Toate forumurile Actiuni urgente  Ajutor umanitar

Salvati ochii lui Ionut *HAPPY END!!!!*-NOUTATI

Evaluarea propriului subiect, sau a subiectelor de la forumul umanitar nu este posibila
Pagina urmatoare

Autor Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator
Pag. din 4

Alyssa
Alyssa1320 Mesaje

Link direct la acest mesaj  Arata profilul Adauga semn de carte la mesaj Trimite Alyssa un Mesaj Privat

Salvati ochii lui Ionut *HAPPY END!!!!*-NOUTATI

In ziarul in care am citit despre Doctorii Americani care au operat in Romania si al carui continut l-am postat la cazul lui Cristi, am citit si articolul acesta care m-a miscat foarte mult... Si fiind deschisa aceasta noua rubrica pe forum, m-am gindit sa il postez aici.


Apelez la sufletul dumneavoastra
Saptamina trecuta m-a sunat o prietena de-a mea intrebindu-ma daca nu vreu sa o ajut sa facem ceva pentru Ionut Buzatu. Si asa am reusit sa ne mobilizam. Mai mult prietena mea a luat legatura cu parintii lui Ionut si cu redactia ziarului Observatorul din Arad si avem un continu contact cu ei caci din nefericire sansele baietelului scad cu cit trece timpul.
"Alergam pe ultima suta de metri" caci luni 16 februarie se implinesc patru saptamini de cind medicul le-a recomandat ca operatia sa fie facuta in 3-4 saptamini caci daca trece mai mult sansele scad.
Duminica am primit acest e-mail......

"Dargii nostri,
Am luat in aceasta dimineata legatura cu parintii lui Ionut, familia Buzatu ( com. Islaz , jud. Teleorman) .
Ionut trebuie operat IN CEL MAI SCURT TIMP POSIBIL pt. ca operatia sa aiba sanse de succes!
Au reusit pina acum sa adune 4700 EURO pt. pruncutul lor. Costul operatiei este de 8000 EURO.


Disperarea din cuvintele unui tată care asistă neputincios la orbirea copilului lui, ne poate convinge să continuam stringerea de fonduri pt. un inger de copil..."Venirea lui Ionut pe lume ne-a făcut foarte fericiti, însă această fericire nu a durat decât 6 luni, pentru că în seara de Anul Nou, jucîndu-mă cu fiul meu, am observat că aceasta NU VEDE! Din acea seară linistea noastră sufletească a dispărut, lacrimile si rugămintile către Dumnezeu nu încetează în nici o clipă. "

Dumneavoastra, romanii din zona Windsor si Toronto ati donat pina acum 1115$(CAD) si 200$ (USD).
Multumim pt. ajutorul si suportul vostru si va rog sa continuati sa trimiteti e-mailul cu datele despre Ionut tuturor celor ce pot face ceva pt. el .


Carmen Ognean

Phone: 519-256-7999 (work)
519-944-6986(home)
cognean@epf-canada.org
carmov@sympatico.ca
Salvati ochii lui Ionut!
Pentru Ionut Buzatu, un băietel de numai sase luni a început numărătoarea inversă: dacă în mai putin de o lună nu este operat la ambii ochi, într-un spital de specialitate din Belgia, va rămâne orb. Operatia costă aproximativ 8.000 euro, iar singurul venit al părintilor lui Ionut constă în ajutorul social de 1.200.000 lei, primit de la Primăria Islaz.
Disperati, părinti caută acum o posibilitate de a salva copilul si fac apel la solidaritatea umană. Din păcate, de când povestea lor a fost făcută publică, numai 1.500.000 de lei s-au strîns în contul dechis la bancă. Numerele de cont deschise la sucursala BCR Mihai Bravu din Bucuresti, unde cei interesati să ajute, pot depune bani, sunt : 459001469301( lei) si 2511.2-10763.2 (valută).

Născut prematur

Familia Buzatu din comuna Islaz trăieste o adevărată dramă. Venirea pe lume a fiului lor Ionut, acum în vârstă de sase luni, ar fi trebuit să fie unul dintre cele mai frumoase momente ale vietii. Bucuria s-a transformat într-un cosmar, pentru că, în urmă cu aproximativ o lună, părintii au aflat că micutul suferă de o boală gravă, de pe urma cărei ar putea rămîne orb. Ionut s-a născut, la sase luni si jumătate, anul trecut, în data de 6 iulie, la Spitalul din Turnu Măgurele. Din cauza nasterii premature, primele două luni de viată, Ionut le-a petrecut în spital, împreună cu mama lui. După două luni, Ionut a părăsit spitalul, fiind, în opinia medicilor, sănătos si părinti au crezut atunci că problemele s-au terminat.

