Cum e cel mai usor sa nasti? Natural, cezariana...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucamatei spune:

Dragele mele,

Eu am nascut baietii gemeni...vaginal cu epidurala, la 4 minute unul de celalalt, durerile au fost suportabile si am avut travaliu de 8 ore, la 5 mi s-a rupt apa si la 1 am nascut. Mi s-a parut o experienta nemaipomenita, baietii i-am auzit imediat. Si de mers in picioare am mers la o ora dupa ce am nascut.
Epiziotomie am avut de gradul 4 si dureri de la ea aproape insuportabile, dar duminica am nascut si vineri nu mai aveam nimic.
Incurajez nasterea vaginala chiar si la gemeni si la copii mari. In Romania stiam ca "doamnele", ce o mai insemna si asta, nasc prin cezariana.
Oana

oana olson

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Ce ma distreaza este ca,in general,fiecare, in functie de modul in care a nascut, incearca sa traga spuza pe turta ei.
Mi-am inceput sarcina gandindu-ma la o nastere prin cezariana. De frica, evident. Doctorul meu, adept al nasterii naturale, m-a incurajat si mi-a schimbat parerea. Din pacate, cu o pelviana nu te joci, asa ca am ajuns la cezariana. Cat am stat prin spital, am vazut mamici care au nascut natural si am auzit destule povesti astfel incat mi-am format o parere. Concluzia mea este: ca femeie care nasti nu ai cum sa nu suferi, macar un pic. Nu conteaza cum ai nascut, natural sau cu cezariana. Nu exista doua nasteri la fel, nici macar avute de aceasi femeie. Asa ca sfaturi despre cum sa nasti astfel incat sa nu doara, nu-ti poate da nimeni. Doctorul te poate indruma spre nasterea care ti se potriveste cel mai bine, luand in calcul multe aspecte. Atat legate de tine, cat si de copil. Restul e hazard, e norocul tau.
Eu le doresc la toate cele care nasc un prag al durerii situat cat mai sus
Cat despre "nasc ca o doamna"... Asta e chiar hilar, credeti-ma ca numai "doamna" nu m-am simtit a doua zi dimineata, cand am vrut sa ma ridic din pat si era sa lesin de durere. Abia spre sfarsitul zilei am indraznit sa fac si eu cativa pasi.
Dar la urma urmei eu zic ca toate suntem doamne!!!. Doar niste "doamne" s-ar incumeta sa aduca pe lume un copil si sa-si ASUME RESPONSABILITATILE pe care acest lucru le implica. Asa ca, doamnelor, , multa sanatate voua si celor mici, sa creasca mari, sanatosi si frumosi. Si destepti! Si celorlalte doamne care nu au nascut, inca o data, un prag al durerii cat mai sus!!![ :D]

,Dana si Andrei(12 dec 2003)

http://community.webshots.com/user/dpintilie

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BBcloanta spune:

Buna, fetelor!
Nu vreau sa contrazic pe nimeni, vreau doar sa va spun prin ce am trecut eu.

Cu 2 saptamani inainte de data probabila a nasterii, am fost la control si in timpul acestuia, dr. mi-a rupt membranele (si acum ma cutremur cand imi aduc aminte senzatia aceea! Suvoiul de lichid amniotic...). Aveam deja dilatatie 2, desi eu n-am simtit nimic. Nu m-a durut deloc si cred ca puteam sa nasc foarte usor daca nu era neaparat necesara cezariana.
Asa ca, am intrat in cezariana de urgenta!
In 3 h eram deja o proaspata mamica, cu un bebel de 4,100 kg si 53 cm (era in prezentatie pelviana).
Am stat noaptea aceea la postoperator, dar tin sa va spun ca nu am avut deloc dureri: nu am cerut nici un analgezic, dar am fost obligata sa stau in pat cu o sticluta pe burtica. Tin minte ca mi-era teribil de sete si nu prea avem voie in primele ore, asa ca sugeam cat de tare puteam din compresele acelea inmuiate in apa...
A doua zi m-au mutat in salon si la primul pas m-am dezechilibrat; eram ametita (de la anestezia generala!). Am incercat sa fac cat mai multa miscare dupa nastere pentru eliminarea cat mai rapida a lohiilor.
In sfarsit, tot ce pot spune este ca a fost foarte USOR! Nu am avut dureri si in 4 zile eram acasa.
A fost mai greu cu intorsul de pe o parte pe alta in pat sau cu ridicatul lui bebe, dar nu ceva de nesuportat.

