In fiecare zi cu Dumnezeu (partea a 4-a)
Raspunsuri - Pagina 13
oanaruth spune:
quote:
Originally posted by rachel owen
Draga Dana, Alina, Monica, Elena,
...Dumnezeu raspunde mereu rugaciunilor noastre, da, asa cum stie El ca este cel mai bine pentru noi. Am trecut prin „valea umbrei mortii” si mi-am zis la fiecare oftat „bine este sa astepti in tacere ajutorul Domnului”. Si, oh, cat a fost de greu. Dar, da, Domnul mi-a dat o speranta!
...
Si, DA, el, raspunsul, a venit. E doar o speranta. Mai trebuie sa astept ca Dumnezeu in marea Lui bunatate sa materializeze speranta asta (si pentru asta va rog sa va rugati pentru mine in urmatoarele 7 zile). Dar a venit… Raspunsul Lui a venit!!!
Si stiti ceva? A venit mai repede decat credeam! Mai repede decat ma asteptam! A venit mai repede decat speram!!!
Laudat fie Dumnezeu in vecii pentru marea Lui dragoste pentru noi, pentru mine!
...
Laudat sa fie Domnul in veci! Eu una Ii voi multumi in fiecare zi pentru toate minunile pe care le-a facut in viata mea!!!
Marcu 11:24 De aceea vă spun că, orice lucru vei cere, când vă rugati, să credeti că l-ati si primit, si-l veti avea.
Dana si Iubirea ei, Oana-Ruth
oanaruth spune:
2 Corinteni 12:9
Si El mi-a zis: “Harul Meu iti este de ajuns; caci puterea Mea in slabiciune este facuta desavarsita.”
Raspunsul acesta i-a venit Apostolului Pavel dupa ce s-a rugat de trei ori ca Dumnezeu sa-i ia “tepusul” care-l chinuia. Nu era raspunsul pe care el l-a asteptat. El a cerut eliminarea tepusului din trupul lui, dar in loc de acest lucru, Dumnezeu i-a spus, “Harul Meu iti este suficient.”
“Cand intristarile prea grele ni se par’ si zilele prea lungi, poverile prea mari, ne mangaie Cristos, El se va arata, sa-si ia pe nori mireasa, sa-i stearga lacrima.”
Harul Lui Dumnezeu este indeajuns tuturor copiilor Lui Dumnezeu care asteapta ajutorul Domnului. El nu le da intotdeauna raspunsul pe care ei il asteapta, dar in toate El da har celor ce-L iubesc pe Dumnezeu.
Puterea Lui se face desavarsita in slabiciune. Acolo unde nu se mai poate omeneste, Dumnezeu poate totul si prin harul Lui El ne conduce si ne da putere sa umblam biruitori pe calea ingusta!
Cand un om se ineaca, nimeni nu-l poate salva pana mai are putere. Cand se pare ca a pierdut orice speranta ca se poate salva singur, atunci se lasa “salvat” de cineva. Puterea Lui Dumnezeu este desavarsita intotdeauna, dar in slabiciune ea este vizibila. Atunci o vedem mai clar si ne dam seama ca nu este posibil sa fie vreo situatie unde harul Lui Dumnezeu sa nu fie suficient.
Nu stim prin ce vom trece in saptamana aceasta, dar prin orice situatii vom trece - sa nu uitam ca harul Lui ne este indeajuns!
alinamoro spune:
O întrebare fara raspuns pentru un muritor: Când se va întoarce Domnul Isus? Sau când va fi sfârsitul lumii acesteia? Citind Scriptura aflam ca datoria noastra a pamântenilor este sa veghem: „Veghiati dar, caci nu stiti ziua nici ceasul în care va veni Fiul Omului” (Matei 24.42 si Matei25.13).
NICI UN PAMANTEAN NU STIE CÂND VA FI RAPIREA BISERICII, SAU SFÂRSITUL ACESTEI LUMI.
În primul rând pentru ca asa zice Scriptura:
Nu este treaba voastra sa stiti vremurile sau soroacele; pe acestea Tatal le-a pastrat sub stapânirea Sa. (Fapte 1.7)
Cât despre ziua aceea, sau ceasul acela, nu stie nimeni, nici îngerii din ceruri, nici Fiul, ci numai Tatal. (Marcu 13.32 si Matei 24.36)
În al doilea rînd Venirea Domnului în glorie, este asa cum se aude, în glorie, în slava si El nu împarte Slava Sa cu nici un muritor, care ar îndrazni sa anunte acest Mare Eveniment.