Ionut nu vede…

Nici un medic nu le-a spus că Ionut ar avea probleme cu vederea. Câteva luni mai tîrziu, în preajma sărbătorilor de iarnă, Liviu Buzatu si sotia lui au observat că Ionut nu vede. Au început atunci drumurile prin spitale, temerile si disperarea. Verdictul, dat în final tot de medicii de la Spitalul Judetean din Alexandria, a fost unul crunt: Ionut suferă de retinopatie, o boală gravă si rară, de pe urma căreia riscă să rămână orb toată viata. Este greu de imaginat ce poate fi în sufletului unui părinte pus fată în fată cu un astfel de diagnostic. De la Spitalul Judetean din Alexandria, Ionut a ajuns la un spital din Bucuresti unde a fost examinat de medici specialisti. Aici părinti au aflat că, pentru ochii copilului lor, mai există o sperantă: o interventie chirurgicală, în Belgia, care costă 8.000 de euro. Pentru că boala s-a agravat, operatia trebuie efectuată în cel mult o lună, altfel, Ionut nu va vedea niciodată lumina zilei.

Apel la solidaritatea umană

În conditiile în care părinti băietelului nu au nici un alt venit decât ajutorul social si alocatiile copiilor, costul operatiei este exagerat de mare. Disperati, ei apelează acum la solidaritatea umană, pentru că altă solutie de a obtine acesti bani , în scurt timp, nu au. Dacă povestea nefericită a familiei Buzatu si a băietelului lor, Ionut, nu a impresionat, revenim cu un apel făcut chiar de Liviu Buzatu. Poate numai disperarea din cuvintele unui tată care asistă neputincios la orbirea copilului lui, vă va convinge să întindeti o mînă de ajutor... „Venirea lui Ionut pe lume ne-a făcut foarte fericiti, însă această fericire nu a durat decât 6 luni, pentru că în seara de Anul Nou, jucîndu-mă cu fiul meu, am observat că aceasta NU VEDE! Din acea seară linistea noastră sufletească a dispărut, lacrimile si rugămintile către Dumnezeu nu încetează în nici o clipă. Am ajuns la medicii din comună, pentru început, de unde am primit trimitere către Bucuresti la un medic de specialitate. Am fost programati la spitalul de ochi din Lahovari, la domnul doctor Florian Baltă, unde a fost pus diagnosticul retinopatie de prematuritate, după care ni s-a spus că nu poate să-l trateze în nici un fel, singura sansă pentru copilas este ca el să ajungă la un spital din Belgia unde ar putea fi operat de către un specialist. Aici am aflat că operatia pentru ambii ochi costă 8.000 euro, plus cheltuielile ce includ costul biletului si cazarea. Posibilitătile noastre materiale nu pot acoperi costul acestei călătorii. De aceea facem cu disperare apel către toti oamenii de bine, cu rugămintea de a ne ajuta în vreun fel pentru ca această operatie să poată fi făcută si, cu voia lui Dumnezeu, copilul nostru să poată vedea lumina zilei si să se poată bucura de viată ca orice altă fiintă. Cu mii de multumiri, o familie disperată ce-si priveste copilul cu mare durere în suflet...„--------------------------------------------------------------------------------SURSA http://www.observator.info/arhiva/2004/februarie/2%20februarie/      (0 aproba) (0 dezaproba) |

Editat de - Alyssa on 17/03/2004 19:07:55
orzu irina
orzu irina225 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui orzu irina Adauga semn de carte la raspuns Trimite orzu irina un Mesaj Privat
Sunt sigura ca acesti oameni minunati care ii ajuta pe Cristinel si Bogdanel , se vor implica si in aceasta tregedie a micutului Ionut.

irina, mama lui Alex
http://community.webshots.com/user/orzuirina

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=6027&cid=3348
Mergi la inceput
monicuta
monicuta188 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite monicuta un Mesaj Privat
Alice, Ionut va fi si el, sper,ajutat. Monica
Mergi la inceput

cl5225 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite cl un Mesaj Privat
Offffff, sa dea Domnul ca micutul sa vada!
Carmen, vorbeste cu ei sa faca un dosar (vezi postarea de la Bogdanel) si sa-l depuna la Tarom, ei sponsorizeaza astfel de cazuri.

Claudia
Mergi la inceput
Alyssa
Alyssa1320 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Alyssa un Mesaj Privat
Poveste cu Happy End!!!!
Dupa cum vedeti in mesajul de mai jos, aceasta poveste este ca si rezolvata. Banii necesari s-au strins si micutul Ionut va pleca la clinica din Belgia pentru operatie.
Dumnezeu sa il ajute si sa-i dea sanatate!
Alice"Stima d-na Capitan,
Ma bucur mult pt. initiativa dvs. Apelul pe care l-am facut a avut un
succes fantastic in rindul comunitatii romanesti. Am reusit pina acum sa
stringem si sa trimitem in Romania pt. Ionut 1862 USD si saptamina aceasta
joi ,alti 630$USD. Acesti bani provin din donatiile romanilor din Canada
si au fost facute cu o rapiditate de neimaginat.
LE MULTUMESC PERSONAL TUTUROR !
Cred ca am avut pt. citeva saptamini nu mii de romani disperasti de-a
lungul sau de-a latul Canadei ci un singur suflet care a reactionat
fantastic.
De asemenea va multumesc dumneavoastra pt. intiativa si va rog sa continuati
sa actualizati informatiile despre acest caz la forumul
www.desprecopii.com.