Concluzia este: faceti cum este mai bine pentru bebelul vostru! Durerile, alea care sunt, se uita repede!

Pupici,
Adriana si Mihnea (3 luni si 14 zile)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DanaRosu spune:

Hihihi... iote acilea m-am "paruit" io cu tante Adel ( Adel si Jul) ...

quote:
Originally posted by ochinegri

Dupa cautare ....

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1425&whichpage=1

Si uite aici argumentu

http://www.desprecopii.com/info.asp?id=460

pup tati duamnili!

Dana
And, yes, I am a blonde!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela spune:

quote:
Originally posted by DanaRosu

Hihihi... iote acilea m-am "paruit" io cu tante Adel ( Adel si Jul) ...
[quote]Originally posted by ochinegri

Dupa cautare ....

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1425&whichpage=1

si ete ce peruca am acum.
lu` Ania frumoasa si lu dana-blonda de red!

~~ "duamna" Adela & Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lacramioara t spune:

Adela si Dana sunteti mortale.
Daca va mai fi un alt bb,VREAU nastere naturala,mama ei de cezariana de la primul bb.Nici nu vreau sa mai aud de cezariana,dar daca nu se va putea,ce pot sa fac???

Numai bine,"Duamna"Lacramioara si nazdravana Andreea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns grati.ela spune:

Prietena mea este neonatolog si mi-a spus ca pentru bb sunt riscuri mult mai putine la cezariana. La mama sanatoasa in afara de riscul existent la orice operatie nu sunt altele. In limbaj matematic nasterea naturala are multe variabile incerte. Eu am nascut prin cezariana de frica: frica de durere in primul rand dar si frica de grosolaniile personalului medical (moase, asistente). Nici operatia nu te face sa alergi pe holuri, ai parte de dureri dar le poti controla. Cred insa ca intr-un viitor nu foarte indepartat tot mai putine mamici vor naste natural. Voi insa priviti mesajul meu ca simpla parere. Gratiela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_ spune:

Eu am nascut natural. Nu vreau sa va speriati viitoare mamici, insa eu dupa mai bine de un an sunt de parere ca nu am sa mai fac copii niciodata. A fost groaznic, am stat 25 de ore in travaliu. Dupa 12 ore de travaliu am cerut cezariana, insa doctorul de garda nu a fost de acord, nici chiar cu 200$. Eram aproape inconstienta, am ajuns sa ma dau cu capul de pereti(credeti-ma nu sunt nebuna, insa in acea situatie nu mai stiam ce fac). Asistentele si studentii de prin zona m-au pus in perfuzii,eu dupa primele 12 ore avand doar 2 cm dilatatie.
Sunt diferite cazuri, unde probabil nasterea naturala decurge bine, insa din cate am auzit si din cate observ pe acest site tot nasterea prin cezariana are prioritate.

Dana&bb Andy

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

Am citit raspunsurile voastre si unele chiar m-au mirat. Cum poate un medic neonatolog sa spuna ca sunt mai putine riscuri la cezariana? Poti oare inlocui cu ceva natura, normalul. Daca era mai bine asa, fiti sigure ca prin burta ar fii fost normal sa se faca nasterea, dar natura a gasit metoda cea mai usoara de nastere. Cezariana este doar o operatie de nevoie. Ma rog, asta e parerea mea si a celor mai multi medici din lume, cred, din cate am citit pe net si prin reviste.
Dar binenteles ca fiecare viitoare mamica e libera sa-si aleaga varianta prin care va naste. Eu le-o recomand pe cea naturala pentru zeci de motive.

Mergi la inceput