"VEGHEATI! FITI GATA; CACI FIUL OMULUI VA VENI ÎN CEASUL ÎN CARE NU VA GÂNDITI!"
alina
alexxia spune:
„Mami!… Mami!…. E ninge!….Afara e ninge!…Vino sa vezi.
Buimaca, ma ridic in capul oaselor si ma uit cu copilul meu pe geam. E o toamna tarzie. Bruma albise fiecare fir de iarba.
Hei, asta nu e zapada! Acesata este bruma, am spus eu, cu o pleoapa ridicata si cu una inca inchisa, pentru ca nu-i sosise vremea ochiului acela sa se trezeasca. Am privit fata copilului meu, era nedumerit. L-am tras langa mine si i-am explicat: Bruma este apa care iese din pamant si se depune pe iarba . Pentru ca afara e foarte frig , ami frig ca-n frigider , apa se face alba si arata ca un fel de ninge, dar nu a venit ninge de sus din cer. Bruma este un fel de ninge de pe pamant. Cand ninge din cer este multa zapada.
Copilul meu s-a rugat la Isus sa ninga de sus din cer ca sa se poata da cu sania cu mami si cu tati.
Mai tarziu cand cei doi ochi ai mei s-au deschis amandoi , m-am gandit la discutia care am avut-o. Copilul meu de aproape 3 ani a putut vedea diferenta de calitate dintre lucrurile de pe pamant si cele care vin de sus. Unii au nevoie de o viata pentru asta.
Cu drag
Alexxia
Lumea este plina de frumusete atunci cand inima este plina de dragoste
http://www.foreverliving.ro/distr/Bunea085-463/
http://community.webshots.com/user/aalexxia
oanaruth spune:
quote:
Originally posted by alexxia
.............
Copilul meu s-a rugat la Isus sa ninga de sus din cer ca sa se poata da cu sania cu mami si cu tati.
Mai tarziu cand cei doi ochi ai mei s-au deschis amandoi , m-am gandit la discutia care am avut-o. Copilul meu de aproape 3 ani a putut vedea diferenta de calitate dintre lucrurile de pe pamant si cele care vin de sus. Unii au nevoie de o viata pentru asta.
Cu drag
Alexxia
Multumim pentru invatatura si bine ai revenit printre noi!
oanaruth spune:
Isaia 54:10
Pot sa se mute muntii, pot sa se clatine dealurile, dar dragostea Mea nu se va muta de la tine, si legamantul Meu de pace nu se va clatina, zice Domnul care are mila de tine.
Dragostea Lui Dumnezeu consta in faptul ca, fara nici un merit din partea omului, El a ales un popor, a facut un legamant cu acest popor si tine acest legamant pentru vesnicie! Israelul a fost la inceput poporul ales, si apoi neamurile.
Dumnezeu i-a spus lui Avraam ca toate neamurile pamantului vor fi binecuvantate in samanta lui. Domnul Isus a adus aceasta realitate prin moartea si invierea Sa. Jertfa Lui uneste pe toti cei credinciosi intr-un singur popor. In veacul acesta, atat evreii, cat si neamurile fac parte din poporul Lui. Desigur, exista evrei care nu cred in Domnul Isus, cum de fapt sunt multi si intre neamuri.
Cei ce cred in Domnul Isus sunt parte din Biserica, Mireasa Domnului Isus.
Fagaduintele Lui Dumnezeu din Vechiul Legamant au trecut in Noul Legamant, - legamant in care au avut si au inca acces si neamurile!Dumnezeu nu are cu ce sa compare taria dragostei Lui, de aceea spune - chiar daca muntii se vor muta si dealurile se vor clatina, dragostea Lui nu se va muta de la noi. Asa este de stabila dragostea Lui fata de copiii Lui! Slava Lui pentru o asa dragoste statornica si pentru un legamant care nu se clatina! Nu am intrat intr-un legamant care se poate schimba cu usurinta. Nu am fost legati de ceva trecator, ci de un Dumnezeu vesnic, care a incheiat un legamant vesnic! Mila Lui a fost si este mare fata de noi. Sa umblam cu curaj si credinciosie, ca El este credincios legamantului! Sa ne dam si noi toate silintele sa-I fim credinciosi in tot ceea ce facem!
rachel owen spune:
Plangerile lui Ieremia 3:26
„Bine este sa astepti in tacere ajutorul Domnului”
Ne cam agitam, facem prea multa galagie, ne stiu si altii. Sfatul este ca, atunci cand avem nevoie de ajutorul Domnului, lucrul principal este stabilizarea relatiei tainice prin rugaciune cu El, expunerea motivelor noastre si asteptarea in liniste a raspunsului Sau, oricare ar fi el si oricand ar veni.