Banii necesarii operatiei si transporului sunt acum acoperiti !Ionut este
programat la clinica AZ Middelheim din Belgia pe 15 Martie.Sa ne rugam
Bunului Dumnezeu sa il ajute!
Sunt sigura insa ca sunt zeci de alte cazuri care au nevoie de ajutor.
Va multumim pt. ajutor si am sa va trimit poze cu Ionut si alte date despre
el pe masura ce le vom primii din Romania.

Dumnezeu sa va rasplateasca fapta si gindul bun.
Carmen Ognean"

Mergi la inceput
papadie
papadie6154 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns


"În afara de constiinta totul e bestialitate" (Camil Petrescu)
Mergi la inceput
Laura _Oprescu
Laura _Oprescu1656 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite Laura _Oprescu un Mesaj Privat
ce bucurie! multa sanatate, Ionut-pui mic!

Laura
Mergi la inceput
louisea
louisea4088 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite louisea un Mesaj Privat
Mergi la inceput
monicuta
monicuta188 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul Adauga semn de carte la raspuns Trimite monicuta un Mesaj Privat
Bravo tie, Alice!!!
Mergi la inceput
orzu irina
orzu irina225 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Visiteaza pagina lui orzu irina Adauga semn de carte la raspuns Trimite orzu irina un Mesaj Privat
Multa sanatate pentru Ionut!

irina, mama lui Alex
http://community.webshots.com/user/orzuirina

http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=6027&cid=3348
Mergi la inceput
stanmihaela
stanmihaela39 Mesaje
Link direct catre acest raspuns  Arata profilul  Apasa aici pentru MSN MSG. a lui stanmihaela Adauga semn de carte la raspuns Trimite stanmihaela un Mesaj Privat
Sa-i dea Dumnezeu sanatate lui Ionut si lumina in ochisori!

http://community.webshots.com/user/mihabull
Mergi la inceput
Pag. din 4 Subiectul precedent Subiect Subiectul urmator  
Pagina urmatoare

 Subiect inchis
Mergi la:
Forum DC © desprecopii.com - marca inregistrata La inceputul paginii
(c)
DESPRECOPII.COM - NAVIGARE
Preconceptie
Planificarea unui copil
Perioada conceptiei
Infertilitate
Ovulatie
Metode de tratare a infertilitatii
Conceperea unui copil sanatos
Alegerea sexului copilului
Adoptie
Sarcina
Sarcina la inceput
Calculul datei nasterii
Odiseea Sarcinii
Teste in sarcina
Nume de copii
Momente cheie in sarcina
Factori de risc in sarcina
Alimentatia in timpul sarcinii
Frumusete, sport si sex in sarcina
Pierderea sarcinii
Album: Miss Odiseea Sarcinii
Staruri+in+Odisee
Nastere
Pregatirea pentru nastere
Nasterea: modalitati si calmare a durerii
Pregatirea pentru nastere
Starea depresiva postpartum
Recuperarea mamei dupa nastere
Nasterea povestita de mamicile DC
Bebelusul 0-12 luni
Bine ai venit acasa!
Alaptarea bebelusului
Igiena & ingrijirea nou-nascutului
Sanatatea bebelusului
Dezvoltarea in primele 12 luni
Diversificarea si hranirea bebelusului
Bebelusii gemeni
Nou-nascutul: semne de ingrijorare
Copilul 1 - 3 ani
Bolile copilului intre 1-3 ani
Educatia unui copil inca bebelus
1-3 ani, varsta crizelor de independenta
Trecerea de la scutec la olita
Grafice de crestere
Dezvoltarea intelectuala intre 1-3 ani
Alimentatia intre 1-3 ani
Copilul 3 - 6 ani
Inteligenta emotionala a copilului
Educatia copilului intre 3-6 ani
Repere de dezvoltare fizica intre 3-6 ani
Sanatatea copilului intre 3-6 ani
Sportul intre 3-6 ani
Alegerea unui animalut de casa
Alimentatia copilului intre 3-6 ani
Copilul 6 - 10 ani
Repere de dezvoltare intre 6-10 ani
Sanatatea copilului intre 6-10 ani
Copilul de 7 ani
Copilul de 8 ani
Adolescentul
Pubertatea - pe intelesul parintilor
Scoala si notele
Sanatatea adolescentului
Dezvoltarea adolescentului
Siguranta copiilor pe internet
Utilitare: Calculatorul Ovulatiei | Calculul nasterii | Nume de copii | Dosarul bolilor | Doctorii raspund | Top 50 articole | Cele mai noi articole | Actiuni umanitare | Portalul taticilor | Viata de familie | Hai sa ne jucam | Concursuri | Carte de Bucate | Portalul Comunitatii Desprecopii | Galeriile Comunitatii | Toate Forumurile DC | Subiecte active | Mica Publicitate | Copilul tau pe coperta Revistei Desprecopii.com