelegere pentru felul lui de a gandi. Faptul ca sant lucruri de ale ei si lucruri comune de ale lor raspandite prin casa poate nu au asa mare importanta pentru el ca pentru tine (poate e doar comod, nu le observa - e doar obisnuit cu ele, fac parte din decor). Eu i-ti inteleg sentimentele, mai ales ca l-ai atentionat, ar fi trebuit sa arate mai multa finete si sa se debaraseze de ele (o cutie-doua intr-o garderoba). Incearca sa crezi in relatia voastra si incearca sa intelegi ca, chiar daca nu mai sant impreuna va avea intotdeauna sentimente fata de ea (nu ma refer la iubire) si ca tine la ea ca la o prietena (doar se cunosc de 15 ani si au fost impreuna 5 ani). Fii multumita ca s-au despartit ca prieteni si ca nu-i trebuie inca cativa ani sa-si "linga ranile" si a putut intra cu incredere si speranta intr-o noua relatie destul de repede (un pic prea repede dupa parerea mea - scuze!) Totul depinde de voi. Va doresc succes si incredere in viata si in voi insiva..
lorelei_19 spune:
Denisa, si eu am patzit la fel, erau peste tot lucruri de-ale fostei. Eu una nu m-am agitat, ci le-am pus pe toate intr-o cutie si le-am dus in camara. I-am spus si lui si i-am spus ca atunci cand o vede sa i le dea. Si chiar asha a si facut, ca altfel ar fi putrezit acolo
Si s-a terminat povestea. De ce te otravesti atata singurica? Ia-le de acolo si gata. N-are ce cauta intre voi.
Pupici si toate cele bune.
Lorelei & Family
elara spune:
Vad ca ti s-a dat sfatul de a aduna TU lucrurile respective, in mai multe exemple, ori facand curatenie, ori ad-hoc, cand nu-i acasa....... iar tu, revii si revii cu aceeasi situatie.
Dar rupe odata pisica in doua!!!!!! Strange-le TU!!!!! Iti e frica de el sau ce? Nu ti-a spus el ca nu ii mai pasa de acele lucruri si nici de ea?
Te calca pe nervi situatia? Cred si eu. Pe mine ma enerveaza doar cand citesc si clocotesc deja de indignare. Ai si dreptate sa te deranjeze. Eu una as pune piciorul in prag serios. Asa cum zicea Florin: eu sau cutia? Eu nu as accepta in ruptul capului asa o situatie. Ori am o personalitate nestirbita si ma bucur de respect in ochii lui, ori plec. Nu m-as agata in disperate de el, cu lamentari lacrimogene, acceptand agonia asta cu zambetele lui si 'mangaieri gingase pe cap" si asigurari ale iubirii ce-mi poarta FARA SA VAD INSA DOVEZI.
Si apoi, spui chiar tu ca si daca le-ar strange asta nu ar fi o garantie ca te iubeste doar pe tine si ca nu o mai regreta inca pe ea.Si ai dreptate, oricat de dureroasa e acesta intuitie a ta.
Sincer de tot, eu as spune, din tot ce ai povestit pana acum,ca el nu e pregatit pentru ce iti doresti tu. El inca osciliaza intre voi doua. Incearca sa te impuna in fata familiei dar problema adevarat e ca IN INIMA LUI ii e greu sa o inlocuiasaca.
Si pentru ca ii e atat de greu sa se convinga mai intai PE EL de acesta inlocuire a ei cu tine, in suftetul lui, se straduieste sa ii convinga pe altii de acest lucru, sperand ca daca arata rudelor si lumii intregi ca acum te iubeste pe tine ( chiar impotriva preferintelor familiei lui ) o sa se clarifice si conflictul sau interior cu care se confrunta.
Am un sentiment pregnant ca inca nu e gata sa o dea uitarii... asta tocmai din cauza atitudinii pe care o are vizavi de toate rugamintile tale de a o inchde in "cufarul cu amintiri". Aceasta tergiversare, aceasta taraganare a lucrurilor la nesfrsit nu dovedeste decat gradul lui de nehotarare intre tine si acesta "fatoma a trecutului".
Inca ceva: eu nu as purta NIMIC de-al ei! Chiar daca ar fi aur kilograme si diamante si cele mai scumpe bijuterii ce le-a vazut pamantul. Dar asta repet: e doar parerea mea.
Te rog sa ma ierti ca am fost asa de dura si de categorica, dar simt ca trebuie sa iti "deschid ochii", chiar daca doare, pentru ca vad ca sfaturile si vorbele cu binisorul nu te trezec. Poate acest "dus rece" te va face sa vezi lururile mai clar.
Inca o data, iarta-ma si sper sa-ti fie bine, indiferent cum se vor rezolva lucrurile ( cu el sau fara el ).
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni."
Seneca