Zilele noastre, mai alea in emisiunile religioasa televizate, ofera un spectacol invers Bibliei. Agitatie, strigate, mainile pe sus, ceva de genul preotilor lui Baal pe muntele Carmel.
Adevaratul copil al Lui Dumnezeu, credincios in promisiunile Lui, asteapta in tacere ajutorul.
alinamoro spune:
E bine sa asteptam in tacere ajutorul Domnului,dar de multe ori nu avem rabdare si cartim impotriva Domnului ceea ce Lui nu-i place.El in dragostea si bunatatea-i mare ne iarta,ne iubeste si uita greselile noastre.Trebuie sa avem incredere in Dumnezeu si el ne va asculta rugaciunile si ne va rezolva problemele noastre.
"Increderea in Dumnezeu este cel mai bun remediu pentru frica."
alina
oanaruth spune:
Efeseni 2:17-18
El a venit astfel sa aduca vestea buna a pacii, voua celor ce erati departe, si pace celor ce erau aproape. Caci prin El si unii si altii avem intrare la Tatal, intr-un Duh.
Domnul Isus a venit in lume sa aduca pace, El fiind Printul pacii. Pacea pe care El a adus-o in lume a fost pacea ce ne-a impacat cu Dumnezeu si ne-a pus intr-o stare de har. Prin Domnul Isus am dobandit dreptul de a intra la Dumnezeu!
Sfantul Pavel a scris Efesenilor ca ei, ca si noi, neamurile, erau departe, fara drept de a fi in casa Lui Dumnezeu. Domnul Isus nu s-a limitat la a aduce pace celor de aproape, celor din casa lui Israel, ci El a extins harul lumii intregi. Ce har maret sa fii constient de acest fapt - ca El a venit sa-ti aduca vestea buna a pacii, si ce tragedie pentru cei ce nu stiu acest mare adevar! Prin Duhul Sfant, si ei si noi, si cei de aproape si cei de departe, avem acces la Tatal, avem drum deschis catre o vesnica mantuire! Slava Lui Dumnezeu!
Celor ce sunteti inca departe-- desi credeti ca sunteti aproape-- El a venit sa ne aduca vestea buna a pacii. Nu trebuie sa mai luptati!Razboiul s-a terminat. El a facut pace cu noi prin sangele crucii Lui! Cand El a murit si a inviat, usa harului s-a deschis larg, si oricine crede in El primeste viata vesnica. Pentru a avea pace cu El sau sa ai acces la Tatal, nu ti se cere sa fii aproape, sau sa fii din poporul ales. Totul este prin har, prin credinta! El a venit pentru aceasta, si a realizat o mantuire asa de mare! Vom intra noi plini de bucurie in prezenta Tatalui? Dis-de-dimineata vom pasi cu incredere in fata Tronului Indurarii sa-L glorificam pe Dumnezeu pentru harul Lui mare?! Domnul Isus a deschis calea de intrare la Tatal! Sa intram cu incredere si sa-L onoram pe Dumnezeu, sa-I aducem slava si sa-I prezentam rugaciunile noastre cu increderea ca El ne asculta!
alexxia spune:
ZIUA CEA REA
In viata noastra de oameni pe acest pamant, ne confruntam cu necazuri, cu probleme.Am avut, avem si vom mai avea "zile rele".
Numai ca uneori aceste zile par a nu se sfarsi, par a nu ajunge la capat si noi nu mai avem putere sa luptam.
Cum sa trecem prin aceste "zile rele", la cine sa gasim ajutor ?
Numai cine a trecut prin suferinta ne poate intelege cu adevarat. Si oare cine a suferit mai mult ca Domnul Isus. Viata Lui a fost inlantuire de "zile rele".
Incepand cu venirea Sa pe lume : s-a nascut intr-un grajd. Lasand la o parte imaginea idilica pe care ne-am creat-o despre grajdul caldut cu o iesle cu paie proaspete si uscate, nasterea intr-un grajd este o realitate cruda si deloc placuta. Stim cu totii cum arata un grajd si mai stim ca acel loc de multe ori umed , murdar si plin de animale , nu este locul unde sa vina pe lume un copil.
Inca de mic copil s-a lovit de ura si rautatea celor din jur. Irod de cum a aflat ca s-a nascut a cautat cu tot dinadinsul sa-L omoare.
A trecut apoi printr-o perioada de emigrare, in care a simtit ce inseamna dorul de casa si sa traiesti ca strain in Egipt. (Matei 2:13-18)
De-a lungul vietii Lui, Domnul Isus a experimentat in nenumarate randuri respingerea si ura celor din jur, totul culminand cu tradarea unuia dintre al lui - Iuda -, arestarea Sa, judecarea, umilirea si in final rastignirea .
Dar in toate aceste "zile rele" ale vetii Sale Domnul Isus a fost mai mult decat biruitor.
Urmarind cu atentie ultima zi din viata Domnului Isus putem invata cum sa fim si noi biruitori asupra crizei.
Pe cruce Domnul Isus a facut 7 afirmatii ( 7 retete pentru noi ):
1. " Tata iarta-i ca nu stiu ce fac"- Luca 23:34
Hotaraste sa-i ierti pe cei care se straduiesc sa-ti faca viata mizerabila.Daca nu ierti esti o victima de doua ori : intai pentru ca suferi din cauza celui care te ranit si apoi pentru ca traiesti cu el in gand ( gandurile cu privire la el te voi macina ). Sageata urii se stinge numai prin iubire. Raul intampinat rau agraveaza lucrurile.
2. "Adevarat iti spun ca astazi vei fi cu Mine in rai" - Luca 23:43
Ajuta-i pe cei care trec ca si tine prin suferinte, prin necazuri.
Talharul de pe cruce avea nevoie de o mangaiere, de o nadejde, pe care o primeste de la Domnul Isus care era si el coplesit de durere si suferinta.
Cauta pe cineva care sufera si da-i o mana de ajutor (daca esti sarac intotdeauna vei gasi pe cineva mai sarac ca tine, ...sau mai bolnav, sau mai persecutat)
In timp ce-i ajuti pe altii te ajuti pe tine, viata ta se va schimba.
3.Nu uita sa le porti de grija celor dragi tie. Domnul Isus nu a uitat, a vazut-o pe Maria si ( Ioan 19 : 26-28 ) a incredintat-o lui Ioan. Oare era cineva mai potrivit decat Ioan , ucenicul iubirii, acea persoana tandra care la cina cea de taina stand cu capul pe pieptul Domnului Isus a auzit cum bate inima Lui Dumnezeu pentru oameni.
In ziua cea rea avem tendinta de a uita de cei dragi , de faptul ca si ei sufera odata cu noi. Sa incercam sa nu marim raul pe care-l resimt si ei printr-o atitudine nepotrivita.
4. "Dumnezeul meu, Dumnezeul meu, pentru ce m-ai parasit" Matei 27:4-6
Daca in suferinta , ai intrebari tulburatoare pune-i-le lui Dumnezeu, nu-i tortura pe oameni cu ele. Ei nu au raspunsul. De exemplu atunci cand loveste moartea intr-o familie , intrebarile care vin sunt: De ce mie ? De ce in familia mea ? De ce copilul meu?, dar nimeni nu stie de ce .Raspunsul la astfel de intrebari il are doar Dumnezeu.
Iov a inteles acest lucru si dupa ce a pierdut tot ce putea pierde un om : avere, copii, sanatate, prieteni, l-a intrebat pe Dumnezeu "de ce ?".
5 "Isus a zis: Mi-e sete !" - Ioan 19:28-29.
Ramai in limitele umanului. Recunoaste-ti nevoile si nu te teme sa te lasi ajutat, nu esti un supraom.
Domnul Isus a cerut apa. Noi gresim pozand in oameni fara probleme care au totul in control. Si de multe ori nu cerem ajutor ( chiar daca avem nevoie ) pentru ca ne simtim vulnerabili.
6."Isus a zis: S-a ispravit" - Ioan 19:30
Necazul are un scop si ceea ce e foarte imbucurator se si termina. Maine e o alta zi. Necazul se va sfarsi.
7."Tata in mainile Tale imi incredintez duhul"- Luca 23:46
Dupa ce ai facut tot ce trebuia ca sa indrepti situatia in care te afli, tot ce mai poti face este sa te incredintezi in mana Lui Dumnezeu. Spune-i Lui ca tu ai facut tot ce iti statea in putinta si ca il rogi pe El sa preia problema ta, ai incredere in El si Dumnezeu va lucra.
Cu drag
Alexxia